Олександр Зінченко: Перехід в Арсенал – це здійснення мрії мого дитинства

Український півзахисник Олександр Зінченко дав перший коментар офіційному сайту «Арсенала» після переходу в клуб.

– Ласкаво просимо до «Арсеналу» Алекс! Що означає тобі вступ до клубу?

– Щиро дякую. Перш за все, я хотів би сказати, що це здійснення мрії мого дитинства, тому що в дитинстві був великим уболівальником клубу. Відколи тут грали Тьєррі Анрі та молодий Сеск Фабрегас, я просто насолоджувався переглядом тих ігор, того «Арсеналу». І, очевидно, я почав любити цей клуб, тож зараз такий схвильований і не можу дочекатися, коли зможу грати за цей дивовижний клуб.

– Ми бачили фотографії у соціальних мережах, на яких ви в дитинстві носили футболку «Арсеналу», то це було протягом усього вашого дитинства?

– Так, я пам’ятаю, це було в Донецьку, коли я був в академії «Шахтаря», і, як я вже сказав, це мрія, що стала реальністю.

– Вас щойно прийняли у тренувальному таборі у Флориді, які ваші перші враження?

– Тут чудова атмосфера, всі такі добрі, і весь персонал чудовий. Я чув багато хорошого від людей з «Манчестер Сіті» про медичний персонал, хлопців, що працюють на кухні, гравців і, звичайно, про Габріеля Жезуса. Так що я чув, що тут чудова атмосфера.

– Один з тих, кого ви знали з «Манчестер Сіті», – бос. Наскільки він був важливим у вашому рішенні підписати контракт?

– Сказав би, що це найважливіша роль у моєму рішенні, тому що давно знаю Містера: працював з ним у «Манчестер Сіті». З першого дня роботи в «Сіті» знав, що він буде дуже хорошим головним тренером. Те, як він бачить футбол, особливо я дивився ігри «Арсеналу» в останньому сезоні, і мені дуже сподобалося. Ви можете побачити стиль, малюнок гри, так що хотів би побачити це під час гри і бути залученим до неї.

– Якими були ваші стосунки у «Манчестер Сіті»? Наскільки він допоміг вашій грі?

– Те, як ми працювали разом, справило на мене велике враження, тому що пам’ятаю, скільки разів ми працювали на тренуваннях, а потім відразу після них займалися індивідуально. Я багато взяв від менеджера і сподіваюся, що зможу ще більше взяти.

– Ви згадали Габбі, наскільки добре ви взаємодіяли на тренуваннях та в іграх?

– О, якщо чесно, ми близькі один одному, і я дуже люблю його. Він мій великий друг, і я хотів би сказати, що він також брав участь в перемовинах і у всіх цих речах, так що він розповів мені багато хорошого про цей дивовижний клуб, про цю атмосферу, про хлопців і про всіх тут, так що я дійсно вражений і дуже радий.

– Ви розмовляли з ним по телефону в останні кілька днів і тижнів?

– Я завжди з ним на зв’язку, навіть коли він був у «Сіті» або коли йшов, то я завжди був з ним на телефоні.

– Ми бачили, як ви грали на позиції лівого захисника та у півзахисті за свою збірну, але що ви вважаєте своєю найкращою позицією?

– Скрізь, де менеджер збирається бачити мене на полі. Це проста відповідь, але це правда, навіть якщо одного разу менеджер скаже мені, що я маю бути воротарем, то буду діяти там.

– Що бос сказав вам про вашу роль у команді?

– Ми говорили про мою роль у цій команді, але я хотів би зберегти це в таємниці, а там побачимо.

– Ви виграли чотири титули Прем’єр-ліги, були визнані найкращим футболістом року в Україні – що, на вашу думку, ви привнесете до команди «Арсеналу»?

– Я готовий до нового виклику. Я тут не для того, щоб витрачати свій час та час «Арсеналу», бо клуб завжди попереду всіх. Я тут для того, щоб досягти великих результатів, і сподіваюся, що ми зможемо виграти кілька титулів. Сподіваюся, що ми боротимемося за кожен титул, у якому братимемо участь. Ще з минулого сезону дивився ігри «Арсеналу» та відчував, що все йде до цього, розумієте? Команда так швидко росте, і думаю, що час настав. Настав час зробити все можливе і досягти чогось великого.

– Ви будете нашим другим українцем після Олега Лужного, наскільки ви пишаєтеся тим, що підете його стопами?

– Так, якщо чесно, дуже пишаюся. Він абсолютно українська легенда, і, на жаль, я не знайомий з ним особисто, у мене не було такої можливості, але чув про нього багато хорошого. Я дуже гордий.

– Ви вже грали на «Емірейтс», але, напевно, вам не терпиться одягнути там червону футболку?

– Сто відсотків! Ви знайшли ту фотографію восьми чи дев’ятирічної давності, на якій я у футболці «Арсенал». Я точно пам’ятаю той день, мені дуже сподобалося, як вона сидить на мені. Я не знаю реакції людей, але мені дуже подобається як я виглядаю, навіть зараз, сидячи з вами.

– Що ви відчули, коли одягли футболку та зустрілися з рештою членів вашої команди?

– Це неймовірно, чесно кажучи, як я вже сказав, це мрія, яка здійснилася, і з дитинства я не міг навіть мріяти про це, але тепер цей час настав, тож я дуже щасливий.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago