Categories: Єврокубки

Ліга Конференцій. Результати матчів 1-го раунду кваліфікації

У четвер завершився перший кваліфікаційний раунд Ліги конференцій. Переможці пройдуть у наступний етап відбору, які програли попрощаються з єврокубками на сезон 2022/23.

Перший відбірковий етап, матчі у відповідь

“Діфферданж” (Люксембург) – “Олімпія” Любляна (Словенія)

1:2, дод. час (перша гра – 1:1)

Голи: Бедуре 9 – Доффо 80, Мілович 112

Вилучення: Маазу 84 (господарі)

“Діфферанж” тривалий час вів завдяки ранньому голу Бедурі. Але наприкінці люксембуржців дотиснув фаворит – Доффо перевів “Олімпію” в екстра-тайм, де вони здебільшого замучили господарів. 1:2. Любляна йде далі.

“Мура” (Словенія) – “Сфинтул Георге” (Молдавія)

2:1 (перша гра – 2:1)

Голи: Петкович 46, Даку 81 – Свинаренко 77

“Мура” складе компанію “Олімпії” у наступному раунді. Команда з Мурська-Собота повторно переграла молдавський “Сфінтул Георге” з рахунком 2:1. Свинаренко ненадовго повернув інтригу в протистояння голом на 77-й хвилині, але невдовзі Даку добив надії гостей.

“Ньютаун” (Уельс) – “Торсхавн” (Фарери) 2:1

2:1, пен 4:2 (перша гра – 0:1)

Голи: Кауенс 35, Мвандве 45+1 – Петерсен 48

Другого фарерського дива за вечір не сталося. “Торсхавн” мав мінімальну перевагу за підсумками першої гри, але “Ньютаун” зумів відповісти ідентичною перемогою в основний час. У підсумку все вирішилося у серії пенальті, де валлійці при рідних трибунах здобули путівку до наступного етапу.

“Хамрун Спартанс” (Мальта) – “Алашкерт” (Вірменія)

4:1 (перша гра – 0:1)

Голи: Прга 55, Б’єлічич 62, Торрес 72, Соареш 75 – Єдигарян 48

А ось інша острівна держава сьогодні по-футбольному запалює. “Хамрун Спартанс” рознесли вірменський “Алашкерт” після мінімальної поразки у першій грі. Божевільний другий тайм із чотирма голами – і у Мальти вже дві путівки у другому раунді.

“Лапі” (Косово) – “Будучність” (Чорногорія)

2:2 (перша гра – 0:2)

Голи: Фірміно 45+1, Куртай 71 – Джуканович 23, 64

Гол двійника форварда “Ліверпуля” Алефа Фірміно не допоміг “Лапі” здобути перемогу. “Будучність” звела гру у відповідь до нічиєї, і буденно пройшла далі. Дякуючи дублю Джукановича.

“КР Рейк’явік” (Ісландія) – “Погонь” (Польща)

1:0 (перша гра – 1:4)

Гол: Халльсон 44

І знову успіх польських клубів. “Погонь” мінімально програла в Ісландії “КР Рейк’явіку”, але після розгрому в першій дуелі це вже значення не мало.

“Партизані” (Албанія) – “Сабуртало” (Грузія)

0:1, пен 4:5 (перша гра 1:0)

Гол: Сіхарулідзе 53

“Сабуртало” вдалося здобути першу сьогоднішню перемогу для Грузії в Лізі конференцій. У гостьовому матчі з “Партизані” їм вдалося компенсувати мінімальний дефіцит після першої зустрічі, після чого “Сабуртало” героїчно виграв у серії пенальті на чужому полі.

“Слайго Роверс” (Ірландія) – “Бала Таун” (Уельс)

0:1, пен 4:3 (перша гра – 2:1)

Гол: Едвардс 35

А ось “Слайго Роверс” хоч і втратив перевагу після першої гри з “Бала Таун”, але в результаті домашні трибуни все ж таки святкували успіх ірландців у серії пенальті.

“Ларн” (Північна Ірландія) – “Сент-Джозефс” (Гібралтар)

0:1 (перша гра – 0:0)

Гол: Валаріно 79

Вилучення: Рендалл 78

Раптовий успіх “Сент-Джозефс”. Гібралтарці на 180 хвилин так і не дозволили “Ларну” забити, а самі покарали суперника голом зі стандарту одразу після фолу на червону картку. Подвійне покарання від Валаріно.

