Categories: Перша ліга

Карпати Львів – Буковина: анонс матчу 3-го туру Першої ліги

У неділю, 11-го вересня, львівські “Карпати” прийматимуть вдома чернівецьку “Буковину”. Протистояння на стадіоні “Україна” розпочнеться о 17:00.

У попередньому турі “зелено-білі” продовжили переможну ходу і у непростому поєдинку перемогли на виїзді тернопільську “Ниву”. Долю зустрічі вирішив єдиний гол Амбросія Чачуа, забитий на 81-й хвилині. Варто відзначити і той факт, що воротар “Карпат” Роман Льопка знову зберіг ворота на замку і не пропустив.

Минулої неділі записала до активу перший зароблений бал “Буковина”. Після стартової поразки від “Епіцентру” (1:2), команда із Чернівців приймала вдома вишгородський “Діназ”. Голів у цьому матчі не забивали.

У сезоні 2021/2022 “Карпати” та “Буковина” виступали у групі “А” Другої ліги. Чернівецька команда набрала 23 очки у 17 поєдинках і на момент дострокової зупинки чемпіонату йшла на 9-й сходинці. Цікаво, що востаннє недільні суперники зустрічалися 11 вересня 2021-го – рівно за рік до чергового поєдинку. Тоді у Чернівцях “леви” перемогли 2:1 завдяки голам Владислава Приймака та Амбросія Чачуа. За господарів відзначився Артур Орнат.

Влітку “Буковина” провела системні зміни. Команду очолив Андрій Мельничук, уродженець Чернівців, ексголкіпер “Буковини”. Суттєво змінився і склад. За час літнього міжсезоння до табору “жовто-чорних” приєдналися майже два десятки новачків (значна частина з яких, щоправда, вже виступала за “Буковину”). У рамках підготовки до нового сезону буковинці провели три спаринги: перемогли “Епіцентр” (3:2), зіграли внічию з “Прикарпаттям” (1:1) та програли тернопільській “Ниві” (1:3).

У заявці майбутнього опонента “зелено-білих” одразу кілька імен, знайомих львівським вболівальникам. На лаві запасних “левів” під час матчів УПЛ перебував голкіпер Антон Задерейко, однак за першу команду “Карпат” не дебютував. Також свого часу за юнацьку команду “зелено-білих” виступав нинішній захисник “Буковини” Артем Данилюк.

Чи не головна зірка у складі буковинців – 30-річний Ігор Чайковський, який тривалий час провів у “Шахтарі” та “Зорі”, а у 2009-му виграв чемпіонат Європи (U-19). Вкотре повернувся у рідну команду нападник Василь Палагнюк, один з найкращих бомбардирів минулого сезону у Другій лізі. Окрім форварда Палагнюка, досвід виступів у Прем’єр-лізі також мають Семен Даценко, Кирило Прокопчук та Микола Павлюк, які відповідають за оборону “Буковини”.

Матч відбудеться без глядачів.

Перша ліга, група “А”, сезон 2022/2023. 3 тур

“Карпати” (Львів) – “Буковина” (Чернівці)

11 вересня. Початок – 17:00. Львів. Стадіон “Україна”

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль)

Трансляція – YouTube-канал “Espreso.TV”

Максимович Назар

Recent Posts

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

4 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

6 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

13 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

22 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

26 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

37 хв. ago