Categories: Єврокубки

Андрій Воробей: Шахтар почав грати лише після відбитого пенальті

Екс-форвард «Шахтаря» Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua прокоментував перемогу лондонського «Арсеналу» над донеччанами у матчі Ліги чемпіонів (1:0).

– Андрію, які у вас залишилися враження від матчу «Арсенал» – «Шахтар» (1:0)? Як ви оціните гру донецької команди попереду? Чи з’явилася та агресія, про яку ви говорили раніше?

– Загалом скажу так: гра, яку ми вчора побачили, говорить про те, що у нас, на жаль, на даний момент рівень чемпіонату України такий. Не можемо ми зараз якось стрибнути вище голови. Я б не сказав, що в матчі з «Арсеналом» була покращена гра або якось інакше «гірники» грали. Ні! Швидше за все, «Арсенал» десь грав не з таким азартом. Лондонці, мабуть, заощаджували сили перед матчем АПЛ із «Ліверпулем» 27 жовтня. Перші 10 хвилин, звичайно, були дуже складні. Потім «Шахтар» більш-менш вирівняв гру. А потім був пропущений прикрий гол. Насправді ми не награли на нічию. Так, кажуть, що моменти були наприкінці поєдинку. Але «Арсенал» раніше міг забивати. Тому нам пощастило, що ми із мінімальним рахунком програли.

– А ось з приводу гри «Шахтаря» попереду, що скажете? Егіналду був дуже активним на початку зустрічі.

– Мені здається, що «Шахтар» почав грати після відбитого пенальті від Різника. Можливо, цей епізод надихнув донеччан! А, може, «Арсенал» десь зупинився, будучи в шоці від того, що не реалізували пенальті. Після незабитого «канонірами» одинадцятиметрового «Шахтар» додав. Видно було, що донецька команда почала грати швидко, бігти вперед і без огляду. «Шахтар» почав показувати те, що ми від нього вимагаємо з перших хвилин. Запитання в іншому: може, десь і «Арсенал» підсів. І зазначу, що хлопці-легіонери, які вийшли на заміну, останні 15-20 хвилин додали ефективності у грі «Шахтаря». Донеччани після цього додали.

– Особливо класний удар був від Педріньйо у додатковий час.

– Так, був момент у Педріньйо! У тому епізоді мали добрий шанс забити, але воротар у яскравому стрибку відбив м’яч. Але все одно скажу, що у цій зустрічі ми таки не награли на нічию. Напевно, перемога «Арсеналу» закономірна. На цьому етапі ми не готові грати з такими командами. Що буде далі, не знаю. Важко сказати. Це рівень нашого чемпіонату, на жаль. У нас за три матчі один удар у площину воріт від Педріньйо, якщо не брати до уваги пенальті від Судакова в поєдинку з «Болоньєю». Це рівень нашого футболу зараз.

– Дмитро Різник парирував пенальті у поєдинку з «Арсеналом», як і Юрій Вірт у 2000 році за «гірників» у матчі з «канонірами» на «Хайбері». Український воротар показує гарну гру?

– До Різника питань немає. Він у пропущеному голі не винний. Такий пропущений м’яч – це справа випадку, таке буває у футболі. А пенальті він відбив, загалом грав впевнено! Удар від Мартінеллі він прийняв. Різник виручав «Шахтар», тож питань до нього немає. В принципі, як і до гри захисту загалом питань немає. Непогано зіграли, але пропустили. Але мені здається, що «Арсенал» грав у півсили з нашою командою. А «Шахтар», повторюся, почав грати після відбитого пенальті.

– Різник від матчу до матчу виявляє все більшу впевненість у рамці. Чи видно його прогрес?

– Впевненість з’являється у його діях. До рівня Трубіна, звичайно, ще працювати і працювати, але в останніх поєдинках Різник допомагає дуже сильно «Шахтарю». Видно, що у його грі є якась впевненість!

– Але перед матчем із «Шахтарем» «Арсенал» «Борнмуту» програв 0:2. Може, лондонці мають якусь невелику кризу?

– «Арсенал» має свої проблеми. У цьому поєдинку з «Шахтарем» не грали їхні лідери Едегор та Сака. У «канонірів» своя кухня, а у «Шахтаря» – своя. Але «Арсенал» виграв та три очки взяв. А «Шахтарю» можна занести до активу останні 15 хвилин. Донеччани в цей час грали з азартом і прагненням, вони бігли вперед. «Шахтар» ми хочемо бачити таким! Це єдине, що можна занести до активу «Шахтаря» у цьому матчі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Олег Шелаєв: По грі ми бачимо, що Траоре не дуже корисний Шахтарю

Колишній півзахисник "Шахтаря" і збірної України Олег Шелаєв прокоментував поразку "гірників" від "Арсеналу" (0:1) у…

31 хв. ago

Маріо Балотеллі – за крок до свого повернення в Серію А

Маріо Балотеллі за крок до свого повернення в Серію А. Скандальний нападник близький до переходу…

33 хв. ago

Стало відомо, коли Максимова представлять в якості тренера Ворскли

За інформацією ТаТоТаке, завтра, 24 жовтня, Ворскла офіційним оголосить про призначення новим головним тренером Юрія…

37 хв. ago

Іван Юріч: Ми ще не досягли мети, але працюємо над цим

Головний тренер Роми Іван Юріч висловився щодо ігрової форми своєї команди.Читати далі

40 хв. ago

Владислав Ванат – найкращий гравець 10-го туру УПЛ

Форварда київського Динамо Владислава Ваната визнано найкращим футболістом минулого 10-го туру чемпіонату України на думку…

52 хв. ago

Перемога у львівському дербі принесла Лупашку звання тренера туру

Українська Прем'єр-Ліга назвала найкращого тренера 10-го туру. Традиційно це було зроблено разом із експертами, коментаторами…

54 хв. ago