Ігор Суркіс оцінив рішення Петракова відчепити від збірної України лідерів Динамо

Президент “біло-синіх” Ігор Суркіс розповів про психологічний стан Дениса Гармаша, Віталія Буяльського та Артема Бєсєдіна, які, за рішенням наставника “синьо-жовтих” Олександра Петракова, змушені були повернутися додому.

“У Гармаша абсолютно нормальний стан, бо він досвідчений хлопець, пройшов вогонь, воду та мідні труби.

Буяльський є провідним гравцем Динамо та приносить у колектив хорошу ауру. Звичайно, він дуже засмутився. Мені якийсь час довелося навіть психологом попрацювати. Бесєдін теж був дуже засмучений.

Але футбол така штука. Є головний тренер і він обирає тактику на гру та найсильніших, на його думку, футболістів. З цим треба змиритись і образ не повинно бути. Проте, мені здається, що такий досвідчений тренер, як Петраков, чудово розумів, що під його модель гри певні футболісти не підходять. Тому їх можна було просто не викликати. Динамо могло б продовжувати проводити благодійні матчі, бо цих трьох футболістів нам якраз не вистачило для обойми.

Ми не можемо грати та програвати матчі, коли вся Україна чекає на перемогу. Благодійне турне – це не просто товарняки. Крім збору коштів, результат у цих матчах також дуже важливий. Завдяки ним ми піднімали дух наших громадян. Ви б бачили радісні лиця вболівальників у Дортмунді або розчаровані у Загребі, коли ми не змогли виграти. Подарувати маленьку радість людям, що виїхали – це дуже важливо. Скажу відверто, я не бачив, щоби нашу команду так підтримували в останніх матчах чемпіонату України, як це було в Дортмунді”, – сказав Суркіс у коментарі FanDay.

Нагадаємо, після товариського матчу з Рієкою Олександр Петраков вирішив відсіяти 5-х футболістів – Віталія Буяльського, Артема Бєсєдіна, Дениса Гармаша, Сергія Булецу (всі – Динамо) та представника Шахтаря Юхима Коноплю.

Максимович Назар

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

48 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

51 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

53 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

56 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

1 годину ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

1 годину ago