Categories: Єврокубки

Реал Мадрид – Айнтрахт: анонс матчу за Суперкубок УЄФА

Матч за Суперкубок УЄФА-2022
10 серпня, 22-00. Гельсінкі. “Олімпійський”
Арбітр: Майкл Олівер (Англія)
Трансляція: MEGOGO

“Реал”

Навряд чи за літо ви встигли забути всю епічність перемоги “Вершкових” в минулій ЛЧ. Команда Карло Анчелотті, на яку ніхто не ставив, побила три топ-клуби АПЛ – “Ман Сіті”, “Челсі” та “Ліверпуль”.

З того часу “Реал” не продавав важливих гравців, натомість підписав двох – Рюдігера та Чуамені. Обидва неодмінно зміцнять оборону “Вершкових”, але завтра? Не думаємо. Швидше, Анчелотті поставить на перевірений склад. Зіграність та обережність – його стиль.

У двох останніх спарингах проти “Америки” (2:2) та “Ювентуса” (2:0) забивав Бензема, і для Мадрида це хороша новина, бо заміни йому нема. Місця Модріча, Каземіро та Крооса теж не обговорюються; Вінісіус – головна молода зірка. А от Родріго, ймовірно, залишать на лавці – у німців небезпечні фланги, і трудяга Вальверде буде кориснішим. Анчелотті не треба домінування – його “Реал” взяв ЛЧ за рахунок концентрації на епізодах. “Айнтрахту” не можна “спати”; одна секунда – і Карім відсвяткує гол.

“Айнтрахт”

Перемога у ЛЄ-2022 стала для німців першим єврокубком із 1980 року. У фіналі були биті “Рейнджерс”, а Ремсі не забив пенальті – це ми пам’ятаємо, але для іспанців важливіше, що раніше “Айнтрахт” вибив із Ліги Європи “Барселону”.

Матч на “Камп Ноу” дивом не завершився розгромом команди Хаві, яка виявилася і близько не готовою до швидкого руху м’яча і флангових контратак “Орлів”. Костіч, Камада та Кнауфф робили, що хотіли, а в Бундеслізі йшли 11-ми – ну де таке бачено? А раніше “Айнтрахт” ще й “Бетіс” вибив…

“Реал” може стати третім іспанським скальпом для “Айнтрахта”, але це буде складно. Якщо “Бетіс” та “Барса” подовгу тримали м’яч, що було зручно для вибухових “Орлів”, то Мадрид грає обережно. До того ж пішов височенний стопер Хінтереггер, а Філіп Костіч – найякісніший крайок німців – проходить медогляд у “Юве”. “Айнтрахту” в нових умовах треба мінятися, але п’ятничні 1:6 від “Баварії” чітко дають зрозуміти – процес проходить з ускладненнями.

“Реал” – “Айнтрахт”: статистика особистих зустрічей

Раніше команди зустрічалися лише раз, зате як! У фіналі Кубка європейських чемпіонів-1960 “Реал” розбив “Айнтрахт” з рахунком 7:3. Це був пік епохи перших “Галактікос” – Альфредо Ді Стефано забив тричі, а Ференц Пушкаш оформив покер.

Кадрова ситуація

У “Айнтрахта”, як уже говорилося, поза грою Костіч – він іде. Натомість в атаці, ймовірно, вийде колись зірковий Маріо Гетце – він перейшов улітку із ПСВ за 4 млн.

У “Реала” травмованих немає, тож у Анчелотті повний карт-бланш. Ризикнемо припустити, що склад буде таким самим, як і на фінал ЛЧ проти “Ліверпуля”.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді – Кроос, Каземіро, Модріч – Вальверде, Бензема, Вінісіус

“Айнтрахт”: Трапп – Туре, Ндіка, Тута – Кнауфф, Соу, Роде, Ленц – Гетце, Ліндстрем – Борре

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

20 хв. ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

25 хв. ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

25 хв. ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

27 хв. ago

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.…

28 хв. ago

Молодий грецький фахівець очолив клубну академію Кривбаса

"Кривбас" призначив нового директора своєї футбольної академії. Ним став 30-річний фахівець із Греції Маріос Александріс.Читати…

47 хв. ago