“Тре Фіорі” (Сан-Марино) – “Фола” (Люксембург)

3:1 (перша гра 1:0)

Голи: Го 31, Бурчіноскі 45+1, 51 – Мендес 37

Битва карликів закінчилася успіхом клубу із найслабшої європейської асоціації. “Тре Фіорі” із Сан-Марино знову обіграв люксембурзьку “Фолу”, і пробився до другого раунду.

“Іскра” (Чорногорія) – “Лячі” (Албанія)

0:1 (перша гра – 0:0)

Гол: Мазрекай 19

Ще одна дуель, де все вирішив єдиний точний удар. “Лячі” рано повів завдяки голу Мазрекая, і свою перевагу так і не втратив.

“Кліфтонвілл” (Північна Ірландія) – ДАК-1904 (Словаччина)

0:3 (перша гра – 1:2)

Голи: Веселовський 12, Крстович 65, 90 (пен)

“ДАК-1904” повторно здолав “Кліфтонвілл”. У гостях вдалося навіть переконливіше – розгром у три м’ячі. Цього вечора за всю Північну Ірландію віддувався інший клуб.

“Крузейдерс” (Північна Ірландія) – “Мегпайс” (Гібралтар)

3:1 (перша гра 1:2)

Голи: Хітлі 33, Вінчестер 80, Бернс 90+3 – Касіаро 38

І цим клубом був “Крузейдерс”. На 80-й хвилині господарі поступалися в один м’яч за сумою двох зустрічей. Але видали епічну кінцівку з голами Вінчестера та Бернса на третій компенсований, урвавши квиток у наступний етап.

“Брейдаблік” (Ісландія) – СО “Санта-Колома” (Андорра)

4:1 (перша гра – 1:0)

Голи: Торвальдссон 46, Гюннлейгссон 50 (пен), Йомен 64, Стейндорссон 67 – Леонес 30

Вилучення: Португа 49 (гості)

“Брейдаблік” знову розібрався з “Санта-Коломою”. Андорці зрівняли загальний рахунок до перерви. Але це тільки розгнівало ісландців. “Брейдаблік” почав другий тайм з голу в першій атаці, за яким було ще три. на 49 хвилині. Свою роль відіграло і вилучення гостей на 49-й хвилині.

Лієпая (Латвія) – Гіляні (Косово) 3:1

Загальний рахунок 3:2

Голи: Карашаускас 49 (пен), Белакович 64, Додо 88 (пен) – Краснікі 51

“Гілані” не вдалося розвинути успіх першого матчу, і у поєдинку у відповідь у Латвії “Лієпая” дотиснула своє. Вихід вирішили одразу два пенальті, призначені у ворота гостей. Таким чином “Дріта” залишилася без компанії співвітчизників у наступному раунді, але не все одразу – тиждень тому “Гіляні” здобули взагалі першу перемогу в єврокубках у власній історії.

Європа (Гібралтар) – Викінгур (Фарерські острови) 1:2

Загальний рахунок 1:3

Голи: Санчес 73 – Ватнхамар 19, 45

Представник 51-ї європейської асоціації теж залишився ні з чим. Як гібралтарці не називали б свій клуб, а Європи їм цього року не бачити. Фарерський “Вікінгур” повторно переміг і вийшов до наступного раунду. Мінімальну перемогу команді з островів приніс дубль Сьольві Ватнхамара у першому таймі.

Арарат Єреван (Вірменія) – Шкендія (Північна Македонія) 2:2

Загальний рахунок 2:4

Голи: Малакян 49, 79 – Браво 2 (автогол), Гурі 45+3

“Європа” залишилася без єврокубків, а єреванському “Арарату” висота першого кваліфікаційного раунду теж не далася. Після 2:0 на виїзді надію вірмен на камбек зруйнував автогол на другій хвилині. Дубль Малакяна дозволив уникнути повторної поразки, але у сумі “Шкендія” заслужено йде далі.

Академія Пандева (Північна Македонія) – Лехія (Польща) 1:2

Загальний рахунок 2:6

Голи: Митровський 59 – Гайос 37, Петржак 82

Співвітчизники з “Академії Пандева” компанію “Шкендії” теж не складуть. “Лехія” знову обіграла клуб Горана Пандєва, але цього разу поляки були менш суворими до молодого клубу – 1:2.

“Мілсамі” (Молдавія) – “Паневежис” (Литва) 2:0

Загальний рахунок – 2:0

Голи: Спетару 4, Акпудже 54 (автогол)

Литву ми у Лізі конференцій не побачимо. “Мілсамі” вибив четверту команду минулого розіграшу чемпіонату Литви, завдавши одного точного удару в дебюті кожного з таймів. Після 0:0 у першому матчі “Паневежис” залишає турнір.

