АПЛ. Евертон Миколенка втратив перемогу над Брентфордом

Брентфорд і Евертон розійшлися бойовим миром (1:1) у 4 турі чемпіонату Англії 2022/23.

Брентфорд після погрому червоних манчестерців несподівано вперше поступився (Фулхему). Команда Миколенка, який традиційно грає в основі, набрала лише 1 бал за перші 3 тури. Команди жваво почали з перших хвилин, стабільно обмінюючись ударами. Мбеумо випустили у штрафному – промах. Гордон кілька разів пристрілявся. Тарковскі з меж воротарського не зміг прошити Райю. Єнсен поцілив у стійку метрів з 20. А потім прекрасний дальній пас з глибини від Коуді розрізав захисні лінії Брентфорда. Гордон ідеально впіймав м’яч і розібрався з голкіпером.

Нереальний момент втрачають господарі. Паттерсон подарував Генрі можливість подати з лівого флангу. Тоні розстрілював головою в стійку з кількох метрів. Вісса добивав у практично незахищені ворота, але снаряд звалився з ноги. Мбеумо дозволяють пробивати без перешкод з вбивчої дистанції – Пікфорд тягне намертво. Ще одна спроба француза у вигідній позиції після ефектно розписаної триходівки з відіграним Миколенком на початку. “Бджілки” викручують свої удари прицільно, але з мінімальними промахами. Миколенко класно вирвався у штрафний під чергове закидання партнерів зі своєї половини, прийняв на груди і відразу ж покотив Гордону. Ентоні пробив у голкіпера.

Ньоргор, розвертаючись, у падінні поцілив у поперечину. Гордон пробивав з центру штрафного, Райя парирував, але Миколенко міг добивати. Український вінгбек трохи забарився з ривком і втратив чудову нагоду забити – стовідсотковий момент для Віталія. Миколенко один проти двох суперників при подачі господарів. Не може екс-динамівець завадити удару впритул, але черговий сейв Пікфорда рятує ситуацію. Грей завозився у штрафному і втратив шанс вийти на голкіпера Брентфорда. Захоплені англійські коментатори відзначають “блискучий підкат” Миколенка, який не дає пройти супернику.

Усе глибше сидить Евертон. Важко відбиваються гості, а Лемпард поглядає на годинник. Закономірно, що “іриски” пропускають. Без перешкод проходить скидання на Янельта, який замикає дальню стійку. Завинив тут Миколенко, відверто завинив. Віталій залишився у воротарському, коли всі партнери вийшли, відтак VAR не знаходить офсайду. Ще й не дограє українець, на 86 хвилині його замінив Вінагре. Евертон набирає 2 очки, і це менше навіть, ніж набрав Борнмут 16 голів за останні 3 матчі. Команда Миколенка посідає останю рятівну позицію (17), але у Вест Хема і Вулверхемптона 28 серпня буде шанс потісники “ірисок”. Брентфорд спокійно почувається на 9 місці, записавши до свого активу 5 балів.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

23 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

26 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

28 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

31 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

34 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

36 хв. ago