Categories: Єврокубки

Рома – Динамо: анонс матчу 3-го туру групового етапу Ліги Європи

Ліга Європи, третій тур
24 жовтня, 19:45. “Стадіо Олміпіко” (Рим)
Головний арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

Новини Роми (Рим, Італія)

Лише прийшов новий тренер Іван Юрич, так вже і його хочуть звільнити. Не йдуть результати в “Роми”, перемоги – це велика рідкість. За останні п’ять матчів вдалося виграти лише один раз – проти “Венеції” у матчі чемпіонату Італії. І те це була вольова перемога, вирвана у другому таймі проти команди, котра тільки-но піднялася із Серії Б. Багато про що говорить, чи не так?

На минулих вихідних теж “вовків” спіткала невдача. Непогано трималася команда Юрича проти чинного чемпіона Італії “Інтера”, могла також забивати. Але це зробив суперник. Гол Мартінеса став єдиним і переможним. Опонент – сильний, тут питань зовсім немає. Але знову нуль набраних очок. І “Рома” поки іде на 10 місці у турнірній таблиці. Якщо говорити про відрив від лідера “Наполі” – це дев’ять залікових пунктів (при тому, що у римлян всього 10). Якщо розглядати більш реальну ціль – зону ЛЧ – це чотири бали. Не критично, але і цього поки важко досягнути.

У Лізі Європи також блиску і вишуканості немає. За два матчі – одне набране очко. Ще нічию, нехай і домашню, з “Атлетіком” можна зрозуміти. Довго тримали перевагу у рахунку, яку заробили завдяки голу Довбика. Але на 85 хвилині пропустили. Однак програти поточному шведському середняку (сьоме місце у внутрішньому чемпіонаті) “Ельфсборгу” – це що взагалі таке? Так, 24 удари, так, 68% володіння м’ячем. Але який сенс в цьому, якщо ти привозиш пенальті і пропускаєш гол, який стає вирішальним?

Кадри господарів

Довбик нещодавно мав деякі проблеми зі здоров’ям, але у минулому матчі відбігав усі 90 хвилин. Повинен зіграти і у цьому поєдинку. А ось на Ель-Шаараві і Салемакерса Юрич розраховувати не може. Ле Фе – під питанням. А Гуммельс казав, що буде вже готовим на “Динамо”. Але поки він ще жодного матчу за “Рому” не провів – тільки сидів на лаві для запасних.

Новини Динамо (Київ, Україна)

Позитив в УПЛ, негатив у Лізі Європи. Так можна назвати поточний стан справ у підопічних Шовковського. Справи у чемпіонаті ідуть добре. З 27 очок за дев’ять турів було набрано 25 залікових пунктів. Тільки з “Рухом” втратили бали. Усе решта – перемоги. Тому і лідирують кияни у турнірній таблиці. Від “Олександрії” відрив два очки, а ось від “Шахтаря” – шість.

Зокрема у минулому поєдинку “Динамо” провело київське дербі проти “Оболоні”. Рівною грою це важко назвати. “Пивовари” хотіли поставити позаду блок, але ще до 30 хвилини пропустили три голи. Підсумковий рахунок – 1:5, але і той єдиний гол забила не “Оболонь”. Михавко зрізав у свої ворота. Роззабивався 19-річний захисник останнім часом. За п’ять матчів – чотири голи: два у свої, два у чужі. Не дасть засумувати.

А ось у Лізі Європи… Спочатку поразка “Лаціо” 0:3, потім – “Гоффенгайму” 0:2. Поки не щастить киянам у Німеччині. Але справді, тут і про долю везіння. Бо що римляни, що представник Бундесліги видали свої ледь не найкращі матчі за останній час. “Динамо” моментами дуже пристойно атакувало, але десь не вистачало завершення, десь суперник був на долю секунди швидший. Також і без провалів в обороні не обійшлося – особливо у поєдинку з “орлами”. Але хороший потенціал є, хоча і бажано його втілювати у результат.

Кадри гостей

Команда вирушила на матч без Ярмоленка. У минулому матчі проти “Оболоні” на його позиції грав Караваєв і відзначився голом, а Волошин на полі взагалі не з’явився. Приберіг Шовковський Назара на Рим? Також не допоможуть команді Піхальонок, Себальйос, досі відновлюється від травми Шепелєв.

Останні п’ять матчів Роми і Динамо

Останні п’ять зустрічей господарів

20.10. Рома – Інтер 0:1 (Серія А)

06.10. Монца – Рома 1:1 (Серія А)

03.10. Ельфсборг – Рома 1:0 (ЛЄ)

29.09. Рома – Венеція 2:1 (Серія А)

26.09. Рома – Атлетік 1:1 (ЛЄ)

Останні п’ять зустрічей гостей

19.10. Оболонь – Динамо 1:5 (УПЛ)

06.10. Динамо – Кривбас 2:1 (УПЛ)

03.10. Гоффенгайм – Динамо 2:0 (ЛЄ)

29.09. Лівий Берег – Динамо 0:3 (УПЛ)

25.09. Динамо – Лаціо 0:3 (ЛЄ)

Особисті матчі між командами

27.11.2007. Динамо – Рома 1:4 (ЛЧ)

19.09.2007. Рома – Динамо 2:0 (ЛЧ)

23.11.2004. Динамо – Рома 2:0 (ЛЧ)

15.09.2004. Рома – Динамо 0:3 (технічна перемога) (ЛЧ)

Орієнтовні склади на матч

“Рома”: Свілар – Челік, Н’Діка, Бастоні – Абдулхамід, Крістанте, Паредес, Анхеліно – Дибала, Пеллегріні – Довбик.

“Динамо”: Бущан – Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак – Шапаренко, Бражко – Волошин, Буяльський, Кабаєв – Ванат.

Максимович Назар

Recent Posts

Сергій Ребров: Я думаю, що Довбик дуже добре вписався в Рому, а в такому клубі це важко зробити

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров оцінив виступи нападника італійської Роми Артема Довбика після…

1 секунда ago

Лунін готується зіграти у стартовому складі Реалу в Ель-Класіко

Український голкіпер мадридського Реала Андрій Лунін готується зіграти у стартовому складі надалі Ель-Класіко з Барселоною. Читати далі

3 хв. ago

Арне Слот: Ми дуже задоволені перемогою

Англійський «Ліверпуль» з мінімальним рахунком переграв німецький РБ «Лейпциг» – 1:0. Перемогу клубу АПЛ приніс…

7 хв. ago

Манчестер Сіті встановив новий рекорд Ліги чемпіонів

23 жовтня відбувся матч між Манчестер Сіті та Спартою в рамках 3-го туру Ліги чемпіонів на Етіхаді.…

13 хв. ago

Венсан Компані: Сьогодні ми безперечно виклалися на 100%, але цього було недостатньо

Німецька «Баварія» приїхала в гості до іспанської «Барселони». Поєдинок закінчився розгромною поразкою команди з Мюнхена…

17 хв. ago

Гвардіола: Коли Холанд забігає до штрафного майданчика – його неможливо зупинити

Англійський «Манчестер Сіті» без особливих проблем прибрав зі свого шляху «Спарту» з Чехії. Ерлінг Холанд став автором дубля, а…

37 хв. ago