“Кауно Жальгіріс” (Литва) – “Ружомберок” (Словаччина) 0:0

Загальний рахунок – 0:2

Бронзовий призер Литви “Кауно Жальгіріс” залишив турнір у схожій манері з “Паневежисом”. Тільки ось команда з Вільнюса свою першу зустріч програла у два м’ячі, а у матчі-відповіді “Ружомберок” засушив, і вийшов далі.

“Тузла Сіті” (Боснія та Герцеговина) – “Тре Пенне” (Сан-Марино) 6:0

Загальний рахунок – 8:0

Голи: Смайгалич 35 (пен), 57, Челикович 49, Кузманович 50, Шукілович 58, Бурич 83

“Тузла Сіті” жорстоко познущався з представника найслабшої європейської асоціації. Боснійці в першій грі відвезли впевнену перемогу 0:2, але на цьому вони не заспокоїлися, і відправили ще 6 м’ячів у ворота суперника у поєдинку у відповідь. Особливо ударним видався відрізок після перерви – за 9 хвилин “Тре Пенне” отримав у свої ворота 4 м’ячі.

“Сейняйокі” (Фінляндія) – “Флора” (Естонія) 4:2 (додат. час)

Загальний рахунок – 4:3

Голи: Джервіс 59 (пен), 66, 85, Тікканен 113 – Ліландер 9, Оямма 47

Вилучення: Калласте 82, Зеньов 111 (обидва – Флора)

“Сейняйокі” вдався феєричний камбек. Після мінімальної поразки в Естонії фіни ще й пропустили два від “Флори” до 47-ї хвилини матчу-відповіді. Але потім у гру вступив нападник Джейк Джервіс, який оформив хет-трик, тим самим перевівши матч до овертайму. А там ослаблена двома видаленнями “Флора” пропустила ще один.

“Пайде” (Естонія) – “Динамо” Тбілісі (Грузія) 1:2 (пен 6:5)

Загальний рахунок – 4:4

Гол: Сінгхатех 115 (пен) – Схіртладзе 69, Антилевський 93

“Динамо” з Тбілісі перевів гру в екстра-тайм зусиллями Схіртладзе після мінімальної домашньої поразки від “Пайде”. Потім Антилевський вивів грузинський клуб вперед, але пенальті Сінгхатеха перевів команди в післяматчеву лотерею. У ній “Пайде” виявився щасливішим.

“Петрокуб” (Молдавія) – “Флоріана” (Мальта) 1:0

Загальний рахунок – 1:0

Гол: Цуркан 26

Разом із “Мілсами” у другий раунд від Молдови вирушить і “Петрокуб”. Клуб із Хинчешти видав дуже суху битву з мальтійською “Флоріаною”. Єдиний гол за 180 хвилин протистояння забив грецький легіонер “Петрокуба” Ясер Цуркан, чим забезпечив своїй команді результат.

“Рига” (Латвія) – “Деррі Сіті” (Ірландія) 2:0

Загальний рахунок – 4:0

Голи: Габріел Рамос 33, 76

“Рига” повторно обіграла “Деррі Сіті” з рахунком 2:0. Бразильський форвард столичної команди Габріел Рамос додав до голу у першому матчі ще й дубль сьогодні. Комфортний результат для латвійців.

“Діла” (Грузія) – КуПС (Фінляндія) 0:0

Загальний рахунок – 0:2

І ще одна невдача для Грузії. “Діла” не змогла заповнити дефіцит у два м’ячі в протистоянні з “КуПС”. Фіни засушили матч у відповідь і впевнено пройшли в наступний етап.

“Атлетік” Ескальдес (Андорра) – “Гзіра Юнайтед” (Мальта) 0:1 (дод. час)

Загальний рахунок 1:2

Гол: Джефферсон 105

У битві карликів “Гзіра Юнайтед” дотиснув андоррський “Атлетік” у додатковий час. Єдиний гол у грі у відповідь забив Джефферсон наприкінці передостаннього тайму.

Б-36 (Фарери) – “Борац” Баня-Лука (Боснія та Герцеговина) 3:1 (4:3 пен)

Загальний рахунок 3:3

Голи: Егільсон 35, 54 (пін), 66 (пін) – Татар 75

І ще одні герої з островів. Фарерський “Б-36” несподівано відіграв дефіцит у два голи після першої гри з “Борацом”. Магнус Егільссон розігрався не на жарт, оформивши хет-трик із двома точними ударами з 11-метрових. Татар перевів гру в екстра-тайм. У результаті все дійшло до лотереї, де “Б-36” продовжив демонструвати точність у реалізації пенальті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago