Categories: Єврокубки

Леонід Буряк: Динамо та Рома – це клуби з іменами

Легенда Динамо Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua висловився про шанси київської команди у сьогоднішньому поєдинку Ліги Європи з італійською Ромою.

– Леоніде Йосиповичу, поділіться очікуваннями від матчу Ліги Європи Рома – Динамо?

– Серйозні очікування від Динамо у цьому поєдинку. Київська команда, в принципі, добре зараз грає в чемпіонаті України. Просто потрібно такі результати та таку гру перенести на європейський рівень. У нас українська команда, у нас чимало молодих талановитих футболістів. Звичайно, потрібен час для того, щоб Динамо перенесло на європейську арену те, що їм виходить робити в першості України. Наразі кияни більш-менш виглядають та йдуть на першому місці в УПЛ. Також варто зазначити, що гра більш-менш стабілізувалася у “Динамо”. Хоча у футболі завжди намагаються покращувати гру та прогресувати. А Рома – суперник, звісно, ​​досить серйозний. Як буде у поєдинку, побачимо. Але ми все підтримуватимемо Динамо у цій зустрічі!

– Перед поєдинком із Ромою Динамо обіграло Оболонь із рахунком 5:1. За 2 результативні дії у свій актив записали Ванат, Бражко та Шапаренко у цьому поєдинку. У нормальній формі вони підійшли до поєдинку із римлянами?

– Так, у нормальній, але грає та здобуває результат загалом команда! Так, є у Динамо травмовані, але є ким робити ротацію. Дякувати Богу, команда може перебудовуватися. Я думаю, що Динамо з кожною грою додаватиме. І ми від них цього чекаємо.

– Цікавим буде протистояння Довбика проти Динамо. Що ви думаєте з цього приводу?

– Щодо Довбика скажу, що він грає за великий клуб. І, звичайно, всі хочуть від нього голів! Але це не завжди виходить. Те саме стосується київського Динамо. Якщо ви хочете себе увічнити у цьому клубі як легенди, у вас немає права на помилку! У кожній грі потрібно доводити та підтверджувати, що ви і справді футболісти, які готові вписати свої імена в історію Динамо (Київ).

– Як вважаєте Рома, трохи сильніше Лаціо і Хоффенхайма за складом?

– Все-таки це приблизно однакові команди. І невідомо, у якому складі вийде грати Рома із Динамо. У італійців у принципі Серія А стоїть на першому місці та є у пріоритеті. Інші турніри, окрім Ліги чемпіонів, у них вважаються другорядними змаганнями.

– І все ж таки цікаво, що зустрінуться на «Стадіо Олімпіко» два гранди європейського футболу!

– Звісно, ​​київське Динамо та Рома – це клуби з іменами. Такі команди завжди мають сильних футболістів! За Рому грали і мої друзі, які стали чемпіонами світу. Але це був інший час, і були інші футболісти. Все залежатиме від Динамо та від того, як вони налаштуються на матч. Усі свої найкращі якості потрібно перенести з УПЛ до Ліги Європи! І тоді все буде гаразд. Потрібно грати з таким же ентузіазмом і з такою самою віддачею на полі. І досягати цілей потрібно поступовими кроками. Просто так одразу нічого не виходить. Багато хто хоче взяти і відразу виграти у Роми. Для цього треба пройти всі етапи, як, наприклад, той самий матч із Лаціо. Це стосується й Шахтаря!

– До речі, що скажете про матч донецької команди проти Арсеналу у Лізі чемпіонів?

– Між Шахтарем, який ми бачили до матчу з Арсеналом і тим, що грав у поєдинку з лондонцями, є дві великі різниці. Шахтар у матчі з Арсеналом принаймні обличчя не втратив. Донеччани виглядали досить солідно. Але Шахтарю та Динамо, щоб повернутися на свій рівень, доводиться через це пройти. Відразу нічого не виходить! Тому подивимося, як прогрес наших клубів виглядатиме. А, якщо говорити загалом, то треба все найкраще по крихітках збирати та відновлювати в Україні той футбол, який у нас був 10-15 років тому.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Збірна Данії представила нового головного тренера

Пресслужба Данського футбольного союзу повідомила про призначення на посаду головного тренера національної збірної Брайана Рімера.Читати…

47 хв. ago

Колишній гравець Динамо буде працювати тренером у Бразилії

Колишній півзахисник київського «Динамо» Карлос Корреа працюватиме у тренерському штабі бразильського клубу «Ріу Бранку».Читати далі

1 годину ago

Шанс для Зінченка? Калафіорі пропустить матч із Ліверпулем

Лівий захисник лондонського Арсеналу не зіграє проти Ліверпуля найближчими вихідними у межах 9 туру Англійської…

2 години ago

ЗМІ: Матс Хуммельс дебютує за Рому у матчі проти Динамо

Легенда збірної Німеччини та дортмундської Боруссії Матс Хуммельс уперше вийде на поле у футболці Роми…

2 години ago

Хансі Флік: У мене фантастична команда та неймовірні гравці

Головний тренер Барселони Хансі Флік в інтерв'ю УЄФА оцінив вчорашній виступ своєї команди в матчі…

2 години ago

Офіційно. Ворскла оголосила про призначення нового головного тренера

Новим головним тренером Ворскли став Юрій Максимов, про це повідомляє офіційний сайт "зелено-білих".Читати далі

3 години ago