Серія А. Інтер та Ювентус розписали божевільну нічию 4:4

Інтер розписав нічию (4:4) в рамках 9-го туру Серії А.

Інтеру з Ювентусом належало визначити, хто з них буде головним переслідувачем Наполі на цьому етапі сезону. На жаль, ми не могли розраховувати на дербі в найсильніших складах через непросту кадрову ситуацію в обох командах, яка посеред тижня стала ще критичнішою.

Туринці у вівторок зазнали першої поразки в сезоні, мінімально програвши Штутгарту, хоча німці мали значно помітнішу перевагу. Зрештою, найбільшою проблемою Тьягу Мотти виявився не результат, а втрати. Прямо зараз у лазареті п’ятеро гравців, яких можна назвати основними або ж наближеними до основи (Бремер, Дуглас Луїз, Копмейнерс, Гонсалес і Мілік).

У Сімоне Індзагі кількісно втрат менше, але вони теж критичні. Замінити Хакана за функціоналом в цьому складі Інтера не може ніхто. Ачербі, попри свій вік, залишається найкращим центрбеком “нерадзуррі”. В матчі Ліги чемпіонів проти Янг Бойз отримав травму Карлос Августо – важливий своїми вміннями вийти як на фланзі, так і в центрі захисту.

Тьягу Мотта, навіть з врахуванням кадрової ситуації, здивував стартовим складом. Фактично у старті Ювентуса вийшли лише два атакувальні гравці – Влаховіч і Консейсау. Їлдіз залишився у запасі. Також тренер несподівано віддав перевагу Даніло, а не Гатті, хоча Федеріко відпочивав посеред тижня. Ось цей хід точно мав наслідки. Саме помилка бразильця призвела до пенальті на 15 хвилині. Даніло вдарив по нозі Тюрама, а Зєлінські з 11-ти метрів пробив майстерно.

Цей гол розблокував гру, яка до того була відверто нудною. Останні п’ять очних матчів ні Юве, ні Інтер не забивав більше ніж один м’яч. Але сьогодні був історичний вечір. Протягом наступних 12 хвилин туринці перегорнули гру. Спочатку Кабаль і МакКені організували гол для Влаховіча, а слідом Веа забив з передачі Консейсау.

Це вже було щось неймовірне для Дербі д’Італія. Але Інтер теж не барився з відповіддю – 10 хвилин, і гості знову були попереду. Класий гол, обігравшись з Тюрамом, забив Мхітарян. Через дві хвилини Маркус заробив ще один пенальті – Калюлю з усієї сили зацідив земляку по сідницях. Дубль Зєлінські – 3:2. Вперше в історії протистоянь Інтера і Ювентуса глядачі побачили 5 голів у першому таймі. Могло і більше бути, якби Веа був трішки точнішим.

На другу половину команди вийшли без замін. Якщо в перерві комусь із тренерів вдалося внести корективи, то це Сімоне Індзагі. Інтер продовжив грати в атаку, але водночас почав вкрай мало дозволяти біля своїх воріт. Ювентус цим похизуватися не міг.

Дуже старався Дімарко. Міг збільшувати перевагу, але з його класним ударом впорався Ді Грегоріо. Пізніше це повториться, коли Феде виконуватиме штрафний. Тут навіть ще складніше було голкіперу. Поміж цими епізодами помістився гол Дюмфріса. Даніло невдало зіграв після кутового на ворота Юве, і нідерландець люб’язно скористався цим подарунком.

Лише після цього Мотта вирішив, що пора кидати в бій Їлдіза. Турку, який у цьому сезоні ще не забивав, судилося стати джокером. Через десять хвилин після появи на заміну Кенан реалізував контратаку. Ще через десять його забули в штрафному, і туди виконав закидання Консейсау. Їлдіз оформив дубль, перший у своїй кар’єрі на дорослому рівні. Він став наймолодшим гравцем, який забив більше ніж один гол в Дербі д’Італія.

Гра тримала в напрузі до самого фінального свистка. Однак сил на останній ривок не вистачило ні Інтеру, ні Ювентуса. Нічия. “Нерадзуррі” залишилися другими (18 очок), а туринці – третіми (17). За підсумками цього туру відрив Наполі від другого місця збільшився до чотирьох пунктів.

Максимович Назар

Recent Posts

Бенфіка з Трубіним розгромила Ріу Аве в чемпіонаті Португалії

Бенфіка здобула розгромну перемогу над Ріу Аве в межах 9 туру португальської Прімейри-ліги. Читати далі

10 хв. ago

Маріно Пушич: Я вважаю, що ми заслужили на перемогу

Головний тренер "Шахтаря" Марино Пушич поділився своєю думкою про сьогоднішній матч із "Динамо" (1:1).Читати далі

2 години ago

Владислав Дубінчак: Нічия для нас – теж на даний момент позитивний результат

Захисник "Динамо" Владислав Дубінчак прокоментував нічию з "Шахтарем" (1:1) в 11-му турі УПЛ.Читати далі

2 години ago

Олександр Караваєв: Ми заробили один бал, хоча могли втратити три

Захисник "Динамо" Олександр Караваєв прокоментував результат матчу з "Шахтарем", де він забив гол (1:1).Читати далі

2 години ago

Егіналду: Не втримали перемогу, хоча провели феноменальний поєдинок

Півзахисник "Шахтаря" Егіналду прокоментував результат матчу проти "Динамо" (1:1).Читати далі

2 години ago

Олександр Шовковський: Неприємно пропускати такі необов’язкові голи

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував нічию з "Шахтарем" (1:1).Читати далі

2 години ago