Categories: Єврокубки

Шахтар U-19 здолав Арсенал у Юнацькій лізі УЄФА

Паралельно з основним раундом Ліги чемпіонів УЄФА розвиваються події й на аналогічній стадії Юнацької ліги УЄФА, яка розігрується за схожим форматом, однак усе одно має певні особливості у вигляді так званого «шляху чемпіонів», щодо якого ми почнемо розмову трохи згодом.

Наразі ж нас цікавило продовження виступів юнаків донецького «Шахтаря» в турнірі своєї вікової групи.

На відміну від «дорослих» одноклубників, колектив Олексія Бєліка перші два тури супроводжував хоча б однією перемогою, яку донеччани здобули над італійською «Болоньєю» (4:3), після чого поступились бергамаській «Аталанті» (0:3) взагалі без шансів. Утім, як і команда під орудою Маріно Пушича, за чим ми спостерігали перед перервою на жовтневі матчі збірних.

До великої гри юнаки «Шахтаря» мусили повертатись на кілька годин раніше за основну команду й так само вони грали в гостях у лондонського «Арсеналу», який також мав невдалий досвід дуелі проти «Аталанти» (1:4), але зумів переграти французький «Парі Сен-Жермен» (1:0), тож команди Бєліка та Макса Портера були фактично сусідами в загальній турнірній таблиці.

«Гірники» цього разу віддали ініціативу суперникам та закрились у захисті, що виглядав значно більш упевненим у собі, аніж це було в грі проти «Аталанти». У підсумку, господарі поля обмежились створенням лише одного гольового моменту в першому таймі, та й той удар Кацуррі головою з подачу кутового з правого флангу на дальній стійці небезпечним можна було назвати лише з купою умовностей.

Що характерно, у відповідь команда Бєліка створила лише одну нагоду біля чужих воріт, і одразу ж забила гол. На 14 хвилині Галонський першим був на м’ячі в центрі штрафного під час передачі Дрозда з правого флангу й спрямував удар у дальній кут. Після цього «Шахтар» просто продовжував грати в той самий спокійний футбол, що й раніше, а суперники так і не змогли знайти правильний підхід у атаці.

Ситуація для «Арсеналу» кращою не стала й після перерви. «Шахтар» у другому таймі про атаку замислюватись так і не став, але позаду в «гірників» був такий потужний блок, що й незрозуміло, як суперники хотіли його подолати взагалі. Дійшло до того, що на 83 хвилині нам просто вимкнули телевізійну картинку, тож що там призвело до двох попереджень Бундаша – залишається тільки здогадуватись.

У наступному турі донецький «Шахтар» прийматиме «Янг Бойз», а лондонський «Арсенал» гостюватиме в міланського «Інтера».

Юнацька ліга УЄФА. Основний етап. 3-й тур.

«Арсенал» U-19 – «Шахтар» U-19 – 0:1

 Гол: Галонський, 14

 Попередження: Ломага, 45+1 – Огарков, 81, Бундаш, 87

 Вилучення: Бундаш, 87 (друге попередження)

«Арсенал» U-19: Сетфорд – Ніколс (Зечевич-Джон, 80), Гевен, Кацуррі, Кларк (Семон, 65) – Дудзяк, Росяк, Коплі (Кейсі, 58) – Фердінанд (Бейлі-Джозеф, 58), Аннус, Кабія.

«Шахтар» U-19: Баглай – Огарков, Костюк, Башмарин, Дрозд – Бундаш – Галонський, Цуканов (Стрільчук, 90+2), Сметана, Тютюнов (Трифаненко, 73) – Ломага (Петрук, 73).

Арбітр: Алан Кіяс (Меніхкірхен, Австрія).

Стадіон: «Медоу Парк» (Боремвуд, Англія).

Удари (у площину): 6 (3) – 5 (1)
Кутові: 5 – 0
Офсайди: 1 – 0.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Гасперіні: Селтік – це дуже сильна команда в Шотландії, тому правильно, що вони грають в атакувальний футбол

Головний тренер "Аталанти" Джан П'єро Гасперіні висловився про майбутній матч третього туру Ліги чемпіонів проти…

1 хв. ago

Хаві може очолити легендарний клуб, який він двічі перемагав у фіналі ЛЧ

«Манчестер Юнайтед» провально розпочав новий сезон 2024/25.Читати далі

3 хв. ago

Більше 100 футболісток попросили ФІФА розірвати контракт із саудівською нафтовою компанією

106 футболісток із 24 країн звернулися до ФІФА з листом, в якому просили припинити співпрацю…

12 хв. ago

Стартовий склад Шахтаря на матч Ліги чемпіонів з Арсеналом

Сьогодні, 22 жовтня, о 22:00 донецький Шахтар зіграє з лондонським Арсеналом в рамках третього туру…

60 хв. ago

Карло Анчелотті: У Реала без шпигунів достатньо інформації про Боруссію

Головний тренер мадридського «Реала» Карло Анчелотті прокоментував відмову дортмундської «Боруссії» проводити тренування на «Сантьяго Бернабеу».Читати далі

1 годину ago

Тоні Кроос: Мене не здивувало призначення Тухеля головним тренером збірної Англії

Колишній півзахисник «Реала» Тоні Кроос прокоментував призначення Томаса Тухеля головним тренером збірної Англії. Читати далі

2 години ago