Categories: Друга ліга

Криза у Другій лізі. Лише 12 клубів готові проводити сезон

Ситуація перед початком нового сезону в другій лізі чемпіонату України через вторгнення російського агресора характеризується невизначеністю кількості учасників.

Оскільки в новому сезоні ціла низка друголігових команд планує спробувати свої сили в першій лізі, то в організаторів доволі прогнозовано виникли проблеми з кількістю учасників змагань.

За словами президента ПФЛ Олександра Каденка, на сьогодні бажання вийти на старт у чемпіонаті другої ліги виявили лише 12 клубів.

У деяких ФК після початку повномасштабної агресії Росії виникли проблеми з фінансами, інші опинилися на тимчасово окупованій території. Ось чому складно сказати, хто з учасників претендуватиме на підвищення в класі.

Доволі неочікувано вирішив взяти паузу у виступах на професійному рівні амбітний київський «Лівий берег». А у вінницькій «Ниві» призупинили співпрацю з головним тренером Ігорем Леоновим та його помічником Mихайлом Старостяком — передусім через те, що за воєнного стану з’явилися інші пріоритетні завдання, і нині актуальним питанням для вінничан є просто втриматися на плаву.

Схожа ситуація зі ще однією іменитою командою — чернівецькою «Буковиною», спортивну честь якої в новому сезоні захищатимуть переважно вихованці місцевого футболу.

До речі, очікується дебют у другій лізі двох представників першості ААФУ. Ідеться про «Ниву» з Бузової, що на Київщині, та ФК «ВАСТ» із Mиколаєва. Ці команди добре укомплектовані й непогано проявили себе на аматорському рівні, тож, на думку експертів, готові до випробувань серед майстрів.

Щоправда, довгоочікуваного миколаївського дербі найближчим часом не відбудеться, оскільки ФК «Миколаїв» із різних причин вирішив призупинити свою участь у чемпіонаті.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

44 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

48 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

49 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

53 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

55 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

57 хв. ago