Categories: Єврокубки

Ліга чемпіонів. Дует українців допоміг Брюгге перемогти Байер

Брюгге обіграв Байєр Леверкузен (1:0) у 1 турі Ліги чемпіонів 2022/23.

Роман Яремчук вдруге поспіль почав у запасі. Там же опинився інший українець Едуард Соболь. Стабільно заходили і пробивали з меж штрафного Патріш Шик, Мусса Діабі та компанія. В атаці господарів заправляли Каміль Сова та Андреас Сков Ольсен. Саме останній і організував украй курйозний перший гол. Данець подав зі стандарту, івуарійський центрбек Сілла замкнув не дуже небезпечним ударом, але голкіпер збірної Фінляндії Градецкі з м’ячем закотився за лінію воріт.

Екс-вінгер ПСЖ Діабі прошив таки Міньйоле, але від рукавичок бельгійця снаряд поцілив у стійку. Байєр втричі частіше до перерви стріляв з меж штрафного (6:2), хоча володів м’ячем лише 44% часу. Моменти гостей були значно серйозніші й за метрикою очікуваних голів. Леверкузен також виграв усю боротьбу. Тому Брюгге дуже пощастило завершити перший тайм, ведучи в рахунку. Ще один екс-гравець ПСЖ Мітчел Баккер в обох таймах пробивав, опинившись у воротарському. Міньйоле не без допомоги захисників тягне все.

Вихованець Барселони Хутгла, який показує неабияку результативність у чемпіонаті Бельгії (і ам забиває голи, і кладе асисти) на 64 хвилині поступився місцем на полі Яремчуку. Роман відразу ж помчав у коридорі з двох захисників гостей. М’яч від себе відпустив, але кутовий у патовій ситуації заробив. Після серії стандартів, започаткованої українцем, досить гаряче у штрафному “фармацевтів”. Красивий підкат Яремчука на фланзі, не соромно і з найкращими захисниками позмагатися.

Подача за подачею від Леверкузена завершується не менш курйозним голом. Орендований в Челсі Хадсон-Одой подав, круглий нікого не торкнувся і залетів з флангу. Однак захисник Байєра Та перебував в офсайді, який важко називати пасивним. З допомогою VAR головний арбітр скасував взяття воріт. Шик ударом через себе влучив у стійку, після чого Міньйоле підбив м’яч у власні ворота. Другий поспіль скасований гол за кілька хвилин. Тут ще очевидніший офсайд.

Почав програвати боротьбу Яремчук. Відразу 5 втрат при 10 контактах з м’ячем – відверто забагато. А ось і перший удар. Комбінація у кілька ходів завершилася заблокованою спробою екс-динамівця. Роман встояв на ногах, хоча суперник нахабно тягнув за футболку. Українець кинув по флангу Сков Ольсена, який мінімально перекрутив у дальній верхній кут. На 89 хвилині Соболь замінив Сова. Заміна на утримання рахунку.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago