Categories: Єврокубки

Рома – Динамо. Післяматчева пресконференція Олександра Шовковського

Головний тренер “Динамо” Олександр Шовковський на пресконференції підбив підсумок матчу 3-го туру Ліги Європи з “Ромою”, в якому його команда програла 0:1.

– Ми прекрасно розуміли, проти якої команди ми сьогодні грали, розуміли, як вона готується до матчів, як вона готує свої атаки, і насамперед намагалися зробити все можливе, щоб обмежити простір між лініями і не дати команді суперника забити швидкий гол.

Але, на жаль, у наші ворота було призначено образливий і, вважаю, десь необов’язковий пенальті. Але факт є факт, ми пропустили. Водночас, крім того пенальті, у “Роми” в першому таймі були лише дальні удари.

Ми намагалися використовувати свої шанси, включно зі швидкістю в контратаках, у нас було кілька моментів, які ми могли завершити позитивно, але, на жаль, не зробили цього. А в тому моменті, який ми завершили позитивно, наш футболіст опинився поза грою.

У другому таймі ми хотіли змінити манеру гри. Але, знову-таки, розуміли, проти кого граємо. Проте і після перерви в нас, вважаю, були досить непогані моменти, які ми могли більш вдало завершувати. Хоча, водночас, могли пропустити і другий м’яч.

– Сьогодні у вашій команді краще зіграла оборона чи атака?

– Я ніколи так не поділяю гру команди. Вона синхронно будує свої оборонні лінії та грає в атаці. Сьогодні в нападі нам трохи не вистачало агресивності, особливо на початку гри.

А загалом, я віддаю належне “Ромі”, яка виступає в Серії А, має великий бюджет. Ми ж зараз не можемо залучити легіонерів високого рівня. Ті іноземці, які в нас були до війни, почувши перші вибухи та постріли, одразу ж попросилися в оренду.

– Ваші враження від “Роми”?

– Команда зіграла очікувано, використовуючи фланги, прагнучи швидко змінювати напрямок атак, створювати чисельну перевагу та використовувати якості своїх футболістів, які вправно працюють із м’ячем і чудово комбінують. Ми розуміли, що наш суперник намагався великою групою гравців видавлювати нас на нашу половину, щоб увійти в активний пресинг, тому ми використовували довгі передачі та наших швидких гравців попереду.

Не можу сказати, що “Рома” чимось здивувала, але це в будь-якому разі дуже потужна команда, яка грає в одному з найкращих чемпіонатів, борючись у ньому за найвищі місця.

– Як проходить відновлення Ярмоленка та Піхальонка? Чи зіграють вони з “Шахтарем”?

– Думаю, обидва вони в цьому матчі не зіграють. Мало відновитися, треба ще обов’язково набрати певні кондиції. А часу на це в хлопців було дуже мало.

– Як вам Довбик?

– Я прекрасно знаю якості Артема, тому що працював у тренерському штабі збірної України. Зокрема, під час Євро-2020. Вважаю, це гравець високого рівня, який дає “Ромі” глибину атаки, може нав’язувати боротьбу в штрафному майданчику. Є в нього й індивідуальні сильні якості – як удари по воротах, так і боротьба. Вважаю, що такі гравці прикрашають футбол. Радий за нього, якщо говорити особисто. Був би задоволений, якби в нас був такий футболіст.

– Сьогодні в стартовому складі було багато змін. Чи задоволені ви тими, хто сьогодні вийшов на поле з перших хвилин?

– Безумовно, майбутня гра з “Шахтарем” у чемпіонаті України внесла корективи. Ми враховували близькість цього поєдинку, коли визначалися зі стартовим складом на сьогоднішню гру. У нас в обоймі 26 гравців.

Що стосується гри, яку показали хлопці, то, звісно, є моменти, які треба покращувати, але загалом гравці в більшості виконали план на цей матч. Не обійшлося без індивідуальних помилок, але це футбол.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Ямал: Я хочу, щоб мене запам’ятали як легенду Барселони

Молодий талант "Барселони" Ламін Ямал поділився своїми планами на майбутнє.Читати далі

58 хв. ago

Ліга Європи. Результати всіх матчів дня

Сьогодні, 24 жовтня, відбулися матчі 3 раунду основного етапу Ліги Європи сезону-2024/25.Читати далі

1 годину ago

Олімпіакос без Яремчука переграв Мальме у Лізі Європи

24 жовтня відбувся матч 3-го туру Ліги Європи 2024/25 між командами Мальме та Олімпіакос. Читати далі

1 годину ago

ЛЄ. Вилучення Моуріньо не допомогло. Ман Юнайтед не зміг перемогти Фенербахче

Сьогодні, 24 жовтня, відбувся матч 3-го туру основного етапу Ліги Європи 2024/25.Читати далі

1 годину ago

Ліга конференцій. Результати всіх матчів четверга

Сьогодні, 24 жовтня, відбулися матчі 2 туру етапу єдиної ліги у Лізі конференцій сезону-2024/25. Читати…

1 годину ago

Мбаппе виграв справу у ПСЖ. Клуб має заплатити йому 55 мільйонів євро

Нападник Реала Кіліан Мбаппе вимагав від ПСЖ виплатити йому бонуси у розмірі 55 мільйонів євро. Як повідомляє L'Equipe француз виграв справу проти…

1 годину ago