Іспанська преса – про гру Луніна з Барселоною

“Реал” Мадрид розгромно програв “Барселоні” на “Сантьяго Бернабеу”.

Для футболістів обох команд це буде пам’ятна, історична гра. Для когось це буде найкраще Класико в історії, для когось – найгірше. В останній групі футболістів ймовірно опиниться і Андрій Лунін, якого ніхто прямо не звинувачує в поразці. Проте й не можна сказати, що український кіпер не міг зіграти краще.

“От якби був Куртуа…” З таким сентиментом мадридські оглядачі відгукуються про цей матч. Зокрема Хуан Ігнасіо Гарсія-Очоа пише в Marca наступне:

“Менді, Чуамені, Лунін.. Мадрид програв “Барсі” в тому числі, що й деякі його гравці не відповідали рівню матчу. <…> Був серед них і Лунін, якого не варто звинувачувати в поразці, але який міг би зробити більше в першому голі. Левандовському було дуже легко”.

Відомий іспанський журналіст Томас Ронсеро прямує не згадує українського кіпера, проте критикує захист “Реала” в цілому, частиною якого був Лунін.

“Барселона зіграла краще в тактичному плані. Захист “Реалу” зіграв катастрофічно погано. З Куртуа все так інакше… Також багато в чому відповідальний Мбаппе. Якщо він нібито найкращий гравець світу, то має робити різницю в такому матчі. Натомість Левандовський у свої 36 робить дубль. Це Мадрид, а не Париж. Анчелотті теж винен, але це не через нього світовий номер один не реалізовує такі моменти, де навіть мій би син не промахнувся”.

Та чи дійсно Лунін був винен в пропущених голах? Авторитетний оглядач Альфредо Реланьо прямо каже, що він не звинувачує Луніна, натомість зауважує, що у “Реала” не було моделі гри, і Анчелотті так і не знайшов потрібний ключ до розв’язання проблем.

“Анчелотті діє на здогадках, а команда грає наосліп. В Мадриді нічого не працює. Одна справа перегравати майже всіх з Вінісіусом і Куртуа, а інша – грати так проти “Барселони”. “Барселона” – не типова європейська команда, вона не боїться привидів “Бернабеу”. У Мадрида є хороші гравці, але вони діють наосліп. Це не тішить”.

Зрештою Лунін, як і всі гравці “Реала” отримав погані оцінки від іспанської преси. В перерві матчу українець отримав від Marca 7.5, але загальний рейтинг склав 4, як і в більшості гравців “Реала”.

Mundo Deportivo зауважує, що українець нічого не міг вдіяти, щоб запобігти розгрому. Такої ж думки і видання Sport, проте зазначається, що в голі Рафіньї Лунін міг би зіграти краще, також українській кіпер випробовував терпіння “Бернабеу” своїми невдалими передачами. Підсумкова оцінка – 3 з 10 балів. AS зауважує, що Лунін непогано почав гру, проте після перерви все пішло шкереберть.

Годі й говорити, що для гравців “Реала” результат матчу з “Барселоною” став справжнім шоком. Ніхто з них не вийшов на спілкування з пресою після завершення матчу.

Максимович Назар

Recent Posts

У Фліка кращий дебют у Барселоні, ніж у Гвардіоли

Хансі Флік краще дебютував у "Барселоні", ніж Хосеп Гвардіола. Про це повідомив журналіст Педро Мартін.Читати…

2 години ago

Марсель – ПСЖ: анонс матчу 9-го туру Ліги 1

27 жовтня 2024 року. 21:45. Марсель. Стадіон "Велодром". Чемпіонат Франції. 9-й тур Де подивитись: MEGOGO…

2 години ago

Олег Федорчук: Динамо сьогодні переможе – 2:1

Олег Федорчук в інтерв'ю Sport.ua розповів, кому віддає перевагу у завтрашній битві у столиці України:Читати…

2 години ago

Сергій Ковалець: Усі розуміють, що якщо Шахтар програє цей матч, то Динамо матиме великі шанси стати чемпіоном

Відомий український тренер Сергій Ковалець в інтерв'ю Sport.ua дав свій прогноз на матч "Динамо" –…

2 години ago

Евертон – Фулхем. Відомі оцінки Віталія Миколенка за матч АПЛ

Евертон у домашньому матчі АПЛ зіграв з Фулхемом 1:1, зрівнявши рахунок на 90+5 хвилині.Читати далі

3 години ago

Фіорентина – Рома: анонс матчу 9-го туру Серії А

Серія А. Дев'ятий тур 27 жовтня. 21:45. Флоренція. "Артеміо Франкі" "Фіорентина" - "Рома" Головний арбітр:…

3 години ago