Categories: Інше

Динамо U19 здобуло вольову перемогу над мексиканським Тигрес і вийшло до півфіналу турніру в Швейцарії

У третьому турі групового раунду міжнародного юнацького турніру FC Aesch Under 19 International Football Tournament київське «Динамо» зустрілося з мексиканським «Тигрес».

FC Aesch Under 19 International Football Tournament

Груповий раунд. 3 тур

«Динамо» (Україна) – «Тигрес» (Мексика) – 3:1

«Динамо» (стартовий склад): 1.Погорілий, 11.Грохольський, 13.Кремчанін, 16.Цілик, 17.Філатов (к), 18.Сизонюк, 19.Маткевич, 21.Василець, 22.Саленко, 28.Білоконь, 36.Дзень.

На заміну виходили: 20.Гусєв, 5.Янчишин, 8.Бенедюк, 9.Горбач, 7.Слесар, 3.Балаба

Голи: 0:1 (28), 1:1 – Горбач (45, з пенальті), 2:1 – Горбач (62), 3:1 – Горбач (69)

Попередження: Дзень (26)

Суперники мали рівну кількість очок після стартових двох турів, у яких обидва поступилися «Фулхему» («Динамо» з рахунком 1:2, «Тигрес» 0:1) та переграли «Базель» (кияни з рахунком 5:1, «тигри» – 3:0). Тож по суті в очному протистоянні вирішувалася доля другої путівки з нашої групи до півфіналу турніру. При цьому, завдяки кращій різниці м’ячів «біло-синіх» влаштовувала і нічия.

Перший справжній гольовий момент у киян виник на 16-й хвилині, коли динамівці отримали право на перспективний стандарт у кількох метрах від лінії штрафного майданчика. З потужним ударом Маткевича у нижній кут голкіпер «Тигрес» упорався з великими складнощами.

За дві хвилини рахунок міг відкривати Артем Грохольський, який вибігав на ворота суперників з лівого флангу, проте його удар у дальній кут виявився невлучним.

Мексиканці відразу ж відповіли своїми моментами. Спершу штрафним із ще більш небезпечної точки, щоправда виконаним не так вдало – м’яч просвистів поруч зі стійкою воріт. Та за хвилину демонструвати свою майстерність вже довелося динамівському голкіперу Погорілому, який витягнув м’яч з-під поперечини воріт після потужного удару форварда «Тигрес» з лінії штрафного.

Та на 28-й хвилині і він не зміг врятувати коли класний потужний удар у верхній кут воріт метрів з 20-ти вдався гравцю «Тигрес».

Невдоволений результатом першої 35-хвилинки, Ігор Костюк провів ряд замін у перерві, кинувши у бій одразу чотирьох свіжих виконавців – Гусєва, Янчишина, Бенедюка та Горбача.

Кияни активно розпочали другий тайм і на 41-й хвилині здобули право виконати ще один небезпечний штрафний удар, проте м’яч після удару Горбача прийняла на себе стінка з гравців «Тигрес». Ще за кілька хвилин прорив до воріт Янчишина захисники «Тигрес» зупинили лише ціною фолу, і арбітр призначив пенальті, який чітко виконав Горбач, спрямувавши м’яч у правий від голкіпера кут воріт – 1:1.

На 49-й хвилині чудовий момент мав Артем Слесар, який щойно вийшовши на поле вдало замикав навіс з лівого флангу ударом головою, проте м’яч прийняла на себе поперечина воріт.

Однак на 62-й хвилині кияни все ж досягли свого і вийшли вперед. На класний удар Назара Балаби з-за меж штрафного майданчика голкіпер «тигрів» зреагував у стрибку, проте відбив перед собою, куди вчасно набіг Ігор Горбач та ефектним ударом в один дотик акуратно переправив м’яч у кут воріт.

Наприкінці гри «Тигрес» кинулися в атаку, проте динамівці відбилися, а в контратаці забили свій третій гол. Кремчанін та Горбач удвох з середини поля втекли на ворота «Тигрес», перший виманив на себе голкіпера та покотив на другого, і форвард «Динамо» вразив порожні ворота, оформивши свій хет-трик, уже другий на турнірі.

У паралельному матчі 3-го туру аутсайдер групи «Базель» несподівано переміг «Фулхем» з рахунком 2:0. Кияни та британці пройшли до півфіналу, набравши по 6 очок, а «Тигрес» та «Базель» припинили боротьбу за трофей, маючи по 3 очки.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

27 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

30 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

32 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

35 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

38 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

40 хв. ago