Categories: Єврокубки

Юнацька Ліга УЄФА. Шахтар переміг Селтік

В рамках 2-го туру групового етапу Юнацької ЛЧ юнацька команда Шахтаря втримала перемогу над однолітками із Селтіка (2:1).

Шахтар U-19 блискуче розпочав виступ у новому сезоні Юнацької ліги, здобувши перемогу над РБ Лейпциг U-19. Підопічні Оскара Ратулутри працювали в дуже швидкому темпі, переїхавши німецьких однолітків, а Булеза ще й забив гол-шедевр. Після такого класного матчу вболівальники очікували від домашки з Селтіком U-19 не менш переконливої звитяги.

Юні “гірники” провели неоднозначний перший тайм. З одного боку, шотландці створили відчутні проблеми на старті зустрічі, нав’язавши велику кількість єдиноборств, а Брукс на 19-й хвилині навіть виходив на рандеву з Твардовським – втім, переграти голкіпера під гострим кутом Адаму не вдалося. На 20-й же хвилині Твардовський потягнув сильний удар Девідсона у дальній кут.

З іншого боку, футбол Шахтаря U-19 подобався більше, а по ходу гри “помаранчево-чорні” набирали оберти. Вони працювали у високій інтенсивності, виходили з-під пресингу через пас низом і класно кобмінували на чужій половині. На 24-й хвилині такий футбол приніс штрафний, з якого Лосенко пробив над поперечкою. На 25-й же донеччани святкували взяття воріт: Погорілий обігрався з Лосенком на і прострілив з лівого флангу на 11 метрів, а Ющенко замкнув точним ударом – 1:0!

Після цього гра дещо вирівнялась. Підопічні Оскара Ратулутри виглядали цікавіше, але на 39-й хвилині вони ледь не пропустили внаслідок прострілу з лівого флангу. Перехопити його ніхто не змін, але й Рокко пробив повз порожній ближній кут. Пронесло. Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

На початку другого тайму Шахтарю U-19 вдалося подвоїти свою перевагу внаслідок подачі з кутового, яку замкнув Лосенко. М’яч влучив у Ділана Корра й влетів від нього у сітку – 2:0! Ще за дві хвилини Лосенко ледь не повторив перший гол Шведа Лейпцигу, обікравши голкіпера й покотивши м’яч у порожні ворота з дистанції, однак Андерсон встиг вибити сферу з лінії.

В останні півгодини Селтік U-19 відчутно додав у активності. Особливо небезпечно виглядав Брукс, який на 62-й хвилині класно вистрілив у дев’ятку. Твардовський парирував. Шахтар U-19 поступово сідав на власну третину поля, а Оскару Ратулутрі через травму ще й довелося знімати з гри Ющенка. Від пропущеного гола це не врятувало – на 75-й хвилині Букс замкнув подачу Саммерса з кутового. 2:1.

“Кельти” продовжили тиск, але чогось цікавішого за вривання Брукса у штрафний та зіткнення з Твардовським на 90-й хвилині шотландці не створили. “Гірники” ж ще й кілька разів підчатували суперника на контратаках – втім, завершення шкутильгало. Тим не меш, команда втримала свою перевагу. Шахтар U-19 святкує другу перемогу поспіль і виходить у лідери групи F.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago