Categories: УПЛ

Руслан Ротань: Над реалізацією ми попрацюємо

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував перемогу у матчі 11-го туру УПЛ проти «Інгульця» (2:1).

– Ваша команда вже щонайменше двічі забивала у домашньому матчі чемпіонату зі стандартів: кутових або штрафних. Чи це тенденція?

– Готуємось, дивимось суперника, тому награємо це. Я радий, що хлопці це чують і ми з цього витискаємо максимум.

– «Олександрія» забиває близько 30-40 відсотків своїх голів зі стандартів. Це вже якісь аномальні показники.

– Зараз така тенденція, вона нікуди не поділась. Стандартні положення – це увага, концентрація. Якщо ти працюєш над цим, то воно обов’язково призведе до того, що м’яч буде у сітці воріт. Тому мені здається, що це дуже великий шанс, коли маєш право на виконання кутового чи штрафного.

Необхідно добре розібрати команду, як вона розташовується, трохи попрацювати над цим. Тому це великий шанс забити гол, не ризикуючи, не розігруючи на 3-го або щось інше. Я радий, що цього сезону ми додали в цьому.

– У другому таймі було багато моментів, які залишилися нереалізованими у виконанні вашої команди.

– Так, з реалізацією є проблема у сьогоднішньому матчі, але це залежить від налаштування. Я хлопцям сказав про це, у нас у перерві була щира розмова. Ми вийшли не сконцентровані, думали, що ми легко візьмемо очки, але нічого легкого не буває.

Радий, що хлопці почули та на другий тайм ми вийшли зовсім іншою командою, яка створювала моменти, на жаль, без забитих голів, але радує, що їх було доволі багато. Над реалізацією ми попрацюємо.

– Що було у цій розмові? У першому таймі «Інгулець» боровся, заважав, але у другому таймі ви, можна сказати, прибрали його з поля.

– Я вже сказав, що це все було від настрою, налаштування на матч, а друге – від суперника. Ми не очікували від суперника вертикальної гри, гри на оборону 1 в 1. У всіх матчах, які ми переглянули, вони добре працювали з м’ячем, виходили з оборони та створювали для себе моменти шляхом правильного та раціонального використання вільних зон.

Нас трохи схвилювала вертикальна гра, стандарти та аути, з ауту ми пропустили непотрібний гол, на мою думку. Ми на цьому акцентували увагу. Ми вийшли на 2-й тайм більш зібраними, розуміли, що «Інгулець» хотів грати вертикально, багато боротьби. Ми були готові до цього.

– У Філіпова були моменти, Козака було помітно на полі. Не вистачило реалізації через брак майстерності? Або бачите інші причини цього?

– Я не скажу так. Ви назвали гравців, які не мають проблем з індивідуальною майстерністю. Мабуть, це був не їхній день, бо я задоволений грою хлопців. Якщо брати майстерність, то це більше стосується молодих гравців, які приймають рішення, як, наприклад, в епізоді з Кулаковим, коли він хотів швидко забити м’яч.

З досвідом приходить розуміння, як потрібно розпорядитись м’ячем. Ми обов’язково поговоримо про це, попрацюємо. Але це той момент, який у майбутньому йому допоможе забивати голи.

– Гравці «Олександрії» сьогодні ляжуть спати, перебуваючи на 1-й позиції турнірної таблиці УПЛ. Цей момент для вас або для команди щось означає?

– Думаю, що вони будуть добре спати, бо виснажились фізично. У першому таймі ми не були готові до цієї боротьби, настрою «Інгульця». Тому, мабуть, вони добре виспляться.

Завтра нам потрібно буде думати про кубковий матч, готуватись. Через 4 дні у нас дуже важливий матч, де ми повинні тримати марку та працювати з першої до останньої хвилини.

– «Динамо» – «Шахтар» будете дивитись?

– Обов’язково. Це українське класіко, неможливо не дивитись такі матчі, – сказав Ротань.

Максимович Назар

Recent Posts

Ліга чемпіонів із футзалу. ХІТ завершив турнір нічиєю з Рекордом в основному раунді

Київський «ХІТ» завершив виступ у групі 1 основного раунду Ліги чемпіонів із футзалу сезону-2024/2025.Читати далі

17 хв. ago

Миколенко вийшов на друге місце за кількістю матчів в АПЛ серед українців

Захисник “Евертона” вийшов у старті зустрічі 9-го туру проти “Фулгема”. Читати далі

21 хв. ago

УПЛ. Карпати здобули мінімальну перемогу над Оболонню

"Леви" знаходяться на моральному підйомі після перемоги у львівському дербі, а "пивовари" - у моральній…

32 хв. ago

Астон Вілла – Борнмут. Відомі оцінки Іллі Забарного за матч АПЛ

В рамках 9-го туру “вишні” завітали в гості до “Астон Вілли” (1:1). Читати далі

1 годину ago

Джерело розкрило деталі того, як обирали арбітра на матч Динамо – Шахтар

У шоу "ТаТоТаке" розповіли, що суддю Миколу Балакіна на матч "Динамо – Шахтар" призначили без…

1 годину ago

Чемпіоншип. Сандерленд переміг Оксфорд – Русин залишився на лаві запасних

В межах 12-го туру Чемпіоншипу “Сандерленд” зіграв проти “Оксфорда”. Українець Назарій Русин залишився на лаві…

1 годину ago