Вболівальники Реала: Чи винний Лунін у принизливій поразці від Барселони?

«Реал» програв «Барселоні» з рахунком 0:4 на своєму полі, викликавши шквал критики з боку вболівальників та місцевих ЗМІ.

Жоден гравець із основного складу мадридського клубу не поспілкувався з пресою після закінчення гри, а Карло Анчелотті закликав не поспішати лаяти команду, оскільки ще весь сезон попереду. Найцікавіше для нас – це реакція вболівальників «Реала» на гру голкіпера – Андрія Луніна. На диво, багато хто вирішив підтримати українця, зазначивши, що його провини в пропущених голах фактично немає. Натомість у них виникло багато питань до центральних захисників – особливо Мілітао – та Кільяна Мбаппе, який провів один із найгірших матчів за мадридський клуб.

Підтримав Луніна та основний голкіпер «Реала» – Тібо Куртуа, який сказав, що всі чотири удари були з розряду ті, які неможливо зупинити для будь-якого воротаря, включаючи самого Куртуа.

Цікаво подивитись і на іншу статистику. Наприклад, на сайті Marca пропонують уболівальникам ставити оцінки за гру. У Андрія Луніна середня оцінка 4.14. Це більше, ніж у всіх захисників «Реала», ніж у тренера чи навіть Мбаппе з Беллінгемом (на момент публікації, але голосування триває). А ось що справді несподівано, то це те, що Лунін на другому місці після Анчелотті серед тих, кому найчастіше ставили найвищі бали за гру. Тобто Андрія багато хто точно не вважає гіршим (або навіть одним із гірших у матчі), скоріше навіть навпаки. Різниця в тому, що у Анчелотті значно більше поганих оцінок, тому середній бал у нього нижчий. Найкращим уболівальники визнали Камавінга.

Вболівальники «Реала»: «Чи винний Лунін у принизливій поразці від «Барселони»? – изображение 1

Achu: Пенья з «Барселони» видав фантастичний матч. Лунін не врятував команду, але мені навіть складно сказати, чи мав шанс врятувати «Реал» в одному з цих чотирьох моментів? Я не експерт, але здається, що українець міг краще зіграти лише у першому епізоді, але й там Левандовський ідеально під штангу пробив.

Fixar: Усі пропущені голи – це не провина Луніна. Коли він погано грає, я його лаятиму. Але сьогодні він не заслужив критики на свою адресу. Лайте захисників, особливо Мілітао. Ось хто є головним антигероєм в обороні.

Soberano: Маю питання майже до всіх гравців, а також до тренерського штабу. Багато неправильних рішень, багато провалів у обороні. Лунін? Не розумію, чим він міг допомогти «Реалу» в епізодах із пропущеними голами?

Nueve: Якби Лунін мав зріст більше двох метрів, то він би врятував «Реал» у першому і четвертому епізодах. Мабуть. Удар Ямаля був ідеальним, такі не беруться, навіть у ближній кут. Удар Левандовского головою теж був фантастичним, за ідеальною траєкторією. Але я не можу лаяти Луніна через те, що він не врятував команду.

Bohorquez: Чи винен Лунін у принизливій поразці від «Барселони»? Я не став би звинувачувати українця. Можливо, він не врятував команду, але немає сенсу говорити, що в цих голах є його провина. Усі питання у мене до захисників.

Sebastian: Ми пропускали майже у кожній грі цього сезону. Незалежно від того, хто стояв на воротах. Куртуа також пропустив багато голів, хай не так багато, як Лунін сьогодні. Наші проблеми явно не через погану гру голкіперів.

Alfonso: У «Барселони» за 90 хвилин було 15 ударів у бік воріт, з них 7 – у ворота. Навіть якщо Лунін зіграв не фантастичний матч, то хіба у вас не виникли питання до Рюдігера та Мілітао?

SistemaBlanco: Вольова перемога над дортмундською «Боруссією» зіграла злий жарт із Карло Анчелотті. Він вирішив нічого не змінювати, але ж ми вже не в першому матчі припускаємося жахливих помилок в обороні. Іноді клас гравців допомагає виграти. Іноді навіть цього замало. Куртуа чи Лунін не можуть рятувати команду постійно. Анчелотті настав час придумати, як вирішити проблеми в обороні. Або сезон буде провальним для нас.

Diego17: Якщо хтось і винен у цій поразці, то це Анчелотті, а не Лунін. Карло винен, що не проводить ротацію команди, він завжди наполягає на тих самих гравцях. Наприклад, Лунін, адже треба йому треба давати грати хоч якісь матчі, знаючи про травматичність Куртуа. Інакше як можна від нього очікувати, що він гратиме на такому рівні в Ель Класіко?!

Ruben: Воротар – це завжди фінальна стадія будь-якого моменту. Чим займалися сьогодні гравці у центрі поля? Чому Мілітао проспав усі небезпечні передачі, а Рюдігер його не страхував? Чому ми грали – вся команда – на рівні аматорського клубу? Запитань дуже багато до всіх гравців, але безглуздо лаяти саме Луніна. Він найменше винен у цій поразці.

