Categories: Інше

ТМ. Рома розтрощила Шахтар

Рома переграла “гірників” (5:0) в рамках Shakhtar Global Tour for Peace in Ukrane.

Рома – Шахтар – 5:0

Голи: Пеллегріні, 18, Манчіні, 40, Конопля, 45 (аг), Дзаньйоло, 59, Бове, 87

Шахтар в рамках підготовки до сезону провів благодійний спаринг з Ромою. Усі кошти, зібрані від цього матчу, будуть спрямовані на гуманітарну допомогу Україні. Поєдинок мав товариський статус, але римські вболівальники максимально заповнили Стадіо Олімпіко та подарували чудову атмосферу.

Шахтар у першому таймі: Трубін – Конопля, Бондар, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко – Джурасек, Судаков – Мудрик, Кулаков, Вакула.

Шахтар у другому таймі: Пятов – Конопля (Кирюханцев, 78), Кривцов (Козік, 62), Матвієнко, Корнієнко – Бондаренко, Очеретько – Мудрик (Топалов, 62), Тотовицький, Кащук – Сікан.

Перед матчем фанам презентували зіркових новачків: Дибалу, Вейналдума, Матіча та Челіка. Троє з них потрапили в стартовий склад. Моурінью випустив занадто сильну групу атаки, з якою нинішній Шахтар, на жаль, не мав шансів впоратися. Пеллегріні, Дзаньйоло, Дибала та Абарахам відверто возили наших хлопців.

Всі вони спільно створили перший гол. На 18-й хвилині класна атака з серією передач в дотик завершилася точним ударом Пеллегріні. Важке видовище. Дзаньйоло легко проскакував “гірників” і загострював, Абарахам мав нереально багато вільного простору, Матіч і Пеллегріні розривали з глибини.

На початку зустрічі кумедно виглядав Дибала. То з кутового вдарить поза поле, то промахнеться по м’ячу. Але згодом пристрілявся й аргентинець. Епізод матчу – Пауло елегантно п’ятою обіграв Судакова в штрафному майданчику та пробив з розвороту.

Шахтар до перерви лічені рази перейшов центр поля. Та й ті спроби – ініціатива Мудрика, який на швидкості намагався проскакувати суперників. За весь перший тайм донеччани один раз зайшли у штрафний майданчик і завдали двох дальніх ударів (Джурасек і Судаков). У команди Йовічевіча не виходило нічого. Ні в атаці, ні в захисті, ні в пресингу.

Хотілось виділити того-таки Мудрика, однак він перед перервою зловив якесь помутніння. Михайло просто покотив м’яч у власний штрафний майданчик на вільного Абрахама – той асистував Манчіні. А через кілька хвилин віковий Матіч розірвав оборону Шахтаря і прострілив вздовж воріт – Конопля зрізав у свої.

Похвалити варто Трубіна. Голкіпер Шахтаря потягнув кілька ударів Дибали та виграв вихід сам на сам у Дзаньйоло. Анатолія можна оцінити окремо від команди та оцінити позитивно. “Гірники” трішки активізувалися в дебюті другого тайму, але й там жодного моменту створити не вдалося. Лише легкі удари в руки голкіперу.

В останній третині зустрічі Рома дозволили Шахтарю спробувати себе в позиційній атаці. Однак швидкості українцями не вистачало. Замість загрози чужим воротам наші хлопці пропустили контратаку на свої. Ель-Шаараві протягнув м’яч і прокинув на Дзаньйоло, а Ніколо переграв Пятова. П’ятий гол забив юний Бове – асистував знову Ель-Шаараві.

Шахтар дуже сирий. Йовічевічу буде складно зачепитися бодай за 2-3 очки в Лізі чемпіонів. Римляни ні разу не дали Кулакову зачепитися за м’яч, щільно тримали Мудрика, не дозволяли розвернути атаку через центр та карали оборону за кожну помилку. У тренерського штабу попереду багато роботи.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

35 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

39 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

41 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

44 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

46 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

48 хв. ago