Categories: УПЛ

Руслан Ротань: Вважаю, що сьогодні ми на цю перемогу заслужили

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував перемогу над «Ворсклою» (1:0) у 10-му турі УПЛ.

– Попередній матч ваша команда зіграла внічию. Десь, можливо, були моторошні останні хвилини, секунди, падіння Ковталюка – не було десь певного дежавю з попередньою грою?

– Ні, я думаю, що це два різні матчі. Звичайно, особливо після тієї нічиєї, коли ми втратили цю перемогу на останній хвилині (1:1 з «Рухом» – прим.), то сьогодні просто хлопцям хотілося довести, що то випадковість, що ми на правильному шляху.

В принципі, якщо брати гру, налаштування на матч і жагу до перемоги, то я вважаю, що сьогодні ми на цю перемогу заслужили і віддали всі сили для цієї перемоги.

– Сьогодні дуже сподобалася інтенсивність вашої команди. Ви зазначали в міжнародну паузу, коли проводили товариський матч з «Кривбасом», що потрібно зберегти тонус футболістів, аби вони не втрачали в цю паузу свої фізичні кондиції. І ви протягом 90 хвилин просто перебігали «Ворсклу».

– Так, дійсно, ми сьогодні дуже гарно виглядали фізично, але інтенсивність завжди тренується на тренуванні, я про це хлопцям завжди кажу.

Я дуже радий, що ми зараз переносимо з тренування на ігри цю інтенсивність і маємо жагу, якщо нас результат не влаштовує, працювати на перемогу, додавати в інтенсивності за рахунок пресингу, якщо ми працюємо на оборону, а якщо ми працюємо з м’ячем – щоб м’яч швидше ходив, щоб у нас багато було переміщень, ротацій, вбігань. І тому я вважаю, що ми потихеньку додаємо, але є ще над чим працювати.

– Кілька слів про Бєляєва. Футболіст отримує довіру від тренера, він її реалізовує. Сьогодні він дуже класно вискочив з-за спини суперника, забив. Які ваші враження про нього?

– В першу чергу, мабуть, приємно за нього. У цей час, який він відновлювався, завжди було, що він починає тренуватися, потім знову зійшов, і в психологічному плані ми бачили, що це воно йому заважає, завжди він переживає.

Я вважаю, що цей гол йому додасть впевненості. Головне – щоб він був здоровий. Його можливості ми знаємо, він це продемонстрував у цьому матчі. Тому для нас важливі всі гравці, які є в команді.

Сьогодні ми не хотіли задіювати Кирила Ковальця, тому що в нього є проблеми зі здоров’ям. Але він важливий для нас гравець, і сьогодні також нам була потрібна його допомога. Він у 2-му таймі вийшов на уколах, але дав ту інтенсивність, працював через «не можу». Це вилилося в результат.

– Ви довірили місце в старті Козаку з Мишньовим, які раніше не з’являлися з перших хвилин. Вони награвалися у вас в товариському матчі і тут отримали шанс. Як ви їх оціните?

– Досить непогано виглядали що Козак, що Мишньов. Ми в правильному напрямку просуваємося, ми задоволені ними. Найголовніше – що все-таки хлопці працюють на тренуванні, вони також заслуговують на час.

Я вважаю, що сьогодні вся команда зіграла в цілому рівно. І новачки будуть також отримувати свій час обов’язково. Трошки, може, часу їм треба більше для розуміння, тому що і інтенсивність, і розуміння нашої гри – на це потрібен час. Вони це розуміють прекрасно, головне – що вони працюють на 100 відсотків на тренуваннях, і це виливається в результат.

– Ну, і за лідера в опорній зоні не можу не запитати. Іван Калюжний повернувся зі збірної України дуже заряджений. 5-та хвилина – одразу жовта картка для нього. Небезпечно, коли опорник жовту отримує на старті матчу. Футболіст з «Олександрії» викликається в збірну України, інші теж бачать, що є шанс, і, можливо, за ними дивляться так само. Мартинюк – у розширеному списку. Це дає більше наснаги хлопцям інтенсивніше тренуватися, і віра від Реброва перш за все?

– Так, дійсно, ми дуже задоволені, що тренери національної збірної бачать і викликають наших гравців. Але потрібно зробити компліменти для наших гравців – для Івана, для Сані Мартинюка того ж. Я впевнений, що якщо вони будуть так само діяти, так само працювати на тренуваннях, у нас одним футболістом це все не обмежиться. Тому головне – бачити мету і працювати на тренуваннях.

Дуже задоволений Іваном. Після національної збірної, де віддав він усі сили, десь могло бути спустошення. Але сьогодні він був справжнім професіоналом. Те, про ми з Іваном і розмовляли перед матчем – що важливо зараз розуміти, що так, перший виклик у збірну, емоційний матч, але постійно зараз треба доводити, на кожному тренуванні, кожному матчі, що він – гравець національної збірної. Це вже марка, її потрібно тримати, – сказав Ротань.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Шевченка запросили на особливий матч легенд футболу

Цими вихідними в столиці Південної Кореї Сеулі відбудеться своєрідний матч легенд футболу. 20 жовтня на…

2 години ago

Едін Джеко: Довбику в Ромі було трохи важко на початку, але він не здався – тепер йому все дається легко

Форвард «Фенербахче» Едін Джеко поділився думками про нападника «Роми» Артема Довбика. Читати далі

2 години ago

Шон Дайч: Ми знову демонструємо ознаки того, що Евертон – хороша команда

Головний тренер «Евертона» Шон Дайч поділився думками про перемогу у матчі 8-го туру АПЛ проти «Іпсвіча» (2:0). Читати далі

2 години ago

Модрич – найвіковіший футболіст Реала, який зіграв в офіційному матчі

Півзахисник «Реала» Лука Модрич вийшов на заміну в матчі 10-го туру Ла Ліги проти «Сельти». Читати далі

2 години ago

Ла Ліга. Жирона без Циганкова на своєму полі програла Реал Сосьєдаду

У матчі 10-го туру Реал Сосьєдад у гостях здолав Жирону (1:0).Читати далі

2 години ago

Бундесліга. Баварія з хет-триком Кейна за тайм розгромила Штутгарт

"Баварія" розгромно перемогла "Штутгарт" у домашньому матчі 7-го туру німецької Бундесліги сезону-2024/25. Поєдинок на "Альянц…

2 години ago