Categories: УПЛ

Володимир Єзерський: Забарного важливо не перетримати – він заслужив сильнішу лігу

Головний тренер юнацької збірної України Володимир Єзерський поділився думками щодо прогресу молодих українських гравців.

– Єгор Ярмолюк перейшов в «Брентфорд». У чому сила цього гравця?

– У нього є певні якості: може діяти не на одній позиції, має хорошу школу, добре працює з м’ячем на швидкості, не боїться грати один в один, шукає м’яч, вміло грає на оборону, фізично вже готовий. Те, що він працює з першою командою «Дніпро-1», дає свої плюси. Ярмолюк готовий до дорослого футболу. У Єгора є потенціал вирости в сильного гравця.

– У 18 років до АПЛ – не зарано?

– Це той період, коли потрібно не перетримувати гравців. Є можливість адаптуватися. На цьому етапі чудово, що до гравців проявляють інтерес. УПЛ втратить свою яскравість, але це плюс для збірної. Це допоможе збільшити конкуренцію у національній команді.

– Ситуація з Мампассі наскільки вас розчарувала як людину та тренера?

– Він має клас, розуміння, досвід дорослого футболу. Це його доля, вибір батьків. Це вже історія, ми сфокусувалися на інших гравцях. Незамінних футболістів немає.

– Ілля Забарний також може переїхати до Англії. Як ви оцінюєте потенціал динамівця?

– Я з ним працював у юнацькій збірній близько трьох років. Задатки було видно вже у 15-16. Він був основним гравцем у юнацькій команді. На сьогодні його рівень – гравець національної збірної та основний оборонець «Динамо». Час для нового виклику. Він заслужив у сильнішу лігу. Там буде прогресувати. Важливо не перетримати гравця.

– Великі аванси видають Антону Болю. Він вже основний гравець молодіжки та працює з першою командою «Динамо». Який його потенціал?

– Я на нього розраховував під час кваліфікації, але в нього восени була травма. Він тільки відновився від проблем з хрестоподібною зв’язкою. Весною Антон вже грав за молодіжку в Ротаня. Молодіжна збірна – це пріоритет. Є певна вертикаль в роботі збірних.

Це достатньо здібний сучасний захисник. Має хорошу передачу. Не боїться працювати з м’ячем, покриває простір. Хороші фактурні дані. Вже фактично готовий до дорослого футболу. Антон може замінити Забарного в клубі. Йому ще пів року потрібно адаптуватися до дорослого футболу, – сказав Єзерський.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago