Євро-2022 з футзалу (U-19). Юнацька збірна України розпочала свій шлях в основному раунді з перемоги

Юнацька збірна України з футзалу U-19 із перемоги розпочала свій виступ в основному раунді відбору другого чемпіонату Європи з футзалу.

Українська команда була визначена як господар одного з міні-турнірів, який мав пройти на львівській «Боско-Арені» 16—19 березня. Однак через російське воєнне вторгнення поєдинки основного раунду було перенесено на 7—10 липня поточного року. Ігри приймає молдовський Чореску.

У стартовій для себе зустрічі в групі 6 синьо-жовті протистояли одноліткам з Андорри. У першому таймі підопічні Віталія Одегова мали значну перевагу за ударами. Зокрема, на 8-й хвилині зі штрафного в поперечину поцілив Британ. Андоррці відповіли небезпечним ударом Блата, з яким упорався Гуйван.

Надалі голкіпер суперників здійснив кілька сейвів, проте незадовго до перерви наші хлопці забили три м’ячі. На 16-й хвилині Лутай відзначився після ауту, невдовзі Дичук вчасно встиг на добивання, потім помилкою андоррців скористався вже Британ.

На старті другого тайму суперникам удалося відіграти два м’ячі, проте на 24-й хвилині Ткачук завершив контратаку влучним ударом і збільшив перевагу українців. Пізніше червону картку отримав капітан Андорри Блат, і в більшості у складі нашої команди відзначився Британ. Згодом забив Сметаненко, свій другий м’яч оформив Лутай.

На 33-й хвилині вилучення також заробив голкіпер Андорри Понс, і в більшості свій другий гол у матчі забив Дичук. Згодом хет-трик після закидання Гуйвана оформив Британ. Під завісу зустрічі дубль на свій рахунок також записав Ткачук.

Тож на старті основного раунду відбору чемпіонату Європи підопічні Віталія Одегова здобули впевнену перемогу — 10:2. Наступний поєдинок наші хлопці проведуть проти бельгійців уже завтра, 8 липня (початок зустрічі — о 15.00).

Євро-2022 (U-19) з футзалу. Основний раунд кваліфікації. Група 6

07.07.2022

Україна — Андорра — 10:2 (3:0)

Голи: Лутай (16, 29), Дичук (17, 34), Британ (17, 27, 35), Ткачук (24, 39), Сметаненко (28) — Перес (21), Блат (21).

Україна: Гуйван — Малиновський, Сметаненко, Семенченко, Скибчик — Дяченко, Лутай, Калашник, Британ, Дичук (к), Квасній, Ткачук.

Андорра: Понс — Руана, Доменхо, Перес, Блат (к) — Гутьєрес, Каскальо, Новіс, Естані, Аче, Вальєс, Іглесіас.

Попереджені: Дичук (22) — Блат (16), Понс (22), Перес (28), Іглесіас (33).

Вилучені: Блат (26, А), Понс (33, А).

Бельгія — Молдова — 6:0 (3:0)

Турнірна таблиця

І В Н П М О
1. Україна 1 1 0 0 10—2 3
2. Бельгія 1 1 0 0 6—0 3
3. Молдова 1 0 0 1 0—6 0
4. Андорра 1 0 0 1 2—10 0

08.07.2022

Бельгія — Україна 15.00

Молдова — Андорра 18.00

10.07.2022

Андорра — Бельгія  15.00

Молдова — Україна  18.00

Час збігається з київським.

Нагадаємо, що за підсумками матчів основного раунду відбору вже відомі сім учасників фінального турніру чемпіонату Європи з футзалу-2022 серед юнацьких команд. Компанію збірній Іспанії, яка буде господарем першості, склали Італія, Португалія, Франція, Польща, Румунія й Хорватія. Останній учасник Євро-2022 визначиться за результатами поєдинків групи 6.

Фінальна частина Євро-2022 (U-19) з футзалу проходитиме 3—10 вересня в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Згідно із жеребкуванням вісім учасників турніру будуть розбиті на дві групи по чотири команди, по дві найкращі з яких вийдуть до півфіналів.

Нагадаємо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago