Зведення Генштабу ЗСУ за 27 травня

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив актуальну інформацію з фронтів станом на 18.00 27 травня.

На Сіверському напрямку противник продовжує вживати заходів щодо посилення ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях з метою недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, намагається утримати свої позиції та не допустити подальшого просування українських підрозділів у напрямку державного кордону.

З метою покращення логістичного забезпечення військ ворог намагається відновити пошкоджену залізницю.

На Слов’янському напрямі окупанти наступальних дій не проводили. Ворог обстрілював з артилерії населені пункти Святогірськ, Богородичне та Вернопілля. Крім того, російські загарбники застосували авіацію для ударів по Слов’янську та Довгенькому.

На Лиманському напрямі ворог намагається витіснити наші підрозділи з населеного пункту Лиман та розвинути наступ на Слов’янськ. Обстріляли з мінометів та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Озерне та Діброве. Також завдав авіаудар у районі Сіверська.

На Сєвєродонецькому напрямку російські окупанти, за підтримки артилерії, робили штурмові дії в районах населених пунктів Щедрищеве, Борівське та Тошківка, бойові дії продовжуються.

Ворог намагається покращити тактичне становище на Бахмутському напрямку, порушити шляхи логістичного забезпечення наших військ. Проводив штурми в районах населених пунктів Камишеваха, Берестова, Білогорівка, успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, сковуванні дій наших військ та недопущенні перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки. Обстрілює наші війська. Здійснив невдалу спробу штурмових дій у районі населеного пункту Любомировка.

На Херсонщині винищувачем МіГ-29 Повітряних Сил Збройних Сил України збито ворожий винищувач Су-35.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

8 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

38 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

42 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

50 хв. ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

51 хв. ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

54 хв. ago