Categories: Інше

Мірчу Луческу назвали найвеличнiшим тренером Румунії

На батьківщині Мірчі Луческу захоплюються його успіхами біля керма київського «Динамо», які він демонструє, незважаючи на складнощі війни та постійні переїзди.

Відомі колишні румунські футболісти та тренери висловили свою думку про Мірчу Луческу на честь його 77-го дня народження. Fanatik зібрав коментарі від Мірчі Редніка, Йоана Андоне та Іліє Думітреску.

Мірча Редник зізнався, що Луческу свого часу відкрив його як футболіста.

«Луческу – людина, яка мене відкрила і полірувала мене. Він показав мені, пояснив мені, навчив мене тому, що означають принципи гри та життя. Я пішов за ними, послухався його і досяг успіху в житті. Футбол – це його життя».

Також Редник заявив, що Луческу є найкращим тренером у Румунії.

«Луческу – наш найкращий тренер. Він продовжує працювати і доводити, на що здатний. Подивіться, що він робить із київським Динамо у складній та драматичній ситуації. Вибити Фенербахче – це неймовірно», – сказав Редник.

Редник як футболіст виступав за Динамо Бухарест, Рапід і Стандарт. Як головний тренер він працював у багатьох колективах, у тому числі в Генті, Аланії, Аль-Насрі та Рапіді.

Йоан Андоне також зізнався, що тренер Динамо мав на нього найбільший вплив під час ігрової кар’єри.

«Луческу вплинув на мою кар’єру гравця і на моє життя. Те, що він робить зараз у своєму віці з командою, яка не має ні дому, ні їжі, ні офіційних матчів цього року, просто екстраординарно. Його життя – це футбол», – сказав Андоні.

Андоне як гравець захищав кольори Динамо Бухарест, Ельче та Херенвена. Після закінчення кар’єри гравця він був головним тренером ЦСКА Софія, Рапіда, Актобе, Астани та багатьох інших клубів.

Іліє Думітреску розповів, який рецепт успіху Мірчі Луческу.

«Луческу – тренер із величезним досвідом, який домігся видатних результатів у дуже складних умовах, як зараз у Динамо. Його єдиний секрет — це працювати, працювати та ще раз працювати», – сказав Думітреску.

Думітреску за свою ігрову кар’єру встиг зіграти за Тоттенхем, Вест-Хем, Стяуа, Севілью та інші клуби. Під час тренерської кар’єри попрацював у таких клубах як Стяуа, ПАОК, АЕК, Панатінаїкос та інші.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago