Categories: УПЛ

УПЛ. Верес на останніх секундах вирвав перемогу над Ворсклою

В межах 2-го туру УПЛ Ворскла поступилася Вересу.

УПЛ, 2-й тур.

Ворскла – Верес  1 : 2.

1 – 0. Скляр – 21.

1 – 1. Кучеров – 81.

1 – 2. Шестаков – 90+7.

“Ворскла”: Дмитро Різник, Джоко Зайков, Олександр Скляр, Еннур Тотре, Руслан Степанюк, Денис Олійник (Марлісон 87), Сергій Яворський (Артем Челядін 68), Тауйлян Сефері Сулейманов (Данило Кравчук 87), Максим Мельничук, Ардіт, Феліпе Родрігес (Юрій Козиренко 49)

“Верес”: Богдан Когут, Роман Гагун, Семен Вовченко, Віталій Дахновський (Владислав Шарай 76), Олександр Лебеденко (Станіслав Шарай 71), Геннадій Пасіч, Валерій Кучеров (Василь Курко 89), Роман Мірошник, Євген Пасіч, Дмитро Кльоц, Микола Гайдучик (Михайлл Сергійчук 46, Михайло Шестаков 89)

Попередження: Тауйлян Сефері Сулейманов 20, Еннур Тотре 55, Сергій Яворський 60, Артем Челядін 90+6 – Олександр Лебеденко 32, Михайло Сергійчук 79

Обидві команди по-різному дебютували у новому сезоні. Ворскла після вильоту з єврокубків поступилась колишній команді Віктора Скрипника – Зорі, а Верес дещо несподівано здолав Чорноморець. Так чи інакше, але у обох команд була однакова мета – набирати очки у очній дуелі.

Вже на третій хвилині рівняни небезпечно навішували з правого флангу у штрафний суперника – Різник вийшов з воріт і забрав м’яч. Полтавці огризнулись кутовим: подача зі стандарту, сфера прилетіла на голову Феліпе, але удар бразильця прийшовся повз стійку. Згодом Степанюк після довгої передачі вийшов сам на сам з Когутом, але голкіпер, який вибіг аж в район одинадцятиметрової позначки, у падінні ногою відбив удар нападника Ворскли. Майже одразу Феліпе знову першим зреагував на навіс – фортуна вдруге відвернулась від нього.

Верес одразу втік у швидку контратаку правим флангом, Дахновський зряче прострілював у воротарський, але Різник знову прочитав задум суперника і у падінні перехопив пас. Ворскла продовжила тиснути і вже Олійник не забиває зі зручної позиції – опустивши круглого на землю, Денис не зумів як слід прикластися до м’яча і удар вийшов надто кволим, прямо у руки Когуту.

На 21-й хвилині Ворскла нарешті пробила Верес. Рівняни втратили м’яч біля воріт суперника, довгий пас знайшов Сефері на лівому фланзі, албанець увірвався у штрафний майданчик Когута і прострілив. Передачі завадив Пасіч, але вибити не зміг, лише зачепив сферу, яка відскочила до Скляра – той ледь не порвав сітку, завдавши зльоту гарматного удару під поперечину.

Згодом Зайков після вже четвертого кутового спрямував м’яч головою повз ворота Когута. На 30-й хвилині Верес втік в одну з небагатьох атак, однак Пасіч на лінії штрафного майданчика не впорався з суперником і шанс відігратись було втрачено. Гравці Ворскли почали куражитись і, як наслідок, втрачати м’яч у простих ситуаціях. Зокрема, бажання Сефері ефектно віддати пас п’ятою у центрі поля завершилось перехопленням м’яча і лише брак у передачах не дозволив рівнянам покарати суперника за піжонство.

Вересу вдалось скоротити час доставляння м’яча до штрафного Ворскли, змусити суперника більше помилятись і ось вже Пасіч закрутив здалеку – Різник у стрибку нівелював загрозу. Згодом Дмитро вирішив продемонструвати клас дриблінгу, обігруючи біля власних воріт Гагуна. Цього разу минулось – кіпер збірної України був на висоті.

Під кінець тайму Ворскла знову притисла Верес до воріт. Черговий момент полтавці створили після стандарту: Ардіт Толі навісив зі штрафного на дальню штангу, Яворський вистрибнув вище за інших і пробив у ближній кут – Когут у падінні ногами виніс на кутовий. У відповідб Верес створив свій чи не найкращий момент у першій сорокап’ятихвилинці: Лебеденко прострілив зліва в район одинадцятиметрової позначки на Дахновського і той з вбивчої позиції пробив над поперечиною. За хвилину до перерви Толі знову зі стандарту навісив у воротарський і Феліпе, вигравши повітря, знову головою пробив повз стійку. Вже у доданий час чудова комбінація Вереса ледь не завершилась голом у роздягальню – Пасіч добре відгукнувся на простріл, але м’яч влучив у захисника, а після добивання Різник зреагував і забрав шкіряного.

Загалом перший тайм справив дуже хороше враження: обидві команди діяли гостро, не відсиджувались в обороні і одразу намагались йти в атаку. Не було притаманної УПЛ тягучості і відчуття втраченого від перегляду матчу часу.

Вже на перших хвилинах другого тайму Феліпе на рівному місці зазнав травми, потягнувши м’яз і Скрипнику довелось робити вимушену заміну. Сефері намагався пробити з меж штрафного, але влучив у голову супернику і м’яч вийшов на кутовий. Подачу зі стандарту неточно замкнув Яворський. Пасіч продовжив шукати щастя біля воріт Різника – поки все летить мимо. У відповідь Скляр ледь не забив, але масована оборона рівнян не дозволила подвоїти перевагу супернику.

На 63-й хвилині Пасіч увімкнув “режим Мессі” на лівому фланзі, обійшов половину команди Ворскли, увірвався у штрафний і прострілив – Лебеденко у падінні пробив у руки Різнику. Сили потрохи покидали команди і тієї швидкості, яку вони демонстрували на старті вже не було – гравці намагались перехопити ініціативу у в’язкій боротьбі у центрі поля. За 15 хвилин до завершення матчу Станіслав Шарай навішував і ледь не влучив у ворота – Різник відпрацював традиційно впевнено.

Однак на 81-й хвилині не врятував і він. Пасіч отримав м’яч на лівому фланзі, увірвався у штрафний і з гострого кута вирішив пробити. Захисник завадив польоту сфери, м’яч відскочив до Кучерова і той вгатив його під поперечину – 1:1. Згодом Мірошник в акробатичному стрибку ледь не забив другий гол Вереса – м’яч пролетів вище воріт. Вже у доданий час Ворскла могла вирвати перемогу – полтавці навішували у штрафний, Когут вийшов з воріт, вибив, але не втримався на ногах і впав, однак добити сферу у порожні ворота не було кому. Натомість на шостій доданій хвилині забив Верес – Шестаков уникнув положення поза грою, отримав закидання за спини захисників і з району одинадцятиметрової позначки проштовхнув м’яч повз різника. Майже одразу прозвучав фінальний свисток

Як наслідок, Верес набрав 6 пунктів і піднявся на другу сходинку турнірної таблиці УПЛ, Ворскла залишається без очок і наразі залишається останньою.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago