Categories: Єврокубки

РБ Лейпциг – Шахтар: анонс матчу Ліги чемпіонів

ЛЧ, Група F. 1-й тур
6 вересня, 22-00. Лейпциг, “РБ Арена”
Арбітр: Ж.Піньєру
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“РБ Лейпциг”:

У “биків” минулий сезон вийшов дуже нестабільний. Вони не найкращим чином виглядали після зміни тренера (влітку 2021-го Нагельсман пішов у “Баварію”, а його місце зайняв Марш), через що були як провали в чемпіонаті, так і не завжди переконлива гра в ЛЧ. Щоправда, свої сім балів у групі набрати вдалося. Клуб потрапив до Ліги Європи, щоправда, невдовзі змінив головного тренера – замість Марша було призначено Тедеско.

Ефект був вражаючим. Команда розкішно набирала очки всередині Німеччини, виграла місцевий кубок, а в Лізі Європи дійшли до півфіналу, вилетівши від сенсаційного “Рейнджерса”. Здавалося, що в новому сезоні клуб зробить крок на наступний щабель, тим більше вдалося зберегти Нкунку і прикупити Вернера. Але сталося інакше. Розгром у Суперкубку від “Баварії”, і лише одна перемога у чемпіонаті у п’яти матчах. Минулими вихідними “РБ” влетів 0:4 “Айнтрахту”.

Тедеско робить ставку на схему 3-4-1-2, проте кадрових проблем вистачає. Творчий Ольмо вилетів на два місяці, через що “десятку” зіграє нестабільний угорець Собослаї. Бажаний багатьма Гвардіол знаходиться не в найкращій формі на старті сезону, проте змінювати його навряд чи будуть. Має ж він прийти до тями, особливо після продовження контракту. Попереду точною вийдуть два форварди – ставимо на Нкунку та Вернера. Останній у Німеччині потроху приходить до тями після вояжу до Лондона.

“Шахтар”:

Не лише “РБ Лейпциг” минулий сезон провів нестабільно. Схожа ситуація переслідувала і “Шахтар”, який, правда, мав лише половину від сезону німців. Влітку 2021-го року “гірники” затіяли серйозну перебудову, запросивши перспективного де Дзербі і прикупивши йому потужне підсилення. Італієць переоцінив себе у Лізі Чемпіонів, набравши лише два бали у шести іграх, проте достроково завершений чемпіонат закінчив на першому місці, а також взяв Суперкубок, розгромивши “Динамо”.

З того часу змінилося майже все. Замість де Дзербі “Шахтарем” тепер керує Ігор Йовічевіч, який подібно до італійця, з “гірниками” дебютує в Лізі Чемпіонів. Також український клуб залишили легіонери, залишився лише один Траоре, на якого нині робитиметься величезна ставка. Коли він буде готовий грати – він гратиме. Можете у цьому не сумніватися.

Щодо решти позицій, то тут у “Шахтаря” також не має бути сюрпризів. Конопля знову зіграє праворуч, оскільки Тейлор більше орієнтований на атаку, а проти “РБ” потрібно буде чимало часу проводити ззаду. Пара Степаненко – Бондаренко поки що здається найцікавішою в центрі поля, а Мудрик, який заробив вилучення в УПЛ, буде презентований у Лізі Чемпіонів як новий лідер “Шахтаря”. Подивимося, чи впорається він із цією непростою роллю.

Очні зустрічі

“РБ Лейпциг” та “Шахтар” раніше не перетиналися на футбольному полі.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

37 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

41 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

43 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

46 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

48 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

50 хв. ago