Categories: Єврокубки

Йожеф Сабо: Заяви тренера Штурму про бажання зіграти від оборони – обман

Відомий український тренер Йожеф Сабо висловився про матч третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» Київ – «Штурм» Грац.

«Команду Штурм я не знаю, не бачив її. Але скажу так: мені подобається австрійський чемпіонат, там добрі команди грають. Єдине, маю питання. «Штурм» минулого сезону посів друге місце у чемпіонаті Австрії, відставши від чемпіона Зальцбурга на 15 очок. Питання таке: чи «Штурм» просто набагато слабший за Зальцбург або ж, коли був розрив у 6-7 очок, вони здалися і не грали вже на чемпіонство. Але це моя думка.

У будь-якому випадку “Штурм” – це хороша команда. Вони дисципліновані, бо з австрійського чемпіонату багато футболістів потім переходять до клубів із Бундесліги Німеччини. Це ми можемо побачити по збірній Австрії, до якої запрошуються футболісти з німецької Бундесліги. Це говорить про щось!

Так, напередодні матчу з “Динамо” у рамках чемпіонату Австрії “Штурм” виграв удома у Зальцбурга з рахунком 2:1. Я прочитав висловлювання головного тренера «Штурму» Крістіана Ільцера перед матчем із киянами. Але це висловлювання! Може, він просто обманює, говорячи, що «Штурм» не збирається грати у відкритий та атакуючий футбол. Він сказав, що вони закриються, бо проти “Динамо” тільки так можна грати. Але мені здається, що це просто обман!

У всякому разі, «Штурм» перший матч гратиме на виїзді і, звичайно, вони намагатимуться убезпечити свої ворота. Я думаю, що після втрати м’яча всі футболісти «Штурму» відходитимуть на свою половину поля та захищатимуться, граючи на контратаках.

Чи варто брати до уваги той факт, що «Динамо» напередодні матчу з австрійцями програло Евертону у спарингу з рахунком 0:3? Абсолютно не варто брати це до уваги. То була така подарункова гра. Тим більше, що у цьому матчі грали «динамівці», які не брали участі у поєдинку з Фенербахче. Але найголовніше, що кияни зіграли цей спаринг, зробивши свято футболу.

А у матчі зі «Штурмом» «динамівцям» не можна пропускати. Я знаю Луческу і в нього тактика практично одна й та сама. Тож з цієї ж тактики він гратиме вдома з австрійцями, а на виїзді тим більше. Але, принаймні, я вірю в «Динамо» і вірю, що вони мають пройти цього суперника», – сказав Сабо.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago