АПЛ. Мерсисайдське дербі завершилось сухою нічиєю

Евертон і Ліверпуль видали традиційну нічию (0:0) у 6 турі чемпіонату Англії 2022/23.

Віталій Миколенко зберіг своє місце в у стартовому складі. Команда екс-динамівця досі не виграла жодного матчу, але 3 нічиї поспіль дозволили проповзти із зони вильоту на 17 місце з крихітною перевагою над Вулверхемптоном за додатковими показниками. Фаворити сезону вирвали перемогу над Ньюкаслом аж на 90+8 хвилині. Третій тріумф виводив би “червоних” на 3 місце. Однак це завдання зовсім не з простих, адже за часів Клоппа гостьові мерсисайдські дербі були цілою мукою – лише один розгром та відразу 4 поспіль нічиї за 5 виїздів на Гудісон.

Екс-форвард Брайтона Мопе, який дебютує за “ірисок” з дербі. активний на старті – міг забивати сам, віддавав на Онана. Миколенко за перші 10 хвилин був задіяний лише раз, відверто сфоливши проти Цімікаса, який несподівано замінив Робертсона в основі. Перший удар у площину за Евертоном. Гордон на підбиранні бахнув, не довго думаючи. Аліссон впорався, а у зворотній атаці вже Миколенко страхує партнерів, опинившись на правому фланзі ближче до центру. Діас після штрафного від Цімікаса пробивав з меж воротарського, однак тягнувся до м’яча і не міг завдати клопотів Пікфорду.

Миколенко впевнено перехоплює перед носом в Александер-Арнольда. Гомес привіз у своєму штрафному. Мопе заблокували, Девіс з носка ефектно викручував без шансів для Аліссона – стійка! Карвалью шкутильгає після того, як Онана врізався йому в коліно. Жовта картка для опорника Евертона, який виглядає одним із найкращих серед “ірисок”. Салах подав після підбирання, Дарвін головю не влучив з кількох метрів. А оце вже шалений фарт команди Лемпарда. Гомес зі своєї половини закинув на Нуньєса, який з-під двох захисників прошив рукавичку Пікфорда – поперечина. Діас миттєво добивав, і вже стійка виручила Евертон.

Фірміно у перерві замінив Карвалью. На старті другого тайму Діас виклав Дарвіну під момент по центру. Не вийшов удар в уругвайця. Ще один постріл форварда Ліверпуля заблокований, а потім Цімікас з гострого кута не влучає майже у порожні ворота. Мопе підбив собі м’яч і пробив у пляжному стилі через себе – вище. Дарвін влучає прямо по центру. Саме там стояв голкіпер Евертона. Дарвін влучає прямо по центру. Саме там стояв голкіпер Евертона. Серія вбивчих моментів з обох боків. Пікфорд рятує пачками, а Мопе з вбивчої дистанції влучає прямо в Аліссона.

Мопе знову бере гру на себе, заробляє кутовий а потім віддає на дальню стійку, де один лише Коуді. VAR перевірив момент, вихованець Ліверпуля таки заліз в офсайд. А як радів Конор, який провів лише 2 матчі в головній команді “червоних”. Макніл з рикошетом пробив. Ефектний порятунок від Аліссона. Салах елегантно виклав на 10 метрів, після удару в дотик від Фірміно Пікфорд виконує 7 сейв. Миколенко класно відтер вінгера збірної Єгипту. Салах ще й сфолив проти українця.

Салах втрачає ще 2 супермоменти. Від рук Пікфорда снаряд влучає у стійку, Миколенко не дає нормально добити. Команди на двох завдали 37 ударів, зокрема 31 з меж штрафного і 11 прицільних. Ліверпуль тричі влучав у каркас воріт, Евертон – ще раз. Як у такій грі могли трапитися нулі на табло? Просто якась аномалія. Четверта поспіль нічия виводить Евертон на 14 місце. Ліверпуль залишається п’ятим.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago