Реал – Барселона: анонс Ель-Класіко

Прімера. 11-й тур
26 жовтня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Барселона”
Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Реала”

Мадрид є Мадрид. Навіть провалившись у першому таймі з Дортмундом, “Реал” швиденько повернувся в матч після перерви і яскраво переміг. Скільки разів ми вже таке бачили?

Поточний сезон Ла Ліги не дається команді Карло Анчелотті легко. Адаптація Мбаппе до команди і команди до Мбаппе трохи затягнулася, голів поменшало. Мілітао в захисті теж не виглядає посиленням порівняно з торішнім Начо. Кудись поділися голи Джуда Беллінгема. Звідси і 3 гостьові нічиї — з “Мальоркою”, “Лас-Пальмасом” і “Атлетіко”. Втім, звісно, решту матчів “Реал” виграв.

Вінісіус грає, як і повинен це робити майбутній володар ЗМ. Феде Вальверде тягне на собі центр поля, йому допомагає Чуамені; у захисті незрівнянний Рюдігер. Там, де “Реал” не може взяти технікою, він бере самовіддачею та унікальним вмінням дотискати в кінці. У нього хороша оборона — тільки 7 пропущених у 10 турах. Ну, і магія “Бернабеу” все ще з командою — перед своїми фанатами Мадрид не програє з квітня 2023-го!

Новини “Барселони”

Якщо “Реал” перемагає натужно, в боротьбі, то “Барса” Гансі Фліка — це про кураж і юнацький запал. У 10 турах Ла Ліги у них 10 пропущених, але і 33 забитих. Те ж саме в ЛЧ, де “Баварію” просто розірвали на високих швидкостях.

Експерти порахували, що в матчі з мюнхенцями ця “Барса” набігала на 28 км більше, ніж у 2020-му, коли було зафіксовано 2:8. Звісно, це відчувається. Педрі, Касадо, Фермін дають обсяг роботи, якого в Каталонії не бачили з часів праймових Хаві та Іньєсти. На додачу Ямаль на правому фланзі має найкращу статистику за асистами з часів Мессі, Левандовський — забиває, а Рафінья… це Рафінья. Він у Фліка робить усе.

Ніхто не сумнівається, що і “Реалу” “Барса” теж заб’є — дуже вже вона креативна. Але є і нюанс, який може все перекреслити — висока лінія оборони. Флік ризикує в кожному матчі і після “Баварії” прямо сказав, що “не зрадить собі ні проти якого суперника”. Звичайно, це натяк на “Реал”. І, так — це шанс для швидкісних Мбаппе і Вінісіуса на легкі голи, адже кілька разів за матч Іньїго, Бальде, Кунде і Кубарсі все ж помиляються при створенні штучних офсайдів.

“Реал Мадрид” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону Мадрид обіграв “Барсу” тричі — 2:1 на “Монжуїку”, 4:1 у Суперкубку та 3:2 на “Бернабеу”. Героєм усіх матчів був тоді Беллінгем.

Остання серія перемог каталонців над “Вершковими” була взимку 2023-го, коли Хаві встиг навіть “нову еру” оголосити, але забракло і кадрів, і вмінь.

Ну, й останню перемогу “Барси” на “Бернабеу” в чемпіонаті ви точно не забули: березень 2022-го, 4:0, дубль Обамеянга.

Орієнтовні склади

У “Реала” окрім “довгострокових” Карвахаля та Алаби вибули Родріго та Куртуа. Тібо підмінить Лунін, а ось втрата бразильця означає перехід на минулорічні 4-3-1-2 з Беллінгемом у ролі “десятки”.

У “Барси”, своєю чергою, ще тиждень тому повернулися Гаві, Френкі, Фермін, Ольмо — це все чудові новини для Фліка, вони обіцяють йому цікаву лавку на “Бернабеу”. При цьому Араухо, Крістенсен, тер Штеген, Ферран і Берналь ще лікуються.

“Реал Мадрид”: Лунін – Васкес, Мілітао, Рюдігер, Менді – Вальверде, Чуамені, Камавінга – Беллінгем – Мбаппе, Вінісіус

“Барселона”: Пенья – Кунде, Іньїго Мартінес, Кубарсі, Бальде – Педрі, Касадо – Ямаль, Фермін Лопес, Рафінья – Левандовський

Максимович Назар

Recent Posts

Владислав Велетень: Установка була – завжди перемагати

Півзахисник "Колоса" Владислав Велетень прокоментував нічию з "Поліссям" (1:1) в 11-му турі УПЛ.Читати далі

12 хв. ago

Педру Нету: Ми перетворюємо Челсі на команду найвищого рівня

Вінгер "Челсі" Педру Нету розповів про менталітет команди.Читати далі

14 хв. ago

МЛС. плей-офф, 1/8 фіналу. Інтер Маямі з голом Суареса і асистом Мессі переміг Атланту – Кривцов не потрапив у заявку

У ніч на суботу, 26 жовтня, відбувся перший матч плей-офф МЛС між Інтером Маямі та…

2 години ago

Ілля Квасниця: Прикро, коли втрачаєш перемогу, домінуючи на полі більшу частину матчу

Післяматчевий коментар автора голу у ворота “Чорноморця”.Читати далі

2 години ago

Вінгер Чорноморця: Я вважаю, що ми більше здобули 1 бал, ніж втратили

Вінгер "Чорноморця" Денис Янаков поділився своїми думками після нічиї з "Рухом" (1:1) в 11-му турі…

2 години ago

Дідик – про нічию з Чорноморцем: Провина на кожному з футболістів. Наразі в нас є проблеми

21-річний футболіст вважає, що у втраті очок винен увесь колектив.Читати далі

2 години ago