Categories: Перша ліга

Василь Кравець: Приємно грати у такій конкуренції як у Групі Б Першої ліги

Герой 13-го туру у Першій лізі 2024/25 Василь Кравець розповів про перемогу над ЮКСА

Флангові захисники – рідкісні гості в рубриці «Герой туру», а дарма! Велику користь вони приносять в ігрових побудовах будь-якої прогресивної команди, виконують великі обсяги робіт і активно допомагають своєю активністю на всій протяжності поля. Яскравий приклад – сьогоднішній лауреат журі Sport Arena та ПФЛ.

Якщо Арі Моуру за очевидну схожість дриблінгу та удару Артур Валерко прозвав «бразильським Ярмоленком», то Василь Кравець за зовнішність, зачіску, атлетизм, сильний удар, манеру гри та кольори форми збірної пентаккампеонів змушували називати його не інакше, як «харківським Роберто Карлосом».

Герой 13-го туру у Першій лізі Василь Кравець поділився враженнями від перемоги над ЮКСА, наголосив на прогресі команди, а також подякував всім жителям славетного міста Харків.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Першій лізі?

– Якщо відверто, не сподівався, що стану найкращим гравцем туру. Себе героєм не вважаю. У цьому заслуга всієї нашої команди. Намагатимуся у кожному матчі грати ще краще.

– З якими очікуваннями команда підходила до матчу проти ЮКСА? Наскільки вам пішов на користь пропуск минулого туру?

– З максимальним налаштуванням підходили до гри, ретельно розбирали суперника. Знали сильні та слабкі сторони ЮКСА, адже грали вже з цією командою. Фізично, тактично та ментально були готовими. На мою думку, нашій команді пішов на користь пропуск туру, адже отримали додатковий день відпочинку.

– Ваша команда активно розпочала зустріч, але не вдавалося довести свої атаки до логічного завершення. У чому на вашу думку причина не надто високої ефективності гри в атаці?

– Головне, що нашій команді вдається створювати моменти. Безумовно, з реалізацією є проблеми, але ми працюємо над цим. Якщо будуть моменти, то голи прийдуть. Ми зараз створюємо низку моментів і почали забивати. Отримуємо впевненість у власних силах.

– У першому таймі був певний ігровий відрізок коли домінував суперник. Можливо, на контратаках вам було навіть простіше грати?

– Дійсно, наприкінці першого тайму суперник почав грати активніше. Ми протягом 30-ти хвилин пресингували, не давали супернику спокійно вийти в атаку. Безумовно, всю гру не можна грати активно, тому необхідно було дещо взяти паузу. Ми можемо грати з позиції сили, а також і на контратаках.

– На початку другого тайму ви своїм сильним ударом буквально прошили голкіпера і відкрили рахунок. Поділіться своїми емоціями від дебютного у нинішньому чемпіонаті гола?

– Щасливий що зміг забити, але на першому місці завжди результати команди. Намагатимуся приносити ще більше користі команді. Ніколи не святкую голи, але мені приємно. Більше радості отримую від результативної передачі. Головне щоб наша команда перемагала.

– Наскільки простіше гралося команді за рахунком? Розуміли, що за такої гри необхідно збільшувати свою перевагу?

– Ми продовжували грати наче на табло 0:0. Розуміли, що ЮКСА почне грати активніше, тому необхідно було збільшити свою перевагу. Ніколи не потрібно зупинятися на досягнутому, коли перевага мінімальна.

– На 64-й хвилині Арі Моура після шикарної комбінації збільшив перевагу вашої команди. Після цього вже змогли видихнути з полегшенням?

– Безумовно, це додало ще більшої впевненості нашій команді. На мою думку, за рахунком грали впевненіше. Щасливий, що не пропустили і це свідчить про хороший ігровий тонус.

– Це була друга поспіль перемога Металіста 1925, та ще й без пропущених м’ячів. У чому насамперед додала ваша команда?

– Стали краще розуміти один одного у захисті. До того ж, Варакута в останніх матчах нас виручає і грає впевнено. У захисті стали грати простіше і це приносить свої плоди. Не треба нічого вигадувати і ризикувати, адже можна отримати суттєві проблеми.

– У матчі проти ЮКСА ви виграли дуель у досвідченого Зозулі та технічного Габріеля. Один із найкращих особисто для вас матчів?

– Переконаний, що моя найкраща гра ще попереду. Ідеальних матчів не існує і необхідно постійно прогресувати і працювати над собою. У минулих турах теж непогано грав і ця стабільність мене радує. Ще досі згадую матч проти Вереса, коли зіграв дуже невдало. Вибачався перед партнерами по команді.

– Як оціните конкуренцію у нинішньому чемпіонаті? Погоджуєтеся з тим, що група Б є сильнішою за групу А?

– На мою думку, у нас сильніша група, адже немає такого явного лідера як Агробізнес. Приємно грати у такій конкуренції. Всі команди намагаються грати у футбол, а не відбиватися. Думав, що ми цей чемпіонат пройдемо без проблем. Проте, не так сталося, як гадалося. Думаю, що на нас суттєво вплинула поразка від Маріуполя. Ми суперників поважаємо, але завжди налаштовуємося на перемогу.

– Вас називають «харківським Роберто Карлосом». Вам це приємно? Можливо, це був один із ваших кумирів?

– Я не можу сказати, що мене хтось з ним порівнює. У день народження моєї дружини забив у гол у його стилі. Це був просто як жарт.

– Після минулого сезону у вас були пропозиції від клубів УПЛ? Чому обрали саме Металіст 1925?

– Мені завжди імпонувала тренерська філософія Віктора Скрипника. Зателефонував йому і запитав, чи є можливість приєднатися до його команди. Про гроші навіть не думав. Для мене насамперед було важливо грати і досягати результату разом з командою.

– Безумовно, для Металіста 1925 насамперед важливо завершити 2024 рік в топ-4. У психологічному плані відповідальність за результат додатково тисне?

– Нас це додатково мотивує, адже хочемо насамперед собі довести, що здатні регулярно перемагати. Ми ставимо собі за мету повернутися до УПЛ.

– Харків зараз потерпає від російських ракет. Що можете сказати всім жителям цього славетного міста?

– Хочу насамперед подякувати всім ультрас Металіста 1925, які зараз захищають Україну на фронті. Також дякую всім жителям Харкова, які у такій непростий час залишилися у рідному місті. Ми завжди граємо за клуб і місто. Хочемо прославити Харків і повернутися до УПЛ.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

УПЛ U19. Кривбас закамбечив з ЛНЗ, Карпати розгромили Оболонь, Олександрія зіграла внічию

В чемпіонаті юнацьких команд відбуваються матчі 11-го туруЧитати далі

1 годину ago

Перша ліга. Кремінь в більшості розгромно програв Кудрівці

Кремінь у минулому турі згідно календаря чемпіонату участі не брав. Кудрівка в минулій грі зазнала…

1 годину ago

Перша ліга. Металург мінімально переміг Маріуполь

Металург у минулому турі в гостях зумів відібрати два очки в лідера групи Полтави. ФСК…

2 години ago

Рух – Чорноморець: стартові склади матчу 11-го туру УПЛ

"Рух" і "Чорноморець" відкриють програму 11-го туру Української Прем'єр-ліги. Зустріч відбудеться у Львові на "Арені…

2 години ago

Перша ліга. Вікторія зазнала поразки від Полтави

Центральний матч туру у цій групі. Вікторія в минулому турі в гостях перемогла Кудрівку і…

2 години ago

Ігор Циганик: Шовковський повернувся до своєї кар’єри, коли він починав, будучи футболістом Динамо

Журналіст Ігор Циганик прокоментував мінімальну поразку Динамо від Роми в матчі 3-го туру Ліги Європи.Читати…

2 години ago