Зведення Генштабу ЗСУ за 2 липня

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення до 18:00 2 липня.

Зазначається, що збройні сили республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо прикриття кордону в районах Брестської та Гомельської областей. Проте ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Проводяться тренування щодо наведення понтонних переправ.

На Сіверському напрямку противник обстріляв позиції Сил оборони в районах населених пунктів Студенок, Толстодубово, Нова Слобода та Білопілля.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій, продовжує обстріл сусідніх населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Вів штурмові дії в районі Дементіївки, але успіху не мав. Неподалік Верхнього Салтова та Прудянки завдав авіаудару.

На Слов’янському напрямі ворог веде оборону. Намагався провести штурм у районі Богородичного, але відступив.

На Донецькому напрямку окупант обстрілює цивільну інфраструктуру неподалік Івано-Дар’євки та Золотарівки. За результатами бойових дій закріплюється у районі населеного пункту Верхньокам’янка.

На Краматорському та Бахмутському напрямку ведуться обстріли в районах Білогорівки, Кодеми та Берестового. У районі останнього ворог намагався провести розвідку боєм. Успіху спроба не мала.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник з артилерії різних калібрів обстріляв райони Авдіївки, Опитного, Нетайлового, Павлівки, Орєхова, Малинівки, Новосілки та Новоандріївки. Наносив авіаудари неподалік Павлівки. Наступальні дії ворога в районі населеного пункту Новомихайлівка українські захисники зупинили та відкинули його.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії. Ведуть повітряну розвідку БПЛА.

Зазначається, що за наслідками дій українських воїнів противник залишив населений пункт Іванівку.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

2 години ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

2 години ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

2 години ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

2 години ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 години ago