Categories: Єврокубки

РБ Лейпциг – Шахтар: передматчева прес-конференція Ігора Йовічевіча

Головний тренер “Шахтаря” Ігор Йовічевіч на традиційній передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від матчу 1-го туру Ліги чемпіонів проти “Лейпцигу”.

– Чи відчуваєте хвилювання перед першим матчем чи, навпаки, адреналін та впевненість – у своїх силах та в команді?

– Звичайно, у мене немає досвіду гри в Лізі чемпіонів, але я компенсую це божевільною мотивацією та підвищеним адреналіном. У той же час ми повинні зберігати баланс, щоб грати розумом і серцем. Щоб команда показала хороший футбол у дебютному матчі, де не завжди досвід грає ключову роль. Звичайно, це фактор величезний, але іноді молоді футболісти не думають про наслідки – і це може бути один із наших козирів.

– Що можете сказати про фізичну готовність команди? І один із ваших підопічних сказав, що моральний настрій у них бойовий. Ви це відчуваєте?

– Абсолютно. Я відчуваю з першого дня зборів, як настрій покращується щодня. І в останньому матчі ви могли помітити, наскільки команда зросла, як зростають бійцівські якості. І ти можеш не лише добре грати у футбол, але, коли стане тяжко, в деяких моментах упродовж матчу з’являється характер. А в останньому поєдинку я побачив команду, і це мене тішить так само, як і три очки. Тому завтра з таким самим настроєм розпочнемо дебютний матч із “Лейпцигом”, який тимчасово проходить невелика криза за результатами, але все одно залишається гарною командою. Щодо фізичного стану, то ми віддали чимало сил в останньому матчі. Гра у меншості досить тривалий час забрала чимало сил – і моральних, і фізичних, і ментальних. Але я сподіваюся, що ці пару днів ми провели у відновленні і водночас дали тактичну інформацію футболістам про те, що може статися завтра у матчі: коли “Лейпциг” з м’ячем, коли без м’яча, як розкриває гру, як захищається, які вони характеристики загалом. І завтра є цілий день для ментальної підготовки, але можу запевнити, що ми будемо готові до матчу.

– Яким би не вийшов завтрашній матч, це буде історія. “Шахтар” зіграє у Лізі чемпіонів в умовах повномасштабного військового вторгнення Росії до України. Яке послання за допомогою футболу має почути світ?

– Насамперед завтра ми представляємо не лише футбольний клуб “Шахтар”, який уже останні 13–14 років грає у Лізі чемпіонів, але ми представляємо й Україну. І мінімум, що вболівальники завтра побачать, – як ми боремося з першої до останньої хвилини так само, як зараз військові борються за країну та за всіх нас, щоб ми відчували себе вільними. Це і є наша командна відповідальність – грати проти таких команд у Лізі чемпіонів, думаючи про спортивні результати, а також представляючи державу в умовах війни. Україна – єдина країна на даний момент, яка грає чемпіонат на своїй території, де триває війна. Скажу ще раз: це дуже велика відповідальність та гордість. І ми віддамо завтра максимум сил, щоб уявити Україну успішно.

– Розуміємо, що ви не назвете зараз склад на завтрашній матч, але наскільки важко було вибрати футболістів, які мають вийти у старті?

– Звичайно, дивишся матчі суперника, не одну гру, розумієш, хто може зіграти проти нас. Подивилися після матчу з “Рухом” на те, наскільки ми фізично вимотали команду, хто як зараз готовий фізично, хто здоровий. Вибираючи тактику: у мене в голові було кілька ідей і систем, але ми зробили вибір і маємо чітку, ясну ідею. Сьогодні вже показали гравцям, що хочемо зробити в обороні. Але знову ж таки залежить від нас самих те, як зіграємо завтрашній матч. Будемо сміливими, рішучими, мотивованими, зможемо без комплексів грати на такому стадіоні у дебютному матчі – це буде набагато корисніше для нашої команди, ніж бути скутими та потім шкодувати після гри в автобусі, що не змогли зробити більше. Але чи це буде важкий матч? Так, абсолютно. Важкий матч.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago