Categories: УПЛ

УПЛ. СК Дніпро-1 впевнено переміг Верес

Верес в рамках матчу 3-го туру УПЛ 2022/23 зазнав безапеляційної поразки від СК Дніпра-1 (0:2).

УПЛ, 3-йтур.

СК “Дніпро-1” – “Верес” 2:0

Голи: Яніс Амаш 45+2, Володимир Адамюк 47

СК “Дніпро-1”: Макс Валеф, Володимир Адамюк, Едуард Сарапій, Габріель Бузанелло (Олександр Назаренко 78), Артем Довбик, Олексій Гуцуляк (Володимир Танчик 55), Артем Громов (Валентин Рубчинський 55), Яніс Амаш (Ігор Когут 67), Руслан Бабенко, Олександр Сваток, Олександр Піхальонок (Сергій Горбунов 67)

“Верес”: Богдан Когут, Роман Гагун, Семен Вовченко, Михайло Сергійчук (Михайло Шестаков 46), Віталій Дахновський (Владислав Шарай 62), Олександр Лебеденко (Станіслав Шарай 62), Геннадій Пасіч, Валерій Кучеров (Василь Курко 76), Роман Мірошник, Євген Пасіч (Микола Квасний 8), Дмитро Кльоц

Попередження: Володимир Адам’юк 4, Олексій Гуцуляк 26, Руслан Бабенко 50, Володимир Танчик 83 – Дмитро Кльоц 49

СК Дніпро-1 стартував у новому сезоні з розгромної перемоги над Динамо, а після цього ще вразив своєю трансферною кампанією. Клуб підписав двох потужних іноземців – і якщо французький атакувальний хав Балулі знайому фанатам за виступами у Металісті, то придбання Яніса Хамаша здивувало. Забивний алжирський лівий захисник прийшов із Боавішти за один мільйон євро.

Скромний Верес не міг змагатись з дніпровцями за кадровим потенціалом. Тим не менш, у перших двох турах рівняни били Чорноморець і Ворсклу, тож існувала надія на сенсацію. На жаль для вболівальників “народного клубу”, надія жила не дуже довго.

Матч одразу пішов невдало для Вереса. Вже на 7-й хвилині Юрій Вірт залишився без Євгенія Пасіча – Володимир після кросу від Піхальонка пробивав з лінії воротарського, але влучив у невчасно підставлену голову суперника. Замість Жені довелося випускати Квасного.

Після цього СК Дніпро-1 домінував на полі, причому до самого фінального свистка. Верес не створив жодного моменту, чому неабияк сприяла якісна позиційна робота спортклубівців. Рівняни свм разів забігали в офсайди.

Свою ігрову перевагу підопічні Олександра Кучера конвертували в гострі епізоди біля чужих воріт. Так, на 20-й хвилині забивати мав Довбик, який замкнув подачу Піхальонка зі штрафного, однак Когут парирував і його удар головою, і добивання від Артема. Після стандарту на 28-й хвилині Сарапій стріляв у стійку, а на 35-й Громов відібрав м’яч на лівому краю карного майданчика й закрутив сферу в дальній кут – трохи неточно!

Зрештою, перерд свистком на перерву СК Дніпро-1 відкрив рахунок. Довбик скинув закидання від Сватка у зону між фулбеком і центрбеком – туди увірвався Гуцуляк. Олексій увійшов на правий фланг штрафного, легко оббіг Когута й викотив пас під удар Амашу. Порожні ворота накривали одразу чотири футболісти, тож спочатку постріл Янніса заблокували – втім, його добивання (Когут вже повернувся у рамку) пройшло поміж ніг. 1:0!

Всього за хвилину по перерві Верес пропустив вдруге. Цього разу Хамаш додав до голу асист – фулбек виконав подачу зі стандарту на дальню стійку, а Адамюк замкнув з близької відстані. 2:0!

Верес намагався повернутись у гру. Юрій Вірт випустив на поле обох братів Шараїв, але жодного небезпечного моменту до фінального свистка команда так і не створила. СК Дніпро-1 же зусиллями Довбика міг і до розгрому справу довести – втім, це був не день Артема. Його постріл у ближній кут після зміщення з флангу парирував Когут, а на 88-й форвард запоров ще кращий момент. Він прийняв закидання у штрафний, опинився перед голкіпером, переграв його й пробив метрів з восьми – і влучив у захисника!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перевагу СК Дніпра-1 з рахунком 2:0. Підопічні Олександра Кучера шикарно розпочинають новий сезон УПЛ.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

49 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

52 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

54 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

58 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

60 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago