Categories: УПЛ

УПЛ. Рух у львівському дербі зазнав поразки від Карпат

Сьогодні, 21 жовтня відбувся заключний матч 10-го туру УПЛ, у якому зустрілися львівські “Рух” і “Карпати”.

УПЛ, 10-й тур.

Рух Львів – Карпати Львів 0 : 1.

0 – 1. Жан Педросо – 43.

Львівське дербі повернулося в УПЛ вперше з середини 2023 року, а за участі Карпат його не проводили аж з 2020-го. Протистояння “левів” із Рухом зародилось у ті ж часи – з того часу представники обох клубів частенько робили випади на адресу один одного. Чого лише коштує історія з “наколотими апельсинами”.

І ось найбагатші й найамбіційніші представники львівського футболу зійшлися на поле. Матч відбувся у правильний момент – Рух зараз бореться за єврокубки й делегує вихованців у молодіжні збірні, а Карпати повернулись з грошима, сучасним менеджментом і найперспективнішим тренером України. Стилістично ці команди сильно відрізнялись, тож фани могли сподіватись на яскравий поєдинок.

Символічний перший удар у матчі довірили героїчному Віктору Розовому. Перед матчем ветеран заявив, що вболіватиме за Рух, а також присоромив ультрас Карпат, які на стадіоні співають хіт Братів Гадюкіних: “А ми ся подивим, як потреба стане, хто полізе в льох, а хто під кулі піде”.

Перший тайм виявився неоднозначним в ігровому плані. З одного боку, команди демонстрували непогану динаміку і намагались доводити свої атаки до ударів – “жовто-чорні” провели п’ять, а “зелено-білі” завдали шість. З іншого, більшість пострілів пройшли з дуже далекої відстані, хоча частина з них була доволі неприємною для голкіперів.

Реально претендувати на гол підопічні Віталія Пономарьова могли на 25-й хвилині, коли Климчук замикав навіс Федора з правого флангу. М’яч пройшов поруч з дальньою стійкою. На 32-й же з дистанції потужно приклався Карабін – Кемкін парирував перед собою, а Краснопір з офсайду добив над воротами. В цілому ж, Рух у першому таймі діяв прагматично, закриваючись у блоці й чекаючи шанс на контратаку.

Карпати у першому таймі були гострішими. Із лонгшотів пригадується удар Адамюка з лету метрів з 30-ти, який ледь не залетів під праву стійку (Ледвій не спав). Крім того, пригадується постріл Мірошніченка, який пролетів недалеко від правого нижнього кута.

Куди небезпечнішими виявились кутові “левів”. Так, корнер на 17-й хвилині завершився скидкою на дальню стійку, де другим дотиком мав забивати Очеретько – не вийшло. На 18-й же Очеретько зачепився за відскок після кутового й бив з гострого кута, але поцілив у Брунінью (той стояв перед воротами).

Зрештою, на 43-й хвилині Карпати досягли мети – Мірошніченко навісив, а Педрозу майже без спротиву замкнув. Точно під дальню стійку. 0:1!

Одразу після цього на полі сталася масштабна сутичка. Мірошніченко обхопив Климчука й жбурнув львівського Гріліша на газон, чим запалив обидві команди. Сам Климчук ніяк не реагував на ситуацію, однак арбітр все одно показав йому жовту картку.

Відпочивати футболісти відправились за мінімальної переваги Карпат. Тепер Рух мав відкриватись і йти вперед, що розходиться зі звичною концепцією Віталія Пономарьова. От тільки в другому таймі майже нічого не виходило.

У спробі щось змінити тренерський штаб випустив Сапугу й Пастуха. Перший через травму хрестів не грав із 30 січня, а другий через пошкодження гомілкової кістки не виходив з 29 червня. Потім з’явився і Плюман, якого не бачили з 5 серпня. У бій кинули й Квасницю, однак всі ці ходи не приносили моментів аж до 70-х хвилин.

Карпати за цей час створили дві гольові нагоди. На 57-й Очеретько обігрався у стіночку з Брунінью (останній віддав пас п’яткою) та виконав простріл, а Невес підрізав його під ближню стійку. Ледвій виставив руку й врятував Рух, хоча там все одно фіксували офсайд.

На 62-й же Чачуа закинув м’яч за спини захисникам під вривання Брунінью. Він довго підлаштовувався під м’яч, тож його удар заблокували, однак далі сталася скидка на Стеніо. Той потужно пробив у ближній кут, влучивши у зовнішній бік сітки. Взагалі, Карпати до останньої 15-хвилинки другого тайму виглядали активнішими та інтенсивнішими – зокрема, вони дуже добре пресингували.

Втім, Рух зумів прокинутись. Першим неприємним для “левів” дзвіночком став епізод на 74-й хвилині, коли Роман виконав подачу на дальню. М’яч ніїто не перехопив, а той поцілив прямо в стійку! На 81-й же Федор вистрілив з дистанції – Кемкін парирував, а Квасниця з добивання запустив сферу в небо.

“Зелено-білі” відповіли атакою з проникним пасом на лівий край штрафного. Звідти пробивав Стеніо, але Ледвій парирував. Рух огризнувся за хвилину, заробивши кутовий – Плюмен замикав на ближній, але м’яч пройшов поруч з каркасом! На 87-й же Сич прострілював на 11 метрів під удар Сапузі, а той бахнув у дотик. По горобцях!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Карпат. Підопічні Владислава Лупашка набрали 12 очок і піднялись у топ-8, розташувавшись прямо за Рухом. “Жовто-чорні” ж 13 заліковими балами втратили шанс увірватись на п’яту позицію.

Максимович Назар

Recent Posts

Максим Таловєров встановив унікальне досягнення у чемпіонаті Австрії

Центральний захисник ЛАСКа та збірної України Максим Таловєров став автором унікального досягнення в чемпіонаті Австрії.Читати…

7 години ago

Олександр Кучер: Аби не нарватися на погром Шахтарю не треба помилятися в обороні

Колишній захисник Шахтаря Олександр Кучер озвучив побоювання перед матчем "гірників" проти Арсенала в Лізі чемпіонів.Читати…

7 години ago

Марино Пушич: Шахтар гратиме у свою гру і спробує перемогти Арсенал

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич поділився очікуваннями від матчу проти «Арсенала» у Лізі чемпіонів.Читати далі

7 години ago

Владислав Лупашко: Ця перемога – для тих людей, які зараз перебувають на фронті, яким не дуже комфортно, не дуже легко, але вони роблять цю справу

Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко після перемоги над «Рухом» (1:0) у 10-му турі УПЛ розповів…

8 години ago

Віталій Пономарьов: Долю гри вирішив один стандарт

Коментар головного тренера «Руху» після поєдинку з «Карпатами».Читати далі

8 години ago

Олег Лужний: Арсенал і Шахтар зіграють внічию

Колишній захисник Динамо, Арсеналу і збірної України, а нині голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег…

8 години ago