Categories: УПЛ

Сергій Палкін: Йовічевіч прийшов до Шахтаря не відповідно до правила ФІФА

Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін прокоментував призначення Ігоря Йовічевіча новим головним тренером команди.

– Сергію Анатолійовичу, чому вибір клубу зроблено на користь саме Ігора Йовічевіча?

– Ми мали кількох кандидатур, але Йовічевіч залишався кандидатом номер один. Насамперед він має європейський досвід – він як гравець був одним із перших, хто з Хорватії потрапив до “Реала” (Мадрид), він тренував “Динамо” U19 (Загреб) і показав дуже гарний результат із ними. І загалом, на мій погляд, це тренер із досить великими перспективами.

Але одна з найголовніших причин – він має дуже великий досвід в українському чемпіонаті. Він знає український чемпіонат, пропрацював у ньому понад чотири роки, знає футболістів, які сьогодні в нас у команді – це і наші гравці, і ті, які повернулися з оренд. Він розуміє їхній рівень, тож не знадобиться багато часу, і від першого дня тренер знає, з ким має справу і чого від хлопців вимагати.

Ці досвід і знання, які він має щодо українського чемпіонату, щодо того, що він є тренером європейського розумового складу, європейського підходу до тренувального процесу й поза ним, і поміж головних, що він проповідує атакувальний футбол, який є нашою ДНК, нашою візитівкою – усі ці обставини привели нас до того, що ми одноголосно обрали Ігора Йовічевіча.

– У ЗМІ було багато інформації про те, що “Шахтар” невдоволений правилом ФІФА, яке стосується легіонерів, але до нас прийшов Ігор Йовічевіч. Як можете прокоментувати цей момент?

– Не вдаватимуся до деталей, але одне скажу однозначно: він до нас прийшов не відповідно до правила ФІФА, яке сьогодні багато хто згадує, а тому, що в нього завершився контракт. Це головна причина. Якби це було правило ФІФА, то ми б на це ніколи не пішли, адже ми сьогодні в цій ситуації і в нас дуже багато проблем, пов’язаних з цією регламентною нормою, яку ФІФА впровадила. Тому ми ніколи не стали б на цей шлях.

– Як проходило знайомство команди з новим головним тренером?

– За великим рахунком, усі хлопці його багато років знають, тому щось нове розповідати про Йовічевіча хлопцям не доводилося. Тож це була швидше формальність: вручили футболку, поаплодували і, як кажуть, уперед, – сказав Палкін.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

58 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

1 годину ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago