Categories: УПЛ

Олег Кузнецов: Матч Динамо – Шахтар – це битва за весь сезон, а не за 6 очок

Екс-гравець київського “Динамо”, український тренер Олег Кузнецов в коментарі Footboom поділився очікуваннями від центрального матчу 11-го туру чемпіонату України “Динамо” – “Шахтар”, який відбудеться у неділю, 27 жовтня, і розпочнеться о 18:00.

– “Шахтар” буде мати перевагу над “Динамо” під час підготовки до класіко. Два дні – це серйозна різниця, в плані відновлення, перш за все. Якщо б проти “Роми” в Лізі Європи грали всі основні футболісти “біло-синіх”, то від четверга до неділі їм би, звичайно, не вистачило часу для того, щоб прийти до тями. Але тренерський штаб київського “Динамо” спланував все так, що більшість гравців “основи” вийшли проти “Роми” максимум на півгодини.

“Шахтар” чудово розуміє, яке значення має матч з “Динамо”. Це навіть не гра, як традиційно кажуть, – за 6 очок, а гра може й за 9 балів, а фактично, за тріумф у всьому цьому чемпіонаті України. Думаю, що “Динамо”, якщо переможе “гірників”, нікому золота вже не віддасть.

Команді Пушича зі скрипом даються очки в поточному сезоні, однак “гірників” максимально накрутять перед класіко. Тому, важко сказати, хто буде фаворитом в цьому матчі. Зрозуміло, що в окремо взятій грі трапитися може, все що завгодно.

Що стосується найбільш кричущих недоліків наших грандів, то у “Шахтаря” зараз слабка оборона, особливо, крайні захисники. Утім, захист “Динамо” теж чимало помиляється. Також у “гірників” з атакою не все в порядку. Траоре погано виглядає, тому, найпевніше, гратиме Сікан, однак, ця маска – вона йому заважає, і це помітно… Тому те, що ми бачили на вістрі атаки “Шахтаря” проти “Роми” Егіналду – це не від хорошого життя.

У “Динамо” відзначу деякі позитивні моменти: в атаці ожив Ванат, який може забити “Шахтарю”, і досить пристойно грає півзахист. Щоправда, і у “гірників” буде свій козир – після Євро-2024 до тями нарешті прийшов Судаков, який вже майже 2,5 місяці не був схожий сам на себе.

Тож, я ризикну спрогнозувати, що “Шахтар”, за рахунок більшого за терміном відпочинку, має більше шансів на успіх в класико – 55% на 45 – у “Динамо”.

Максимович Назар

Recent Posts

УЕФА дискваліфікував польских арбитрів, які напились перед матчем Динамо – Рейнджерс і вкрали дорожній знак

Дисциплінарний комітет УЄФА ухвалив рішення щодо польських арбітрів Бартоша Франковскі та Томаша Мусіала, які потрапили…

58 секунд ago

Роберто Манчіні: Багато що змінилося із засиллям іноземців в чемпіонаті Саудівської Аравії

Вчора було офіційно проголошено, що італієць Роберто Манчіні залишає посаду головного тренера збірної Саудівської Аравії…

4 хв. ago

Відбулась презентація книги “Ми граємо далі. Боротьба донецького Шахтаря за Україну, Футбол і Свободу”

25 жовтня в Києві відбулася презентація україномовного видання книги Енді Брасселла «Ми граємо далі. Боротьба донецького Шахтаря…

6 хв. ago

Василь Кобін: Намагалися грати максимально високо протягом усього матчу

Василь Кобін прокоментував поразку “Олександрії” (1:2).Читати далі

38 хв. ago

Вболівальники Полісся: Буткевич, не витрачай гроші, розформуй цю команду. Ні гри, ні ідеї. Це жах

Фанати Полісся висловили свою думку про нічию з Колосом (1:1) в 11-му турі УПЛ. Це…

44 хв. ago

Епіцентр відзначився дивним вчинком у матчі з Буковиною

26 жовтня Буковина розписала мирову з Епіцентром (1:1) в матчі 14-го туру Першої ліги групи…

51 хв. ago