Ні обіцянок, ні пробачень. Чому Ордець не став кращим після переїзду в Бундеслігу

Вже офіційно підтверджена інформація про те, що Іван Ордець покинув московське “Динамо”.

30-річний українець (прости, Господи) перейшов у німецький “Бохум”, котрий виступає в Бундеслізі. З одного боку, клуб точно не назвеш іменитим або амбітним. Минулого сезону “Бохум” посів там 13-те місце і на 9 очок відірвався від зони непрямого вильоту. Завданням команди на новий сезон буде втриматися в елітному німецькому дивізіоні та набрати потрібну для цього кількість очок. Втім, зрозуміле тут і бажання самого Ордеця, адже будь-який російський клуб програватиме за статусом будь-якому клубу Бундесліги. От тільки проблема в тому, що такий перехід аж нітрохи не виправдовує цього футбліста в очах українських вболівальників. Чому так? Зараз побачимо.

Найперше, потрібно сказати про те, що Ордець перейшов у “Бохум” не на повноцінний контракт, а тільки в оренду тривалістю на сезон. Він скористався відповідним правилом УЄФА, завдяки якому легіонерам в українському та російському чемпіонатах дозволяється змінювати клуб на рік навіть без згоди власника команди. Зате його контракт і далі належить московському “Динамо”, звідки Ордець не пішов. Більше того, він спокійно і весело брав участь у корпоративі російського клубу після завершення сезону, де розважався та сміявся. У Москві. У столиці країни, котра нищить землю Ордеця. Чи вже не його? Мабуть, що ні.

Серед нас є багато “недалеких” людей. Є багато пристосуванців. Є багато таких, для кого “спорт внє палітікі”. Але 24 лютого стало таким водорозділом, після якого люди чітко діляться на два типи: “наші” і “їхні”. Хай як довго всі ці роки доходило до Ярослава Ракицького, але дійшло одразу після агресії. Цей останній аргумент допоміг йому визначитися, хто – брат, а хто вбиває твій народ. Іван Ордець, Анатолій Тимощук та Дмитро Іванісеня теж зробили свій вибір. І вони мають бути піддані остракізму, тобто обряду вигнання, котрий існував у Стародавній Греції. Там людину за серйозну провину виганяли з полісу (міста) і не дозволяли повертатися. Ордець має стати персоною нон-грата в Україні, якщо не буквально (Україна не має права заборонити в’їзд своїм громадянам), то морально. Жодних справ з ним, жодних інтерв’ю та розмов. Він не наш. Він – їхній. Тепер назавжди.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago