Categories: Єврокубки

Штурм – Динамо: анонс матчу-відповіді 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів

ЛЧ. Третій кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь
09 серпня, 21-30. Австрія. Ґрац. Стадіон: “Ґрац-Лібенау”
Результат першого матчу – 0:1
Арбітр в полі – Іван Кружляк (Словаччина)
ТВ: Setanta Sport, 2+2 (з 15хв затримкою)

“Штурм”

Наприкінці матчу у Польщі гравці “Штурма” не поспішаючи йшли з поля на заміну. Це наштовхнуло на думку, що команду влаштувала поразка з мінімальним рахунком. У “Штурма” був чіткий план, що опирався на швидкий гол та високий пресинг. І коли це не спрацювало, австрійці зосередились на тому, аби багато не пропустити.

З явними думками про матч у відповідь. Гра колективу Ільцера дійсно була слабкою, тож є підстави говорити про потенціал до поліпшення. Другим у чемпіонаті Австрії “Штурм” зумів стати з геть іншим рівнем гри. Але то було минулого сезону. Чи вдасться зараз віднайти свій ритм? Після гри з “Динамо” команда з Ґраца провела поєдинок чемпіонату проти “Ріда”, вдовольнившись гостьовою нічиєю 1:1. І пропустивши у свої ворота вже при чисельній більшості.

У тому матчі поза заявкою, як і раніше, перебували Янчер та Кітеішвілі. Вони травмовані й очевидно не зможуть зіграти проти “Динамо”. Новачок Емега тільки-но прибув з “Антверпена” й уже отримав дванадцять ігрових хвилин. Але з “Динамо” він не помічник.

“Динамо”

“Динамо” грає тільки раз на тиждень, тільки у Лізі чемпіонів, тож за сім днів нових подій в житті команди та клубу практично не відбулося. З киянами пов’язують одного з лідерів “Зорі” (а компенсацією повинні стати двоє-троє гравців “Динамо”), однак це не має стосунку до шляху команди в Лізі чемпіонів. Принаймні, у найближчій перспективі. Куди цікавіше заглядати у майбутнє крізь призму потенційних суперників.

А там може бути “Бенфіка” вже найближчим часом. Та “Бенфіка”, з якою “Динамо” грало торік і кольори якої захищає вихованець київського клубу Роман Яремчук. Це буде справжня Ліга чемпіонів (якщо буде), а от зі “Штурмом” можна перевірити свої сили на фоні усередненого рівня Ліги Європи. І тут “Динамо” явно потрібно покращувати реалізацію.

Це якщо судити за першим матчем. Якщо ж дивитися ширше й брати до уваги протистояння з “Фенербахче”, то команду Мірчі Луческу можна характеризувати як дуже раціональну бойову одиницю: дві перемоги та нічия там, де більшість експертів та букмекерів прогнозували “Динамо” ледь не три поразки. “Не завдяки, а всупереч”, – мабуть, саме цей постулат ідеально описує нинішній період команди з правами віцечемпіона України.

Сюрпризів в оголошеній Мірчею Леческу заявці не знайшлося. Але ми пам’ятаємо перший матч, коли перед стартовим свистком довелося робити екстрену заміну Циганкова. Караваєв тоді не просто підмінив лідера “Динамо”, а став автором переможного голу. Це наслідки, а причина – травма на розминці. Від такого не застрахований ніхто.

Сьогодні Віктор Циганков може вийти на поле. І, швидше за все, вийде.

“Штурм” – “Динамо”. Статистика особистих зустрічей

Матч тижневої давності став першою офіційною зустріччю “Динамо” та “Штурма” між собою. До того кияни шість разів протистояли суперникам з Австрії (точніше, суперникові – віденському “Рапіду”) й мали негативну статистику матчів: +2 =1 -3. Зараз – рівновага.

Для “Штурма” також рівновага, адже до нічиєї та перемоги над “Металістом” додалася поразка від “Динамо”.

“Штурм” – “Динамо”. Турнірне становище команд

Ситуація така, що переможець цієї пари виходить на переможця пари “Мідтьюлланн” / “Бенфіка” у раунді плей-офф. Майже напевне там буде представник Португалії, адже перший матч він виграв з рахунком 4:1.

Невдаха україно-австрійського протистояння опуститься в групу Ліги Європи. Там же опиниться той, хто програє у раунді плей-офф відбору ЛЧ.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago