Categories: Інше

Реал обіграв Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів.

У Парижі на «Стад де Франс» визначився переможець Ліги чемпіонів сезону-2021/2022. У вирішальному матчі «Реал» обіграв «Ліверпуль» з рахунком 1:0.

Ліверпульці за створеними небезпечними моментами явно переважали мадридців до перерви. Однак саме футболісти «Реала» відкрили рахунок. На 59-ій хвилині на простріл від Вальверде з правого флангу відгукнувся Вінісіус Жуніор. Попри всі намагання, відігратися гравці «Ліверпуля» не змогли – чудово зіграв бельгійський воротар мадридського клубу Тібо Куртуа.

Мадридський клуб став переможцем Ліги чемпіонів в 14-ий раз – і це рекорд. Роки, коли іспанці тріумфували в найпрестижнішому клубному турнірі у світі – 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2022.

Варто зазначити, що попередньо матч мав відбутися в Санкт-Петербурзі. Однак після повномасштабного нападу Росії на Україну УЄФА забрав право на проведення фіналу в Росії.

Перед матчем головний тренер «Ліверпуля» Юрген Клопп згадав про війну в Україні та висловився про перенесення вирішального поєдинку у Францію.

«Війна триває. Те, що цей матч відбудеться не в Санкт-Петербурзі, – можливо, саме той правильний меседж, який повинна отримати Росія. Життя триває, навіть якщо ти намагаєшся його зруйнувати. Ми граємо цей фінал заради людей, в тому числі людей в Україні», – заявив німецький наставник англійського клубу.

І такі слова збільшили кількість прихильників «Ліверпуля» в Україні конкретно на цю гру. Навіть попри те, що у складі «Реала» є українець – Андрій Лунін. Щоправда, український воротар традиційно залишився в запасі мадридського клубу.

Та все ж Лунін став повноправним володарем трофею. У його послужному списку тепер буде перемога в Лізі чемпіонів. Раніше з наших співвітчизників таким досягненням могли похвалитися тільки Андрій Шевченко («Мілан», сезон-2002/2003) і Анатолій Тимощук («Баварія», сезон-2012/2013). Хоча про останнього краще не згадувати…

До речі, 26-го травня 2018-го року ці ж команди боролися за головний трофей Ліги чемпіонів у Києві на «Олімпійському». Тоді «Реал» переміг з рахунком 3:1. Про той матч напередодні часто згадували, і фанати «Ліверпуля» прагнули реваншу. Однак футболістам англійського клубу цього зробити не вдалося, вони знову програли.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

2 години ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

2 години ago