Categories: УПЛ

Іван Гецко: У Динамо є вагомі козири у суперництві за чемпіонське звання

Екс-нападник збірної України Іван Гецко поділився своїми очікуваннями від суперництва у новому чемпіонаті, який стартує 23 серпня.

— Звичайно, головна новина — поява біля керма Шахтаря хорватського фахівця Ігора Йовічевіча. На перший погляд, гірники дуже ризикують, довіривши кермо влади тренеру, в активі якого немає гучних перемог. Проте керівництво Шахтаря залишилося вірним собі, запросивши іноземця, але що важливо — з досвідом роботи в Україні. За нинішньої ситуації з цим доведеться серйозно рахуватися, оскільки Шахтар змушений робити ставку на гравців з українським паспортом.

— Якщо взяти до уваги, що останніми роками в Шахтарі погоду, образно кажучи, робили латиноамериканці, то легко припустити, що в новому сезоні ми побачимо певною мірою незвичайну команду…

— Згоден, більше того, Ігор Йовічевич докладе зусиль, щоб ігрова стилістика змінилася не лише у головній команді, а й у клубній академії. Залишається тільки запастись терпінням.

— А як ви прокоментуєте зміни на тренерському містку у Дніпрі-1, Ворсклі, Кривбасі та Чорноморці?

— Переконаний, що такі пертурбації стануть родзинкою чемпіонату і зроблять суперництво більш напруженим. Але оскільки через вторгнення росії футбольне життя в Україні на тривалий час завмерло, то після поновлення підготовки у команд-учасниць будуть різні можливості для комплектації, тренувального процесу, тому не обійдеться без прохідних матчів, коли перевага в рахунку одного із суперників буде значною. До цього треба бути готовим.

– A на відміну від конкурентів Динамо зуміло зберегти провідних виконавців, підтягнулися і резервісти, які все голосніше стукають у двері основної команди.

— І це має стати вагомим козирем у суперництві за чемпіонське звання. Тим більше, що тренерський штаб матиме достатньо часу, щоб збалансувати кондиції гравців, які готувалися у складі клубу і тих, що були задіяні в червневих поєдинках національної збірної України.

— Рівень УПЛ сильно впаде з огляду на ситуацію в Україні?

– Без сумніву. Також потрібно взяти до уваги не лише від’їзд багатьох якісних легіонерів, а й те, що більшість команд змушені будуть залишити місця прописки. І ще складно сказати, наскільки ефективно вирішуватимуться питання з логістикою.

Звичайно, дуже хочеться, щоб футбольне життя в Україні відновилося, проте організаторам чемпіонату необхідно врахувати кожну дрібницю, щоб учасникам змагань було гарантовано безпеку.

До речі, свого часу мені довелося виступати за Маккабі з Хайфи, коли у розпалі був арабо-ізраїльський конфлікт. Але оскільки Маккабі свої календарні матчі проводив в обід, у страшну спеку, а бомбили, як правило, вночі чи вранці, то, на щастя, обійшлося без форс-мажору. Проте у разі повітряної тривоги нам було де сховатися. Все було враховано і в будинку, де я проживав, до моїх послуг було навіть своє бомбосховище із запасом всього необхідного на багато місяців.

Хочеться вірити, що якщо в Україні таки вирішили реанімувати футбольні змагання команд майстрів, то всі гарненько зважили і будуть готові до будь-яких несподіванок, оскільки йдеться про найцінніше — людське життя.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago