Затверджено положення про проведення футбольних матчів

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що було затверджено офіційне положення про проведення матчів чемпіонату України з футболу.

“Готуємося до початку футбольного сезону Української Прем’єр-Ліги та ліги ПФЛ. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському та Прем’єр-Міністру Денису Шмигалю за рішення відновити національні чемпіонати. Це для нас дуже важливо. Але безпека ще важливіша.

Затвердили Положення про проведення в Україні змагань з футболу серед команд професійних футбольних клубів в умовах воєнного стану. Мінмолодьспорту спільно з УАФ, Міноборони, МВС, Нацполіцією та ДСНС розробили додаткові вимоги безпеки.

  • Матчі організовуються на стадіонах, допущених до проведення матчів в умовах воєнного стану відповідними обласними або Київською міською військовими адміністраціями, профільним Комітетом УАФ спільно з УПЛ та ПФЛ відповідно.
  • Матчі проводяться без глядачів. Дозволена участь обмеженої кількості акредитованих осіб — футболісти, тренери, арбітри, персонал, офіційні особи матчу, представники акредитованих медіа, медична служба, ДСНС, Нацполіція.
  • Оператори спортивних споруд зобов’язані мати план евакуації та привести у готовність укриття, які повинні відповідати усім державним нормам безпеки та бути здатними вмістити повний склад учасників матчів. Укриття мають бути розташовані від стадіонів на відстані не більше 500 м.
  • У випадку оголошення повітряної тривоги диктор стадіону повинен оголосити: “Увага! Повітряна тривога! Просимо всіх прослідувати в укриття!”. Арбітр матчу одразу дає свисток про зупинку матчу та разом з командами слідує до укриття.

Детальна інструкція буде донесена УАФ до всіх футбольних клубів, операторів стадіонів, обласних військових адміністрацій. Я прошу всіх максимально відповідально підходити до виконання. Безпека передусім! Український спорт і волю до перемоги на всіх фронтах не зупинити!”, – написав Гутцайт у соціальних мережах.

Нагадаємо, що новий чемпіонат України стартує 23 серпня. Перший матч (між “Шахтарем” та “Металістом 1925”) відбудеться у Києві.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

26 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

29 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

31 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

34 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

37 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

39 хв. ago