Ліга 1. Лілль Фонсеки зазнав ганебної поразки від ПСЖ

У неділю, 21 серпня, завершився третій тур французької Ліги 1.

Чемпіонат Франції 2022/23, 3 тур

Лілль – ПСЖ – 1:7

Голи: Бамба, 54 – Мбаппе, 1, 66, 87, Мессі, 27, Хакімі, 39, Неймар, 43, 53

Головна вивіска дня чекала фанатів ввечері. Зустрічалися чемпіони двох останніх розіграшів Ліги 1 – Лілль приймав ПСЖ. Крістоф Гальтьє – головний творець чемпіонства 2020/21 – протистояв своїй колишній команді, яку нині очолює Паулу Фонсека. У стартовому складі Лілля вийшов ще один старий знайомий – Ісмаїлі.

Вже на перших секундах ПСЖ створив шедевр. Гості розіграли з центра поля, Мессі закинув на хід Мбаппе, який перекинув кіпера. Фантастика. Це потрібно бачити. Йшла 9-та секунда – найшвидший гол в історії Ліги 1. Принаймні, за час ведення відповідної статистики.

Згодом забив і сам Мессі, але Мбаппе, який пасував на Лео, був у офсайді. Лілль теж мав кілька моментів, однак впевнено у воротах парижан діяв Доннарумма. Супешанс втратив Мбаппе, який після пасу Неймара обіграв кіпера, але з гострого кута не влучив у порожні ворота.

Однак на екваторі першого тайму підопічні Гальтьє забили вдруге. Мессі обігрався з Нуно Мендешем і ефектно з правої покотив у дальній кут.

Ще до перерви гості зняли всі питання. Вітінья класно пропустив на Неймара, бразилець віддав на Хакімі, а той втік від Ісмаїлі та забив третій гол. На десерт забив ще й Неймар, який влучно пробив у ближній. Крах команди Фонсеки ще до перерви і розкішна гра парижан.

У другій половині гри побиття Лілля продовжилося. Хакімі віддав в центр штрафного, Мбаппе пропустив на Неймара, а той оформив дубль. Теплі обійми зірок ПСЖ – схоже, конфлікт залишився в минулому.

Лілль зумів забити бодай гол престижу, автором якого став Бамба, вдало зігравши на добиванні. Але останнє слово було за ПСЖ – Мбаппе після асисту Неймара зробив рахунок 1:6, а згодом оформив і хет-трик. Неймар оформив 2+3, Мессі забив і віддав 1 гольовий пас, такий же доробок у Хакімі. Мбаппе “обмежився” трьома голами.

ПСЖ ефектно розбив команду Фонсеки 7:1 і очолює турнірну таблицю, набравши 9 очок у трьох турах. Фаворит сезону очевидний.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

52 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

56 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

58 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago