Categories: УПЛ

УПЛ. Жахливу серію перервано – Динамо обіграло Львів

Після серії невдач, а саме п’яти поразок поспіль, київське Динамо змогло здобути довгоочікувану перемогу.

УПЛ, 4-й тур.

Динамо Київ – ФК Львів  1 : 0.

1 – 0. Буяльський – 32.

Динамо: Денис Бойко, Вівчаренко (Дубінчак 61), Сидорчук, Бурда, Кабаєв, Шепелєв (Андрієвський 67), Циганков, Гармаш (Ванат 77),Тимчик (Караваєв 61), Забарний, Буяльский.

ФК Львів: Ільющенков, Муравський, Вовкун, Мишенко (Бугай 56), Віталій Бойко, Нич (Ременяк 62), Шишка (Крушинський 46), Бусько, Мільченко, Максим (Якимов 46).

Попередження: Ванат 87 – Васильєв 21, Бусько 25, Вовкун 47, Грисьо 81.

Команда Луческу вперше в історії програла 5 поспіль поєдинків, тож прагнула набрати перші очки в УПЛ 2022/23 і вибратися з незвичного для себе останнього місця. Суперник підходив для реабілітації. Київський клуб обігрував муніципалів 10 разів, а втрачав очки лише вдома у 2018-му, коли програв ще з Хацкевичем. Львів’яни набрали тільки 2 бали за попередні 4 тури в чемпіонаті. На перший удар у цій грі довелося чекати до 15 хвилини. Динамівці швидко розіграли штрафний, Циганков націлено подав, Бурда пробив над поперечиною метрів з 10. Львів’яни відповіли відчайдушною спробою здалеку – круглий після блоку захисників спокійно прилетів у руки Бойку, який підміняє травмованого Бущана.

Гармаш не без допомоги фартового рикошету ефектним галопом пробіг через двох суперників зі своєї половини до чужого штрафного. У Динамо була більшість в атаці, відкривалися перспективи перед оголеним захистом суперника, але Денис занадто повірив у свій геній і віддав не найкращий пас у цій ситуації, який легко перехопили. Кілька цікавих переведень на протилежний фланг від Кабаєва, але розвинути не вдається. Загалом же правий фланг киян сьогодні настільки домінує в активності, що туди зміщується навіть центрфорвард, якого вимушено грає Гармаш.

Тайм, сповнений страждань. Незадоволений Луческу. Вівчаренко і Бурда за якусь хвилину двічі у простих ситуаціях помиляються в передачах. Ну, ось перша осмислена комбінація, прем’єрне влучання у площину воріт – відразу гол. На 33 хвилині Бурда зіграв на випередження в центрі поля. Сидорчук миттєво перевів уперед. Гармаш цього разу не мудрував, а віддав у темп праворуч. Циганков з напівфлангу без перешкод покотив, Буяльський ідеально витримав офсайдну лінію і в дотик забив.

Кияни грали дуже економно, намагаючись не ризикувати зайвий раз. Після гола Буяльського за 30 хвилин глядачі побачили лишень 1 удар. Львів традиційно здалеку намагався знайти хоч якусь шпарину – Бойко знову не відчув проблем. На 61-й Тимчика з Вівчаренком замінили Караваєв і Кендзьора. Саме Олександр пробивав на підбиранні після проходу Кабаєва, спрацював блок захисників. Кабаєв потужно і прицільно вистрілив метрів з 25, Ільющенков упорався не без проблем.

Стрімка атака Динамо після спільного відбирання Дубінчака і Сидорчука. Буяльський і Циганков закрутили карусель… на лівому фланзі, Гармаш скинув головою, а удар Кабаєва метрів з 10 встигли заблокувати захисники. Майже з тієї ж позиції пробивав Буяльський, але цього разу підвела техніка виконання. Циганков розіграв стандарт, Караваєв прострілив – усе було на рівні в цій атаці аж до останнього мазка. Кабаєв ще раз прибрав фінтом захисника і пробив з дальньої відстані, набиваючи статистику сейвів Ільющенкову.

Непогано розігрували кияни після того, як підловили суперників на помилці біля їхнього штрафного. Ванат, який замінив Гармаша, грубо врізався у голкіпера Львова. Страждає Ільющенков, якому знадобилася заморозка плеча, жовта для молодого динамівця. Буяльський приніс перемогу з пасу Циганкова. У четвер проти Фенера Віктор відзначався після асисту Віталія. Герої Динамо знову ті самі, тільки ролі інші. Динамо набирає 3 очки і виходить на 10 місце. Львів з 1 балом за 3 тури залишається у зоні вильоту.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago