Categories: Єврокубки

Дніпро-1 – АЕК: огляд кіпрських ЗМІ

Кіпріотські журналісти похвалили АЕК за перемогу над «Дніпром-1» та впевнені, що тепер команда з Ларнаки просто зобов’язана виходити до групового раунду Ліги Європи.

На їхню думку, «Дніпро-1» виявився зовсім не таким грізним, як спочатку про це думали. З українською командою можна і потрібно грати лише на перемогу, а підсумковий рахунок матчу міг би бути приємнішим для АЕК, якби кіпріоти не розслабилися після другого голу. Проте, ніхто не сумнівається, що на Кіпрі АЕК здобуде другу перемогу і вийде до наступного раунду.

Sigma Live

«АЕК фактично забезпечив собі вихід до групового раунду Ліги Європи», – так вважає журналіст сайту Sigma Live.

Він розповідає читачам про те, що АЕК цілком міг виграти впевненіше у «Дніпра-1», але навіть перемога 2:1 фактично знімає всі питання про те, хто має пройти далі.

– Прекрасна перемога АЕК над «Дніпром-1» з рахунком 2:1 у раунді плей-офф Ліги Європи. Перемога, яка вселяє оптимізм і вселяє надію на успішний сезон у єврокубках. Тепер ларнакці мають велику перевагу для того, щоб вийти в груповий раунд Ліги Європи. Залишилося просто не програти у зустрічі у відповідь.

АЕК ідеально розпочав гру, рано відкривши рахунок: на 16-й хвилині Енглезу зайшов у штрафний майданчик, знайшов Альтмана, а той відправив м’яч у сітку. Майже ідеальна комбінація. На 29-й хвилині АЕК зробив рахунок 2:0, цього разу відзначився український гравець – Сваток. На 90-й хвилині українці скоротили рахунок до 2:1. Після подачі кутового Сваток головою пробив у ворота АЕК. Українці намагалися забити другий гол, щоб зіграти хоча б унічию, але змушені були завершувати матч удесятьох після вилучення Сарапія. Матч проходив на нейтральному полі у Словаччині, на «Košická Futbalová Aréna».

Зустріч у відповідь відбудеться наступного четверга на «АЕК Арені», де клуб з Ларнаки зобов’язаний здобути другу перемогу, цього разу перед своїми вболівальниками, а заодно втретє взяти участь у груповому раунді Ліги Європи.

Super Sport FM

Журналіст сайту Super Sport FM наголошує на важливості потрапляння до групового раунду Ліги Європи. Це не просто хороші преміальні від УЄФА, а й важливо для престижу будь-якої команди, оскільки Ліга конференцій вважається другосортним турніром, за яким практично не стежать скаути клубів із топ-чемпіонатів.

– АЕК вийшов на поле в Словаччині з метою досягти позитивного результату проти команди, яка зіграла перший офіційний матч після восьмимісячної «відпустки», і варто зазначити, що гості чудово впоралися з цим. Команда Хосе Луїса Ольтри від початку диктувала свій темп гри, і немає нічого дивного в тому, що вона забила два голи в першому таймі. У другій половині зустрічі АЕК знизив темп, а під кінець матчу постарався втримати переможний результат, через що пропустив гол. На щастя, АЕК все-таки зміг виграти 2:1, тому все вирішуватиметься у зустрічі у відповідь. Але здається, що у цьому протистоянні вже все зрозуміло.

Вихід до групового раунду Ліги Європи допоможе АЕК «засвітитися в престижному турнірі, що може допомогти в майбутньому вдало продати гравців. І не забуватимемо про фінансову складову. Призові від УЄФА допоможуть АЕК набагато впевненіше почуватися у фінансовому плані.

Match.cy

«АЕК зробив величезний крок до групового раунду Ліги Європи», – журналіст видання Match.cy впевнений у тому, що у клубу з Ларнаки не повинно виникнути жодних проблем у матчі-відповіді з «Дніпром-1». Аж надто велика була перевага АЕК у першій зустрічі.

– Команда з України явно постраждала через відсутність офіційних матчів і цим скористалася команда Хосе Луїса Ольтри. Іспанському тренеру менш як за 24 години довелося вносити зміни до стартового складу. Крім Томовича, якого вчора покарав УЄФА, Пірича також не було у команді через дискомфорт, який він відчував напередодні гри. Але навіть це ніяк не вплинуло на результат матчу. АЕК був набагато сильнішим і заслужено виграв. Це дуже важлива перемога для Ольтри. Вона довела, що АЕК гідний того, щоб грати у Лізі Європи. Залишилося зробити лише один крок – обіграти українців у матчі-відповіді. Але здається, що із цим не виникне жодних проблем.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago