Categories: Єврокубки

Динамо Київ – АЕК Ларнака: анонс матчу Ліги Європи

Ліга Європи. Група В. Другий тур
15 вересня, 22-00. Польща. Краків. Стадіон: “Краковія”
Арбітр в полі – Якоб Кехлет (Данія)
Трансляція: MEGOGO

“Динамо”

Перемога над “Львовом” виявилося мінімальною за рахунком (1:0) і не феєричною за грою. Але навіть такий успіх став для “Динамо” ковтком свіжого повітря. До того колектив Мірчі Луческу програв п’ять поєдинків поспіль (двічі “Бенфіці”, “Дніпру-1”, “Зорі”, “Фенербахче”), оформивши найгірший старт у своїй історії. Три очки, здобуті у поєдинку зі “Львовом”, не гарантують і не означають вихід з кризи, але принаймні тимчасово покращать моральний стан футболістів.

З іншого боку, у цій ситуації логічно розділяти внутрішній чемпіонат і єврокубки. На міжнародній арені, на відміну від УПЛ, програшна серія триває і налічує зараз три матчі. Сюди можна додати ще й виїзний поєдинок зі “Штурмом”, який “Динамо” програло в основний час (дев’яносто хвилин), але виграло в додатковий. Ось ці обставини й роблять звітний поєдинок особливим – фактично таким, у якому немає права на помилку.

Не стануть виправданням для “Динамо” кадрові втрати, яких немало. Денис Попов, Георгій Бущан, Микола Шапаренко, Володимир Шепєлєв точно не помічники. Артем Бєсєдін – під питанням. Він пропустив і матч проти “Фенербахче”, і матч проти “Львова”. В останньому зате зіграв Владислав Ванат, який, як і Бесєдін, не літав до Стамбулу.

АЕК

АЕК сезон у чемпіонаті Кіпру розпочав скромно: нічия з “Доксою”, поразка від “Омонії”, мінімальна перемога над “Неа Саламіс”. Шосте місце після трьох турів. Вболівальників команди більше зігрівають результати єврокубків, які точно провальними назвати не можна. Так, АЕК вилетів з Ліги чемпіонів, але поступився “Мідтьюлланну” тільки у серії пенальті. Далі були три перемоги й нічия у чотирьох матчах кваліфікації Ліги Європи. Нарешті, стартовий тур групового раунду турніру, в якому перервалася ця безпрограшна серія в ігровий час – поразка від “Ренна” з вирішальним пропущеним на 90+4-ій хвилині.

Склад АЕКа майже вдесятеро дешевший за склад “Динамо”. Хоча команда іспанця Хосе Луїса Ольтра сформована не виключно з ноунеймів. Португалець Бруну Гама знаменитий не тільки тим, що захищав кольори “Дніпра”, коли той доходив до фіналу Ліги Європи, а й виступами в елітному дивізіоні чемпіонату Іспанії.

Також подібний досвід мають Ойєр Санхурхо, Пере Понс, Мікель Гонсалес. Македонець Іван Трічковскі відомий виступами у чемпіонатах Польщі та Бельгії. Власне, тренер АЕКа понад п’ятнадцять років працював в різних іспанських командах, у 2012-му році, зокрема, вигравши Сегунду. З цим і пов’язаний такий курс на іспанізацію складу.

Бруну Гама не допоможе АЕКу через травму. Також випав з обойми резервний голкіпер Андреас Параскевас. Далеко не критичні втрати.

“Динамо” – АЕК. Статистика особистих зустрічей

“Динамо” ніколи не грало проти АЕКа з Ларнаки офіційних матчів. Кияни ніколи не перетиналися з іншими представниками Кіпру – на відміну від того ж таки АЕКа, який зовсім нещодавно (на початку цього сезону) провів два матчі проти іншого представника України “Дніпра-1”. В історії україно-кіпрського протистояння фігурують інші команди: “Шахтар” грав проти АПОЕЛа, а “Металіст” – проти “Омонії”.

“Динамо” – АЕК. Турнірне становище команд

Обидві команди після першого туру перебувають в ідентичному становищі. В ідентично поганому: обидві програли з рахунком 1:2. Навіть сценарій матчів був схожий, коли суперники забивали першими, потім “Динамо”/АЕК відігравалися, а потім пропускали на останніх хвилинах. Цей матч – точно надважлива складова у боротьбі за третю сходинку, яка дає право зіграти у плей-офф Ліги конференцій. Але у випадку перемоги для тріумфатора відкриватимуться також перспективи щодо весни Ліги Європи.

# Команда І В Н П М РМ О
1 “Ренн” 1 1 0 0 2-1 +1 3
2 “Фенербахче” 1 1 0 0 2-1 +1 3
3 АЕК 1 0 0 1 1-2 -1 0
4 Динамо 1 0 0 1 1-2 -1 0
Максимович Назар

Recent Posts

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

3 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

3 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

6 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

7 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

26 хв. ago

Артем Довбик: Зараз у Роми не дуже простий період

Цього тижня Артем Довбик був присутній на вечорі, організованому Асоціацією клубів "Роми" (Airc) та Об'єднанням…

27 хв. ago