Jimenez: Щодо гри як такої, то моя скромна думка: Лунін слабкий воротар, не рівня основи «Реала», але він явно не повинен брати на себе основну провину за голи взагалі. Захист загалом провальний, гравці один одного не розуміють, багато дірок в обороні, навіть у центрі. Лунін не взяв дуже складні м’ячі, але навряд чи хтось чекав від нього чудес у першому ж матчі після повернення в основу.

Chato: Якби Лунін відбивав такі удари, які наносила сьогодні «Барселона», то він став би супергероєм. Але не бачу сенсу звинувачувати його в тому, що він не стрибнув вище за голову сьогодні.

RealNT: Мене не залишає відчуття, що Лунін міг врятувати команду хоча б в одному-двох епізодах. Усі удари пролітали зовсім поруч із його рукою. Трохи сильніше міг би стрибнути, трохи раніше прочитати удари. Напевно, це рівень гравця. Якщо ти суперзірка, то робиш неможливе.

Fran: Я не впізнав сьогодні Луніна, він був якийсь відсторонений, розгублений. Але навіть його головні хейтери не зможуть звинуватити українця у пропущених голах. Удари були просто неймовірні, треба це визнати.

Corcho: Я не розумію, навіщо Флорентіно Перес так сильно хотів підписати Мбаппе? Мені здається, що він взагалі не відповідає рівню «Реала». Або він просто не підходить під тактику Анчелотті. Скільки разів він сьогодні зіпсував моменти? Який сенс взагалі міркувати про гру воротаря, якщо наші найзірковіші гравці виглядали просто жахливо на тлі дітей із «Барселони»?

Kuba: Думаю, що Куртуа не пропустив би всі 4 такі удари. За допомогою зросту та кращого вміння витягуватися, Тібо врятував би команду в одному-двох епізодах. Але ми все одно програли б. «Барселона» просто грала краще.

GOAT: Люди не хочуть лаяти Мбаппе, Вінісіуса чи Джуда, бо це наші головні зірки. Люди чомусь не помічають помилок Мілітао та Рюдігера, але всі міркують про те, чи міг Лунін пропустити хоча б не 4 голи, а два. Я не фанат українця, але й звинувачувати його не став би. Краще спитайте у Мбаппе, навіщо він постійно стояв в офсайді?

Vini: Голи були більші за рахунок пустих місць, залишених захистом. Лунін не винен у тому, що сьогодні сталося. Будь-який інший воротар не зіграв би краще сьогодні. Мбаппе був жахливий, він не скористався тими небагатьма можливостями, які він мав, коли він не знаходився в офсайді. Захисники наче проспали весь матч, а в центрі поля ми не могли зупинити жодної атаки «Барселони».

Cristobal: Думаю, на Луніна не можна скаржитися сьогодні, голи «Барси» були чудові. Куртуа також не врятував би команду у таких ситуаціях. Але я б зазначив Мілітао, як найгіршого гравця «Реала» сьогодні. Він уже не вперше підводить Луніна. Хто пам’ятає матч із «Вільярреалом», той зрозуміє, про що я говорю.

Fer: Лунін назавжди залишиться в моєму серці після тієї чарівної ночі на «Етіхаді», але хлопцю настав час міняти клуб. Варто йому вийти на поле через травму Куртуа, як його одразу звинувачують у всіх пропущених голах. Чомусь не захисників, не півзахисників, не тренерський штаб, а саме Луніна. Куртуа б ніхто не наважився звинувачувати навіть у 10 пропущених голах, у Андрія просто немає такого статусу в команді та серед уболівальників, тому він за умовчанням буде винен.

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ. Лівий Берег зазнав поразки від Зорі

"Лівий Берег" хоч і залишається одним з аутсайдерів цього сезону Української Прем'єр-ліги, втім дати бій…

13 хв. ago

Ван Леувен: Це гарний шлях для Металіста-1925, яким ми йдемо зараз

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен оцінив гру своєї команди у вчорашньому матчі Першої ліги…

17 хв. ago

Джерело: Матс Гуммельс може покинути Рому вже взимку

Німецький захисник Матс Гуммельс може покинути “Рому” вже в наступне трансферне вікно. Про це повідомляє…

21 хв. ago

УПЛ U-19. Динамо в “малому класичному” поступилося Шахтарю

27 жовтня відбувся матч лідерів чемпіонату України U19 між «Динамо» та «Шахтарем». У турнірній таблиці…

25 хв. ago

Друга ліга. Ревера 1908 та Куликів-Білка сильнішого не виявили

Сьогодні відбуваються матчі, які закривають осінню частина сезону у Другій лізіЧитати далі

40 хв. ago

Журналіст: Я знаю, що Лудогорець цікавився Ребровим дуже серйозно і пропонував йому великі гроші

Журналіст Михайло Співаковський розповів, що «Лудогорець» робив пропозицію головному тренеру збірної України Сергію Реброву.Читати далі

1 годину ago