Categories: Єврокубки

Рома – Динамо: передматчева прес-конференція Івана Юріча

Головний тренер “Динамо” Іван Юрич на прес-конференції напередодні матчу з київським “Динамо” відповів на запитання журналістів.

– Яка ротація очікується завтра? Довбик?

– Я ще не вирішив. Манчіні не завершив тренування через напад гарячки. Я внесу деякі зміни. Це правильно, адже в нас 7 матчів за 21 день. Це не буде масова ротація, але зміни будуть.

– “Рома” ще не набула тієї злоби, яка відрізняє її команди.

– Ми поки що на півдорозі. У матчі з “Інтером” (0:1) ми побачили велику волю, з іншого боку – у нас абсолютно немає переможного менталітету. В останніх 17 матчах у нас 3 перемоги. Це не менталітет “Роми”, він на нижчому рівні.

Я бачу зростання багатьох гравців, але ми не те, чим має бути “Рома” – командою, яка виграє матчі. Треба змінити менталітет. Виступом загалом я задоволений, але результатів недостатньо. Я не виправдовуюся, тут усе є, треба реагувати з характером. Команда має показати, з чого вона зроблена.

Є проблеми з психологією. Є гра, є футболісти. Ми не на рівні “Інтера”, але гравці в нас є. Із завтрашнього дня я хочу побачити інші речі. Я хочу більше речей, більше зла. Гравці повинні змінити ситуацію, для цього вони повинні стати звірами. Я очікую інші речі завтра.

– Свілар виглядав пригніченим після матчу з “Інтером”. Невже в команди немає антитіл, щоб пережити цей момент?

– “Рома” робила хороші і правильні речі в матчах з “Монцою”, з “Ельфсборгом”, і навіть проти “Атлетика”. Я бачу зростання багатьох гравців, але нам потрібно змінити менталітет. Я загалом задоволений грою, але не вистачає результату. І звісно необхідно проявляти характер, як би не було важко.

– Вибір Анджеліно Брачетто продиктований бажанням бачити його в цій ролі чи тому, що інші не в змозі грати?

– Ні, з Ермосо все гаразд, вибір продиктований тим фактом, що на позиції п’ятірки я хочу бачити гравця, який вміє вести м’яч, створювати перевагу. Анджеліно має вміння виконувати навіс, у нього хороша передача, бачення поля, а ще він хороший в оборонній фазі. Тож це тактичний вибір, а не через відсутність альтернативи.

– Хуммельс і Ле Фе зіграють завтра?

– Я думаю про це. Мені ще потрібно вирішити цей момент, тому не можу точно відповісти на ваше запитання. Потрібно знайти відповідний момент, ми розраховуємо на цих гравців.

– Які у вас відчуття перед матчем із “Динамо”? Що турбує?

– Мені всього вистачає, ситуація ідеальна. Я відчуваю довіру. Мені як людині нічого не вистачає, щоб добре працювати. Я можу виправдовуватися, як і гравці, але це було б слабкістю. Треба вийти на поле і з’їсти суперника, решта – для слабаків. Ми наполегливо працюємо, у нас найкраща організація, найкращий спортивний центр.

– Для вас пріоритетом є Серія А? Ліга Європи на другому місці?

– Ні, для мене важливі обидва турніри, але очевидно, що в майбутньому “Рома” хоче потрапити в Лігу чемпіонів. Ліга Європи і Кубок Італії можуть принести велику радість нашим уболівальникам.

– Ви задоволені грою пари півзахисників Крістанте – Коне?

– У деяких матчах я був задоволений, але в недільному матчі з “Інтером” – меншою мірою. У нас багато гравців для гри в центрі поля, обов’язково спробуємо інші варіанти. Недоторканних немає, особливо коли справи йдуть не дуже добре.

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Брест зіграв внічию з Баєром, Аталанта не змогла перемогти Селтік

Сьогодні, 23 жовтня, відбулося 2 матчі основного етапу Ліги чемпіонів-2024/25.Читати далі

20 хв. ago

Рома оголосила заявку на матч Ліги Європи проти Динамо

Головний тренер італійської Роми Іван Юріч визначився із заявкою на матч 3 туру Ліги Європи…

38 хв. ago

Рома – Динамо: передматчева прес-конференція Олександра Шовковського

Головний тренер Динамо Олександр Шовковський поспілкувався з пресою перед матчем 3-го туру Ліги Європи проти…

2 години ago

Томмазо Бальданці: У матчі з Динамо хочемо здобути першу перемогу в Лізі Європи

Півзахисник "Роми" Томмазо Бальданці поділився очікуваннями від матчу Ліги Європи з "Динамо", який відбудеться у…

2 години ago

Українська бригада арбітрів працюватиме на матчі Ліги конференцій

24-го жовтня відбудеться матч між Целє та ІстанбуломЧитати далі

2 години ago

Віталій Буяльський: У матчі з Ромою потрібно діяти компактно як в обороні, так і в атаці

Півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський поділився очікуваннями від майбутнього поєдинку 3-го туру основного етапу Ліги Європи…

2 години ago