АПЛ. Борнмут Забарного в більшості переміг Арсенал Зінченка

Борнмут в межах 8-го туру АПЛ 2024/25 приймав Арсенал. Ілля Забарний традиційно розпочав поєдинок у стартовому складі. Олександр Зінченко залікував травму і вперше за півтора місяця потрапив до заявки Арсенала, проте поки лише в запас.

АПЛ, 8-й тур.

Борнмут – Арсенал 2 : 0.

1 – 0. Крісті – 70.

2 – 0. Клюйверт – 79-пен.

Вил: Саліба (Арсенал) – 30хв пряма червона картка.

Для наших вболівальників поєдинок на Віталіті Стедіум мав особливе значення. До гри Забарного в основі Борнмута всі вже звикли – і цього разу Ілля теж з’явився у стартовому складі. Арсенал же тішив новинами про можливе повернення Зінченка, хоча рішення щодо його готовності приймали у день гри.

Олександр виявився готовим. Принаймні, до того, щоб опинитись у заявці – на полі ж його позицію закрив Калафйорі. А от Сака не потрапив навіть на лавку, адже отримав пошкодження в табор збірної. Мікелю Артеті довелося випускати замість нього Стерлінга. До відсутності Едегора та чергової травми Тімбера “каноніри” вже звикли.

Поєдинок був цікавим ще й у контексті Ліги чемпіонів. У вівторок на Емірейтс приїде Шахтар, тож хотілося побачити північних лондонців одразу без Сака й Едегора. Тобто, без головних креативників у цій команді.

Перші 30 хвилин зустрічі виявились настільки нудними, що про них і сказати нічого. Команди контролювали одна одну. На цьому відрізками за ударами команди мали рівність – 1:1. Арсенал більше працював з м’ячем (58% часу), але на цьому переваги завершувались. Баскські тренери контролювали один одного.

А потім стався ключовий епізод у матчі. На 27-й хвилині Троссар виконав передачу з лівого флангу назад, більшу схожу на винос – втім, у Лео вийшло справжнє закидання за спину Саліба. Еванілсон міг випередити Вільяма та вибігти на рандеву з Райєю, але впав у боротьбі з центрбеком Арсенала. Перегляд відеоповтору не залишив вибору для арбітра Роберта Джонса – це було вилучення за фол останньої надії!

Лондонці не збирались одразу ж закриватись. На 36-й хвилині вони навіть могли відкрити рахунок – Стерлінг виконав подачу в карний майданчик. Сенесі вибив м’яч на Меріно, а Мікель метрів з 15-ти вистрілив під ближню стійку. Трохи неточно! Борнмут тут же відповів – Семеньо обіграв Стерлінга, влетів на лівий край штрафного та вистрілив з гострого кута. Райя парирував!

Після цього Мікель Артета замінив Стерлінга, випустивши Ківіора. Це означало, що Зінченка у другому таймі ми не побачимо – або побачимо на останніх хвилинах. Аналітики Шахтаря теж не мали б тішитись, адже свіжу версію “канонірів” без Сака в умовах домінування переглянути на вдалося. Арсенал до 40-ї хвилини віддав контроль над м’ячем.

Борнмут же спробував натиснути на гостей. Цей тиск вилився не тільки у момент Семеньйо, а й у гострий епізод на 42-й хвилині. Райя перехоплював крос Семеньо, але випустив м’яч з рук – Тавернієр тут же пішов на добивання, однак Давід витягнув його постріл впритул! Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Другий тайм продовжувався у руслі першого. Господарі створили класний момент за дві хвилини по перерві – це Семеньо опинився у повній самотності й замикав навіс Уаттара. Метрів з семи він пробив над воротами. На 69-й же хвилині Кепа подарував Арсенал момент у відповідь, викотивши м’яч в ноги Меріно. Мікель скинув на свіжого Мартінеллі, а Габріель метрів з 15-ти пробив у правий нижній. Кепа привіз, але сам же й врятував!

Ось і вся гострота за 69 хвилин. Підопічні Мікеля Артети дуже якісно захищались, а Борнмуту не вистачало динаміки для зламу цього захисного блоку. Здавалося, що “гармаші” повторять історію з матчів проти Сіті та Брайтона, втримавши нічию у меншості.

Ще на 63-й хвилині сеньйор Андоні вдався до потрійної заміни. На лавку відправились Семеньо, Уаттара та Скотт, а замість них з’явились Сіністерра, Крісті й Клюйверт. Саме цей хід і став геймченджером.

Вже на 70-й хвилині Борнмут вирвався уперед внаслідок розіграшу кутового. Куку покотив у карний майданчик на Клюйверта, Джастін п’яткою скинув на лінію, а Крісті без жодного спротиву бахнув у ліву дев’ятку – 1:0!

Ще за сім хвилин Раян виконав подачу з корнера на Сенесі, однак Парті не дав йому пробити. Зате пробив Семеньйо – з лету, метрів з восьми. Повз ворота! Ну а за хвилину після цього “вишеньки” заробили пенальті, який привіз Ківіор. Поляк обрізався при передачі на голкіпера, а Еванілсон перехопив м’яч і обіграв Райю.

Давід збив суперника, рефері вказав на “позначку”, а Клюйверт впевнено подвоїв перевагу Борнмута. 2:0! Мікель Артета одразу ж кинув у бій Габріеля Жезуса, знявши з пробігу Ківіора, однак нічого конкретного північні лондонці не створили. “Відскочити” у меншості втретє не вдалося.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Борнмута. Значення першої за півроку поразки в АПЛ може бути катастрофічним для Арсенала, адже Манчестер Сіті може відірватись на три очки, а Ліверпуль – на чотири.

Максимович Назар

Recent Posts

Шон Дайч: Ми знову демонструємо ознаки того, що Евертон – хороша команда

Головний тренер «Евертона» Шон Дайч поділився думками про перемогу у матчі 8-го туру АПЛ проти «Іпсвіча» (2:0). Читати далі

1 хв. ago

Модрич – найвіковіший футболіст Реала, який зіграв в офіційному матчі

Півзахисник «Реала» Лука Модрич вийшов на заміну в матчі 10-го туру Ла Ліги проти «Сельти». Читати далі

4 хв. ago

Руслан Ротань: Вважаю, що сьогодні ми на цю перемогу заслужили

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував перемогу над «Ворсклою» (1:0) у 10-му турі УПЛ. Читати далі

7 хв. ago

Ла Ліга. Жирона без Циганкова на своєму полі програла Реал Сосьєдаду

У матчі 10-го туру Реал Сосьєдад у гостях здолав Жирону (1:0).Читати далі

12 хв. ago

Бундесліга. Баварія з хет-триком Кейна за тайм розгромила Штутгарт

"Баварія" розгромно перемогла "Штутгарт" у домашньому матчі 7-го туру німецької Бундесліги сезону-2024/25. Поєдинок на "Альянц…

15 хв. ago

Ліга 1. ПСЖ впевнено обіграв Страсбур

У матчі восьмого туру Ліги 1 ПСЖ на своєму стадіоні приймав Страсбур.Читати далі

20 хв. ago