Categories: Інше

Мадридський Реал – найдорожчий футбольний клуб світу за версією Forbes

Загальна вартість 50 найцінніших спортивних команд світу становить 222,7 мільярда доларів, що на 30% більше, ніж рік тому, і це найбільше зростання за останні п’ять років.

НФЛ продовжує домінувати: 30 із 32 команд входять до топ-50, що становить 60% списку. Востаннє НФЛ представляла щонайменше 30 команд у 2014 році. Минулого року їх було 26.

У 2013 році до топ-50 ліги входили рекордні 32 команди. Але тоді трійку найкращих у списку складали футбольні команди: “Реал Мадрид”, “Манчестер Юнайтед” та “Барселона”. Цього року у НФЛ шість із десяти найкращих та 13 із 20 найкращих команд у нашому списку. Основна причина успіху НФЛ: найбільша угода з медіа у спорті на суму 112 мільярдів доларів до 2032 року.

Перше місце серед футбольних клубів посів «Реал», який оцінили у 5,1 млрд. доларів. У загальному рейтингу “Мадрид” посів 13-те місце.

Друге місце серед футбольних клубів посіла «Барселона» (5 млрд, 15 загальне місце). 3 місце серед футбольних команд посів «Манчестер Юнайтед» (4,6 млрд доларів, 19 загальне місце).

Також до рейтингу потрапили «Ліверпуль» (4,45 млрд доларів, 22-е місце), «Баварія» (4,28 млрд, 23-те), «Манчестер Сіті» (4,25 млрд, 24-те), « ПСЖ» (3,2 млрд, 48-е) та «Челсі» (3,1 млрд, 50-е місце).

Найдорожчою спортивною командою у світі за версією Forbes став Даллас Ковбойз з НФЛ, який коштує 8 мільярдів доларів і займає перше місце з 2016 року. 2-е та 3-е місця також посіли команди з американського футболу – «Нью-Інгленд Петріотс» (6,4 млрд) та «Лос-Анджелес Ремс» (6,2 млрд) відповідно.

4-е місце посіли бейсбольні “Янкіс” (6 млрд), 8-е – баскетбольний “Голден Стейт” (5,6 млрд).

Жодна з команд НХЛ, Індійської прем’єр-ліги чи МЛС не потрапила до топ-50. “Нью-Йорк Рейнджерс” вартістю 2 мільярди доларів – найдорожча хокейна команда, а “Індійці Мумбаї” вартістю 1,3 мільярда доларів – найцінніша команда з крикету.

Кордон для топ-50 цього року становить 3,1 мільярда доларів. Найдорожча команда MLS – Лос-Анджелес, вартість якої оцінюється в 860 мільйонів доларів.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago