Олег Краснопьоров: Врятуйте Маріуполь – символ спротиву окупантам! Звертаюсь до клубів УПЛ

ФСК “Маріуполь” опинився у дуже складній ситуації.

Команда з міста, яке стало символом спротиву російським окупантам, і команда, яка пристойно виступає в першій лізі вітчизняного футболу, залишилася без фінансування. Про те, що відбувається з “Маріуполем”, і про шляхи виходу із кризи Footboom поговорив із головним тренером азовського колективу Олегом Краснопьоровим.

– Нас просто покинули, – зазначив Олег Володимирович. – На проведення матчу з “Діназом” (20 жовтня, 3:0, – ред.) хлопці самі знайшли гроші – у друзів, у знайомих, які профінансували все безкорисливо. Організація одного поєдинку в першій лізі вартує 80-100 тисяч гривень.

Зараз шукаємо фінанси на виїзну гру з “Металургом” в Запоріжжі, шукаємо своїми силами. Добре, що вдалося знайти локацію для тренування – на хорошому полі.

– Яка ситуація із зарплатою?

– На даний момент заборгованість по зарплаті складає чотири місяці. Радує, як команда реагує на ці труднощі. Після того, як ми обіграли “Діназ”, зібралися всім колективом, поспілкувалися. Важливо, що в “Маріуполі” є справжній колектив, міцна за духом команда. Але, на жаль, у нас немає спонсорів. Ми розуміємо, що в умовах війни важко щось вимагати, і непросто робити будь-яку справу, але я вважаю, що “Маріуполь” має бути врятований, бо це, справді, – символ спротиву міста-героя російським загарбникам.

Маріуполь завжди був футбольним містом, і цей статус потрібно зберегти. Ми, зі свого боку, – тренери і футболісти, готові наразі тренуватися й грати безкоштовно.

– Як на все це реагує керівництво ПФЛ?

– Президент ПФЛ Олександр Каденко зайшов до нас, поговорив з командою і зі мною, сказав, що готові допомогти, однак, поки незрозуміло, як і коли це станеться. Часу на вирішення проблеми обмаль – залишилося чотири дні до матчу із запорізьким “Металургом”.

– Що ще можна зробити для порятунку “Маріуполя”?

– Мені зараз хочеться буквально прокричати “SOS!”. І, що важливо, – звернутися із проханням про допомогу до клубів УПЛ, власники яких щиро люблять футбол. Їх допомога не тільки врятує “Маріуполь”, а й стане яскравим прикладом нашої – української солідарності і патріотизму!

– Яким у цій важкій ситуації ви бачите майбутнє ФСК “Маріуполь”?

– До зимової перерви нам залишилося зіграти шість матчів. Треба знайти гроші на їх проведення, щоб переміг спортивний принцип. Надалі ми будемо активно шукати шляхи виходу з кризи. Тому, знову буквально прокричу: “Врятуйте “Маріуполь”!

Максимович Назар

Recent Posts

Максим Таловєров встановив унікальне досягнення у чемпіонаті Австрії

Центральний захисник ЛАСКа та збірної України Максим Таловєров став автором унікального досягнення в чемпіонаті Австрії.Читати…

5 години ago

Олександр Кучер: Аби не нарватися на погром Шахтарю не треба помилятися в обороні

Колишній захисник Шахтаря Олександр Кучер озвучив побоювання перед матчем "гірників" проти Арсенала в Лізі чемпіонів.Читати…

5 години ago

Марино Пушич: Шахтар гратиме у свою гру і спробує перемогти Арсенал

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич поділився очікуваннями від матчу проти «Арсенала» у Лізі чемпіонів.Читати далі

5 години ago

Владислав Лупашко: Ця перемога – для тих людей, які зараз перебувають на фронті, яким не дуже комфортно, не дуже легко, але вони роблять цю справу

Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко після перемоги над «Рухом» (1:0) у 10-му турі УПЛ розповів…

6 години ago

Віталій Пономарьов: Долю гри вирішив один стандарт

Коментар головного тренера «Руху» після поєдинку з «Карпатами».Читати далі

6 години ago

Олег Лужний: Арсенал і Шахтар зіграють внічию

Колишній захисник Динамо, Арсеналу і збірної України, а нині голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег…

6 години ago